Today I'm riding my bike

Hah! Nu har jag nypumpade däck och ska cykla till tåget! Detta tjänar jag säkert... 10 min på så imorn ska jag sova 10 min längre. Vilken lycka! Moha!
Annars så är jag på Gran igen, det känns rätt okej. Skolan börjar idag och det känns lite stressigt och nervöst. Och så väntar jag på nattvärmen för okej, det är typ 15-20 på dagarna men nu kl 05.05 är det 3.8. Väldigt lätt att klä sig så man inte fryser på morgonen och rinner bort under dagen.
Ciao!

Bara ett litet Hej!

Jag är hemma i Sverige på påsklov sedan i lördags, därav ingen update. Försöker spendera mest möjlig tid med mina nära & kära. Tiden här går alltid för fort, oavsett. Åker tillbaka till Gran på söndag. Det är alltid så blandade känslor med att vara här och framför allt - åka hem igen. Lättnaden över att se att ja, Skellefteå finns kvar om jag någon dag behöver det. Gatorna förändras inte. (jobbutbudet förändras inte heller tyvärr. Nu är jag så jäkla glad i och nöjd med mitt jobb som konduktör så för mig är det inte aktuellt men jag lider med mina nära&kära som sliter med att hitta jobb). Samtidigt tycker jag nästan det blir jobbigare och jobbigare att åka härifrån, att lämna de jag älskar. För tiden räcker ju aldrig, all tid i världen känns inte nog.

Jag jobbar med att rota mig hela tiden, jobbar med att bara acceptera och inse att norge är mitt land nu. Mitt hem är där, mitt jobb är där, min älskade är där och framför allt - mina möjligheter och framtid är där. Men det tar en stund, det är alltför lätt att hålla sig kvar vid allt man lämnat. Jag tror att det är jättesunt att våga flytta iväg till en annan stad när man är ung. Att se något annat och framför allt - att våga lämna allt som är tryggt. Sen kan man flytta hem till sin hemstad igen och älska det mest av allt men då vet man i alla fall varför man älskar den. Man har jämfört den med något annat och funnit den bäst. Men om man aldrig ser något annat? Hur kan man veta att coca cola är den godaste läsken om man aldrig smakar någon annan?

Man brukar ju säga "Home is were your heart is". Men vad om ens hjärta är på flera ställen? Jag kallar både mitt hus på Gran för hemma, jag kallar sverige för hemma, jag kallar skellefteå för hemma, jag kallar farmor och farfar för hemma. Jag antar att hem kan vara på många ställen, att hjärtat kan vara utspritt. Men det gör nog lite lite ondare än när man har allt på samma ställe.


Ny kattunge snart!

Om ca en månad ska vi hämta hem en till Devon Rex. Det är en jättefin blå hona som heter Jadis. Vi var och hälsade på henne i Porsgrunn i söndags och jag är så förälskad. Hon är verkligen underbar, social, trevligt lynne, nyfiken och gosig. Tror hon kommer passa jättebra här hemma hos oss och tror Neytiri blir jätteglad för en kattevän.
Jag kommer mest troligt att avla på henne också senare, ser fram emot att ha min egen devon rex kull. <3 Har inte helt bestämt vilket stamnamn jag vill använda ännu dock. Har varit inne på att bara använda Amelie. Då blir stamnamnet NO*Amelie (här kommer namnet på kattungen). Men det känns lite tråkigt. Har tänkte på NO*Eowya också men det finns redan registrerat ett Eowyn så det kommer nog ej gå igenom för att det är så likt. Kanske NO*Derlans ? :P Någon som har något förslag?

Här kommer i alla fall några bilder på finaste Jadis & mig. (kolla gärna in www.angelrex.blogg.no för fler bilder och bilder på dom andra kattungarna i kullen)




Snart snart är hon här <3

Off to school

Idag har jag uniform på mig, vi ska till Hokksund efter lunch och kolla på stationen där. Blir nog väldigt bra. Synd att jag är så sjukt trött bara, blää. Jag är inte gjord för att vakna kl 4 varje morgon.
Well, off I go. Hoppas ni har fått sova längre!


En månad senare & I'm Back

Jag tror jag är tillbaka nu. Har haft en månad som har varit tuff och ganska jobbig känslomässigt men nu har saker ljusnat. Ibland måste man ner och gräva en stund på botten för att orka simma till ytan igen. Allt är fortfarande inte rosenskimrande men det är i alla fall bättre. Rent av bra ibland. :)
Jag är tillbaka på skolan vilket är både jättejobbigt och jättekul. Jobbigt pga. dom extrema dagarna och kul för att jag vill vidare och bli en färdig duktig konduktör! Det är kul att vara med klassen igen också. Praktiken gick jättebra och jag är bara ännu mer peppad på att bli färdig nu.

Det är vår på gran nu, det är fågelkvitter, sol, nästan ingen snö kvar och idag har det varit 17grader varmt. Härligt!! Jag älskar det, älskar vår och sommar. Älskar att ha på sig mindre kläder, slippa mössan och att känna solen värma i ansiktet. Att äta första mjukglassen och se hur alla människor liksom vaknar till liv runt en. Folk blir generellt så mycket gladare på våren och sommaren. Vi har färska tulpaner på köksbordet och två knallgula blommor (som jag inte vet vad dom heter... blommor är kanske inte min starkaste sida) i vardagsrummet som sprider ännu mer vårglädje. Åh så underbart!

So long, I'll be back soon. <3


RSS 2.0