Last time Tromsö

Är tillbaka i tromsö nu, kom igårkväll efter ytterligare en dag med försenade tåg. SJ - I do not like you. Ska under helgen städa ur lägenheten och från ikväll sova hemma hos M i hennes nya boende. Tromsö överraskar med strålande väder, jag som såklart bara tagit med jeans. Blir ändå bra att vara här en helg, resan till trots. Ett avslut på en fantastisk tid som kombo med M. Skratt, tårar och så oändligt mycket kärlek. Tur att vi båda blir att bo i norge så långa telesamtal är möjligt.

Ska traska ner till stan nu och hämta ut ett paket som tydligen väntade, ingen aning om vad det kan vara. Sen städa, flytta och imorn en lugn dag med café & förhoppningsvis Inception på bio. :D

Bild på mig & JK från i onsdags.

Crashdïet

Var AWESOME! Stod längst fram och hoppade, sjöng med och hade det toppen.

Annars går dagarna fort, som alltid när man har semester. Myser med mina nära & kära, blir därför dåligt med uppdatering här.

Ska lägga in ett par bilder som jag själv tog under konserten någon dag när jag har tid. Nu blir det bara en snygg bild jag hittade på nätet.


Skeå by day

Åkte in till stan och mamma imorse. Har promenerat lite (bara lite stel efter gårdagens springning, inte alls så farligt. ) med mami och sen lånade jag hennes cykel ner till stan. Jag älskar fortfarande att cykla, det är så underbart. Skellefteå är verkligen en cykelstad också, det är otroligt lätt att ta sig fram. Mötte upp pappa & syster för lunch. Solen kom fram och vi satt ute och mumsade. Sedan följde syster med mig till polisstationen där jag fixade ett nytt pass. Går från att se ut som en brottsling till att se ut som en blåst blondin. Vet inte om det är en uppgradering direkt. Varför lycklas man aldrig se normal ut på passbilder? Strosade runt i staden sen och konstaterade att det enda jag är sugen på att köpa är träningskläder. Normalt? Hittade inget på favoriten Gina Tricot, inget på H&M, Stadium däremot? Jippie! Där rök 800kr bara sådär. Hoppsan. Köpte även ett par skitsnygga leggings jag tänkte ha imorn på Crashdïet. Måste bara hitta något att ha till. Åkte sedan iväg och hälsade på min vän Miro. Vi handlade lite och lagade middag. Sen skulle hon iväg så jag cyklade hem igen, nu väntar jag på att mamma ska komma hem och mysa med mig!

Om två dagar kommer min älskling hit. <3

Music makes the heart beat

Tydligen har denna spelats på radio i Sverige ett tag men jag hade aldrig hört den när den kom på radion imorse. Bra låt med ett tänkvärt budskap.


Jag har klarat milen!

För första gången i mitt liv har jag idag sprungit en mil!! Till och med 13km. Jag är otroligt stolt över mig själv, över vad min kropp faktiskt klarar. Det jobbigaste var att jag fick väldigt ont i ena hälen efter ungefär 8km, är rädd att det är början på en hälsporre så jag ska se efter inlägg i stan imorgon. Annars var det mest härligt, vacker natur, kossor längs vägen, lugnt tempo och fin grusväg. Hade nog aldrig fixat det utan pappa dock som var med och drog. "Orkar han orkar jag" tänkte jag och kände pannbenet växa. Man kommer långt på att vara envis.

Slänger med en superhärlig bild jag hittade på nätet.

Vad jag menar när jag säger sommar...

#1
Frukost på bron, i solen, med fågelkvitter i bakgrunden och skogsdoft i näsan.

Hur bra kan man ha det?

Sådana här dagar hade jag nästan glömt existerade. Sådana här dagar när allt bara är så jäkla bra att man undrar om man verkligen förtjänar det. Tågresan hem igår var inte sådär jättekul, vi blev två timmar sena och det satt ett gäng galna danskar i min kupé som drack öl, rökte ut genom fönstret och var högröstade. Var ändå bara glad av vetskapen att jag var på väg hem. Telesamtal med bästa M, filmer på datorn och en rosa solnedgång gjorde resan helt okej trots allt.

Idag har jag solat, skrattat, pratat, cyklat till tomatodlingen i byn (älska älska att cykla. total frihet), myst med syster, bror, systers pojkvän, pappa, bonusmamma, mamma. Försökt hjula på gräset, pratat träning med totalt träningsfixerade lillebror, druckit kaffe i solen, jagat inseketer, sprungit en ganska snabb 5km tur med pappa i SKOGEN <3, fågelsång, en hare som skuttade på stigen, rasslade löv, mjukt underlag och aaah... kan det vara så här toppen? Saknar bara JK och vissa vänner.

Dessutom fått veta att CRASHDÏET ska spela här i stan på torsdag!! OMG YES!! Tagga!!

Livet är underbart & jag är så tacksam.
Namaste. <3
Bjuder på en bild från tågresan igår.

Hejdå Tromsö

NU tar jag semester. Ironiskt nog är det strålande väder här idag, redan 16 grader och klarblå himmel. Visst är det typiskt? Jag tar det som Tromsös sätt att säga "Yep, I've been an idiot but at least I'm gonna say goodbye with dignity"!


Namaste!

Fredagsmys

Jag myser här min sista kväll i denna lägenhet. Har nästan packat färdigt, varit på en liten springtur (ville springa läänge men fick lite ont i ett knä så jag vågade inte) och resten av kvällen ska jag bara slappa i soffan & se film.
Skräckfilm, öl & Chips! Så ser mitt fredagsmys ut! :)

Blandade Känslor

Kommit hem efter sista dagen på jobbet nu. Väldigt blandade känslor. Kramade ungarna hejdå och fick verkligen kämpa för att inte börja gråta. Tungt. Är glad att jag har semester nu ett tag först. Det hade varit svårt att få från detta jobb idag och sen börja ett nytt på måndag. Behöver lite tid, smälta saker. Denna vecka har gått så otroligt sakta och fort på samma gång. Jag har mått dåligt, haft ångest, varit ensam och samtidigt tror jag det har varit bra. Klar för ett avslut. Gruvar mig redan för det värsta som blir att krama M hejdå när jag drar igen och hon blir kvar här.

Fredag eftermiddag nu, de flesta här i stan ska på Buktafestivalen. Jag ska springa långtur, packa, filosofera och ladda inför hemresan imorgon.
Hoppas ni har en fin fredag. <3

Breathing


Ellie Goulding

You're as sharp as a knife and you fit like a glove
That is no way to live that is no way to love
Full of fear in your skin and the weakness in giving in
Stabbed in the back but you feel no pain
Push the heaviest doors that you can't open
Yeah they tied me up and my body lies still, again

You're as bright as the sun and as bold as the moon
I don't know when you'll break but it's gonna be soon
If my will caves in, I'll be in the same boat as you

3 dagar kvar...

Jag vill skrika. Högt. Argt. In i något. Jag är så trött på Tromsö. Idag, den 14 juli är det 8 grader, STORM, regnet piskar mot rutan, träden halvligger. Att börja dagen med att se ut genom rutan på sådant väder gör verkligen att luften går ur en. Man tappar lusten att jobba, att träna, att överhuvudtaget gå ut. Samtidigt som folk i sverige klagar på att det är för varmt. You know what? Jag byter med er, ANYTIME. För att dra på sig tjockaste kläderna man inte har packat ner, fingervantar och mössa mitt i juli? Inte kul. Jag lovar. Inte kul.
3 dagar kvar...

So tired

Idag har jag varit slut. Trött, sliten, orkeslös. Gått mer eller mindre som en zombie på jobbet och bara väntat på att få komma hem. Klarade att sova 15min under lunchen vilket hjälpte litegrann. Nu hemma har jag sovit 30min och håller på att piggna till. Ska ge mig ut på en lugn springtur snart, hoppas det kan ge mig lite energi. Hoppas verkligen det bara är för att jag sov för lite inatt och att jag inte har något skit på gång i kroppen. Skulle ju vara typiskt att bli sjuk just till semestern.

SPRINGDAGS!!

Fembot

Jag är uttråkad. Redan less på att vara ensam och det är fortfarande 4 hela dagar kvar innan jag börjar resa. Sen ska jag resa ensam i 13 timmar också ungefär. Uugh. Jaja, det blir mycket film och läsande i veckan. Igår såg jag bland annat "Cloudy with a chance of meatballs", jättesöt film var det. Såg även Lasse Hallströms senaste "Dear John", den var helt okej också. Är glad att jag jobbar om dagarna så jag får något socialt umgänge. Så, jag ska slå på kvällens första film nu och sen kanske jag ska ägna lite tid åt min newfound guilty pleasure... Dean/Castiel fanfiction. Woho!

Oh, nu kom jag på att det nog kommit ett nytt avsnitt av True Blood! Yaay!


Team Hoyt

En otroligt stark och fin video som jag rekommenderar alla att se.
Ha näsdukar redo.

Supermat

Jag läser en blogg regelbundet skriven av en norsk tjej vid namn Silje. Hon inspirerar mig enormt mycket genom att visa att man (trots att man bor i norge!) kan äta mat utan gluten, socker och helt vegetariskt. Alla som är intresserade av att äta sunt och gott borde kolla in hennes blogg. Nu har hon dessutom en tävling där man kan vinna en bok om supermat och jag är såklart med och tävlar. :)

Klicka på bilden för att komma till tävlingsinlägget och hennes blogg. 

New Babies

Jag har nya löparskor!! Wiiiiee! Har tidigare bara haft ett par helt basic joggingskor köpta på rea. Dom funkar helt fint till gymmet och olika timmar på sats men har känt att jag fått lite ont i fötterna då jag har sprungit mycket med dom. Vet ju att det viktigaste när man springer är bra skor, för att förebygga skador i leder och knän. Speciellt om man springer på asfalt vilket jag gjort en del. Så nu har jag unnat mig ett par splitternya skor. Fick hjälp att se vilken sorts sko jag behöver och det visade sig att jag överpronerar ganska mycket.
Längtar som attan till jag får provspringa dom! Blir måndag eller tisdag beroende på hur mycket träningsvärk jag får efter dagens step-power pass.

Det lönar sig att vara cynisk!

Solen skiner fortfarande, det har dock kommit lite moln på himmelen. Temperaturen är fortfarande nästan 20grader. Jag tar med paraplyet ändå och skrattar ett torrt skratt. Glider ner på stan och strosar runt i ett köpcentrum. När jag kommer ut igen har himlens portar öppnat sig och det spöregnar. (eller pissregner som man säger här). Jag blir inte förvånad utan tar istället upp mitt paraply och traskar glatt vidare. Möter många som springer i förtvivlan mot närmaste tak i sina sommarklänningar och högklackade sandaler.Hah! Ler bittert under mitt paraply och myser för mig själv. Se vad snart 2 år i Tromsö har lärt mig - det kan alltid bli skitväder när som helst.

Solen skiner!

Hade en jättefin kväll igår (förutom en liten stunds illamående och kräkning), massa mys med JK, fint väder, god mat, slötittande på film i soffan & googlande efter Sphynx katter. <3 Idag vaknar jag till sol, 18grader i skuggan redan, supergod frukostsmoothie och bara känner att livet är ganska härligt. Jag har en vecka kvar i Tromsö nu, den ska jag njuta av allt jag kan. Senare idag kommer JK's mamma och syster för att köra över hans grejer hit, allt som ska med flyttlasset. Blir förhoppningsvis mat tillsammans i solen på vår altan i eftermiddag. Först nu ska jag dock vattna våra blommor, dammsuga & byta vatten till fisken. (Se vad duktig jag är M!) Sen blir det en härlig joggingtur i solen. :)
Bild från igårkväll, öl & kortspel på altanen.

Freeedag!

Det är fint väder, jag har haft en toppendag, suttit och spelat kort på altan och druckit en öl & ska snart dra ner till stan för att äta middag på bästa RÅ! Sushi nam nam!
Hoppas ni har en super fredag!

Kjærlighet

Såhär ser det fina armbandet jag fick från jobbet ut:
<3<3

Gåvor & Avsked

Idag överraskade mina fina arbetskamrater mig med presenter. Vi samlades alla på fellesrummet och satt i en ring. Så börjar min närmaste chef, G, att plocka upp presenter som olika ungar fick komma fram och överlämna till mig. Det var så fint och jag blev så rörd. Till slut fick jag ett jättefint kort som jag läste högt och då kom tårarna, det är allt bra fina arbetskamrater jag har. <3 Jag är redo för nya äventyr och redo att lämna Tromsö men det känns faktiskt tungt att säga hejdå till en del av dem jag jobbat med som jag tycker otroligt mycket om. För att inte tala om alla underbara ungar! Nu jobbar jag ju nästa vecka också men idag var sista dagen som jag, G & A jobbade tillsammans på vår avdelning.
Hemma nu, ska börja packa idag. Ser inte fram emot det men det är bara att köra på med hög musik och positiva tankar!
Fick dessa två böcker! Passar perfekt då jag nyss fått en blender & min favoritsak att baka är just muffins!
Fick ett jättefint armband också som jag visar senare.

Andas

M är på tur till sverige as I write. JK pysslar hemma hos sig. Jag är ensam i lägenheten och just nu är det ganska skönt. Bara för en kväll är det härligt. Imorn är jag säkert sällskapssjuk igen så jag förväntar mig att JK kommer vara här mycket i veckan. Har haft en jättebra dag på jobbet, en sådan dag som verkligen behövs igen med massa mys, skratt och gemenskap. Ungarna som skriker "aaaamelie" och kastar sig i armarna när man kommer, fantastiskt! Tror det kommer bli två fina sista veckor. <3

Jagade flyttkartonger efter jobbet men nejdå, OBS! har inga och Clas Ohlssons har slut och vet inte när dem får in nya. Typiskt. Hoppas JK har bättre lycka imorgon. Jag måste ju ha kartonger för att kunna flyttpacka. Väl hemma gav jag mig direkt ut på en joggingtur, det var sådär. Fortfarande lite förkyld och snoret bara rann. Det plus att all världens insekter verkar ha samlat sig i joggingspåret runt sjön vilket innebar ett par flugor i ögat (AJ!) och en som jag råkade svälja. Yiiikes. Måste hitta en ny runda att springa. Men bra var att det var härligt att vara ute, bra ljudbok i öronen och att jogga är verkligen egentid. Tid att tänka, reflektera och bara andas. Om än något anfådd. ;)

Har bakat färdigt till imorgon nu, är spänd på hur chokladpajen blir, jag har ingen pajform så har gjort den i en vanlig rund form med löstagbar botten. Frostingen blev god, ser fram emot en kopp kvällskaffe & en cupcake senare! Ska msn-dejta med sweet Zarah också.

So long!


Baka Baka Liten Kaka

Vi har en tradition på jobbet där den som hade födelsedag senast bakar till den som har efter. Så nu är det min tur att baka till bästa A på jobbet, hon fyller år imorgon. Dock ska jag baka till tisdagen istället eftersom vi ska på tur imorgon och vara borta i princip hela dagen. Men smygbörjar idag med att baka två sorters muffins. Båda enligt recept från Sandras blogg! www.dromkaka.blogg.se ! Ni borde ta en titt där om ni gillar bakverk, den är super. Jag har bakat kladdkakamuffins & muffins med kolasmak. NamNam! Imorgon ska jag göra frosting till dem (också efter Sandras recept!) och sen ska jag baka en ny chokladpaj jag inte provat förut. Recept på den finns här: http://kalasgott.blogg.se/. Det blir spännande att prova den imorn. :)
Bild från Sandras blogg. Visst blir man frestad?

Picture of Today

Hello there young Axl Rose... ;)


Nothing important to say

Jag är fortfarande förkyld. Vädret är fortfarande inte sommar. Jag längtar efter semester, sverige och mina vänner.
Så är det.

Ikväll blir det sista två avsnitten av Dexter & Fruktsallad.


Damn you, cold!

Jag vill inte vara förkyld. Skit. Hela huvudet är tungt, bihålorna värker och jag känner mig halvt bedövad. Blir en lugn helg med vila, vatten och värktabletter. Ska till JK ikväll och mysa, han har semester nu den jäkeln. Ska mysa massor med M också, sista helgen vi bor ihop nu. *snyft* Hon åker till sverige på semester på måndag. Kommer bli konstigt att bo här själv i två veckor innan även jag tar semester. Det känns som att huvudet ska ramla av kroppen snart så jag skriver inget mer idag utan bjuder istället på en bild.

Bästa M & Jag.

Seriöst Tromsö wtf?

http://www.yr.no/sted/Norge/Troms/Tromsø/Tromsø/langtidsvarsel.html

Fy fan så deprimerande.

Förkyld

Det är inte trevligt att vakna med världens förkylning i kroppen. Har väl känt att det varit på gång ett par dagar och imorse var det knock out. Snorig, tjock i skallen och trött trött trött. Legat på soffan mest hela dagen och halvslumrat, läst lite och druckit massa vatten. Förhoppningsvis är det snabbt övergående, vill ju inte ligga helt utslagen hela helgen. Har i alla fall fått klart tvätten och lyckats adressändra - en sak att stryka från den alltför långa listan jag har med "saker att göra innan flytten".

Kvällen igår var super. God mat på RÅ, 14 bitars vegetarisk sushi satt fint. Uppskattade lokalen, maten, presentationen och efterätten. Tycker om när man märket att det ligger lite tid och en tanke bakom maten, det ska vara en fest för ögat såväl som för gommen. Bäst var maki rullarna med cream cheeze, rödbeta & avokado. NAM! Kommer garanterat äta där igen innan jag flyttar från tromsö. Eclipse var bra, tycker dom har fångat bokens viktigaste stunder och jag är nöjd. Dock så blir det lite väl smörigt ibland precis som i de två första filmerna. I boken är det så mycket mer innehåll, mer annat emellan alla "åh herregud så kärleksfullt och intensivt och du är mitt liv nu blabal". I filmen staplas dom lite på varandra vilket gör det till en stor smör-fest. Nåja. Nu är siktet inställt på November och HARRY POTTER !!!!!! Oj vad jag längtar.

Jag har försökt bota mig själv med lite väl mycket choklad idag så jag tror jag ska göra en fräsh smoothie istället nu för att pigga upp mig. Älskar min nya blender som jag fick av mamma i födelsedagspresent!

Denna fantastiska grej är det jag har:
<3<3<3

RSS 2.0