-utan internet-

Vårt modem bara dog i onsdags så vi är utan internet hemma i huset för tillfället. Just nu har vi gått upp till svägerskans hus för lite mailkollande. Ska snart gå hem igen för att inte Neytiri ska vara ensam så länge. Allt går jättebra med henne, hon verkar trivas och är en mycket nyfiken katt. Hon kurrar som en symaskin, sover helst i vårt knä när vi ligger i soffan, äter bra och går på lådan.

Längre update med bilder kommer så fort vi har fått internet hemma igen. Jag jobbar både ikväll, imorn kväll, söndag dag och måndag kväll så vi får se när jag har tid också. Just nu spenderar jag helst min lediga tid på rygg i soffan, en bok i händerna och en kurrandes kissekatt på magen. <3

IMORGON

Hämtar vi hem lilla underbara Neytiri. Jag längtar så mycket, undrar om jag kommer kunna sova inatt...


Nu är det officiellt - Jag ska bli konduktör!

ÄNTLIGEN kan jag berätta för er alla det som jag hintat om tidigare och själv nu gått och väntat på svar på i flera veckor. Idag fick jag det slutgiltiga beskedet som gör att jag nu kan berätta för er att jag ska bli kondukör inom NSB tåg på en sträcka som heter Gjövikbanen! Det var ca 130 sökare och vi är två som har fått plats! Det har varit en ganska lång process med två intervjuer, hälsokontroll och massa väntan men nu är det äntligen klart och jag är så glad! Detta innebär att jag 1 december kommer börja på konduktörskolan i Drammen. Det är en 7 månaders lång utbildning och den är tydligen ganska tuff! Lång pendling blir det också för mig med ca 4 timmar tåg varje dag... får försöka utnyttja tiden effektivt och plugga på tåget. (hihi, plugga om tåg på ett tåg) Det är full lön under utbildningen och jag är så peppad. Jag tror detta jobb kommer passa mig perfekt och det är ett jobb med möjlighet för utveckling och karriär.
Tyvärr innebär det att jag måste sluta på hotellet och butiken, trivs jättebra på båda. Men, det är konduktör jag vill absolut mest! Jag kommer jobba hela november också, om än lite mindre än i oktober (vilket ska bli skönt). Har en del dagar på hotellet då och en del i barnehagen samt ganska mycket på Gate8.
Jag är så glad att jag äntligen kan berätta denna nyhet för er, som jag gått och tryckt på den allltså! :D

Winterland Fairytale

Det är -4.8 just nu, när jag vaknade var det -8. Det är ingen snö ute längre däremot ett frostlager som är helt extremt. Träden ser ut som dom är överströdda av små diamanter. Det är så vackert så man tappar andan och jag känner mig lyckligt lottad som kan sitta vid mitt köksbord med en stor kopp kaffe, äta långsam söndagsfrukost och se ut på naturens under.

Bild tagen just nu med webcamen ut genom fönstret. :)

& en nyvaken trött Amelie.

PAWS UP

Innan konserten, monster 1 & 2.

Namaste



"Kom ihåg att du alltid är fullt tillräcklig och perfekt som du är i den
här stunden, om och igenom alla stunder. Gör yoga med kärlek och
acceptans inför den fantastiska kropp du har fått med dig. Iaktta vad
som händer villkorslöst. Ta emot det som är. Det är en gåva. "

Jag längtar till onsdag nästa vecka...

För då ska jag & JK åka och hämta hem vår underbara katt! Jag har länge velat ha en Devon Rex, Cornish Rex eller Sphynx då dessa inte bara är otroligt vackra kattraser utan även katter som har en personlighet som tilltalar mig och dessutom ofta är allergivänliga. Så i måndags var jag och Marie in till Oslo och såg på en Devon Rex hona på 5 månader. Efter att ha varit där ganska länge, pratat med uppfödaren och sedan diskuterat lite med Jonk bestämde vi oss för att köpa henne. Hon är så fin, har en päls som är mjuk som silke och väldigt vackert utseende. Sen verkar hon vara en väldigt trevlig katt som är social, utåtriktad och busig.

Idag var vi och handlade massa saker så nu är allt klart för hennes hemkomst. <3 Längtar så mycket till att ha henne här, gosa med henne, se henne utvecklas, mötas av henne sittandes i fönstret när jag kommer hem från jobbet osv.

Jag & Neytiri när vi hälsade på henne i Måndags.

Happy Housewife... Or?

Jag bakar (fantastiskt goda!!!) Cookie Dough Cupcakes och Marie fångar mig på bild...

Happy Housewife som älskar att stå i köket, jada!

Eller så kanske det är såhär jag egentligen känner...

Haha! Nejdå, jag tycker faktiskt om att baka, speciellt cupcakes. Allra bäst är att äta dom efteråt dock såklart. ;) Ikväll har jag slängt ihop en kladdkaka med valnötter & Stratos inblandat. Ska snart äta den och kolla senaste eppiet av Supernatural. Fin söndagskväll. :)

So Happy I Could Die

Lady Gaga i söndags var FANTASTISK!!! Helt otrolig konsert, vilken stjärna hon är. Vi stod helt längst bak och såg hyffsat bra. Damn alla långa människor som måste stå överallt alltså, hehe. Jag njöt verkligen av musiken, showen, mellansnacket, alla coola effekter och scenen var häftig. Det var så fint och härligt att dela upplevelsen med bästa bästa Marie också. Gaga Monsters forever. Det enda minuset var den norska publiken som i mina ögon var väldigt stel, det var få som dansade/hoppade/diggade. Tråkigt! Det var till och med två lite äldre kvinnor som tyckte att jag och M borde sluta hoppa för att dom "ser inget och är här för att se inte dansa". Då kanske man ska ta sittplats? Vi bytte i alla fall plats med dom och då såg vi mycket bättre så vi var nöjda. Gaga var så vacker och hon hade väldigt fina mellansnack med mycket känsla. När hon körde Speechless på pianot och ändrade texten så den riktade sig till fansen var jag nästan tårögd. Kan lätt tänka mig att se en till konsert under Monster Ball turnén om jag får möjlighet.

Jag tog inga bilder (min kamera är ju trasig) men M tog några så jag bjuder på en bild. Tycker det är coolt att man ser henne på tre platser samtidigt. 
I eftermiddags åkte M hem igen och det känns redan tomt. Så lätt det var att falla in i den härliga stämning vi har ihop. Riktigt fina dagar har vi haft med massor av skratt, djupa diskussioner, god mat på vegetarisk restaurang, fika, shopping, tågresande och mys. Det har varit så skönt att ha två dagar ledigt också efter min 13 dagars jobbperiod. Idag har jag jobbat på Gate 8 och imorn är det dags för jobb i barnehagen.
Är riktigt trött efter några intensiva dagar så jag ska lägga mig tidigt ikväll. Saknar att blogga regelbundet, jag ska försöka få tid till det nu framöver. :)
So Long! <3

Tonight's gonna be a good night

För ikväll kommer äntligen MARIE hit!! Från att ha bott ihop i Tromsö till att inte ha setts på ett par månader är ganska stor omställning och det ska bli så otroligt kul att ses igen. Vi ska snart åka och hämta henne på flygplatsen och sen ska vi försöka att inte sitta uppe alltför länge och prata ikväll... Jag ska upp och jobba imorgon igen så lite måste jag hinna sova. På tal om jobb, vi har fått in så sjukt mycket fina kläder nu på Gate 8, jag blir helt galen. Idag köpte jag i alla fall ett par skor och ett par byxor. Har hängt av lite annat också bland annat en fantastisk klänning som jag bara måste ha. Julklänning for sure! Måste dock vänta lite innan jag shoppar mer då jag inte får någon lön förrän sent i oktober /början på november, typiskt.

Det ska bli så fantastiskt skönt att ha två dagar ledigt också efter imorgon! På söndag ska vi ju se Lady Gaga och det ser jag fram emot SJUKT JÄKLA mycket! Har hört att hon var jättebra i Köpenhamn igår. Tagga Tagga!

Nu ska jag göra mig klar för att åka, hoppas ni alla har en fin fredag. <3

ROTFL

Just... HAHAHAHAHAHA!

The cure, to medicate a restless soul

Bild tagen av mig, Trästocksfestivalen, Juli 2010

Night comes, we're back against the wall
Time run, we haven't changed at all
But we survive, the streets are waiting in the dark

We're breaking out of fear and doubt,
our shadows screamin' on the wall
Nothings gonna hold us down waiting for the midnight call
Crashdïet - Generation Wild

Måndag?

Känner mig lagom dagavill, har ingen koll på vilken dag det är och helgen har passerat utan att jag ens reflekterat över att det varit helg. Så blir det när man jobbar alla dagar. Känner hur det suger energi att jobba så mycket, jag är trött, grinig och snappy. Är inte sådan egentligen och vill inte vara sådan. Stackars JK får ta smällarna när jag jämt är trött och sliten. MEN - det finns ljus i tunneln. NU börjar veckan där bästa M kommer hit (på fredag) och NU börjar veckan då jag ska se Lady Gaga (Söndag)! Pepp Pepp!

Nu ska jag borsta tänderna och sen börja traska upp till hotellet. Det är så härligt att börja dagen med 30mins promenad i kall klar höstluft! :)


Ms. Gaga!

Bracelet

Älskar älskar mitt nya armband från H&M. Så jäkla snyggt!


Crazy is as crazy does



Working like a madwoman

Jisses vad det går i ett just nu. Jag jobbar som en tok och det börjar kännas, sliten och trött. Längtar verkligen efter en ledig dag men har inte ledigt förrän 17 oktober. Då är det i alla fall LADY GAGA i Oslo med bästa M! Längta längta! Men som sagt... jobb ikväll + kommande 8 dagarna först. En del av dagarna jobbar jag dessutom dubbla pass, tuff månad det här. Förhoppningsvis kommer det visa sig på lönen sedan att jag jobbat mig halvt ihjäl.

Så, jag antar att de flesta tar helg nu, själv ska jag gå till jobbet om 40min. Ikväll ska jag servera för första gången på hotellet, hoppas det går bra och att det inte blir sååå sent. Sist jag jobbade kväll var vi klara 22.30 men jag vet att det ibland kan bli både 23,23.30 och 00.00. *gäsp*
Njut lite av helg och ledighet för mig också va?
So long <3

Soaked in Luxury

Är märket på denna underbara mjuka sköna goströja som jag har på mig idag. Införskaffad på Gate 8 såklart! :)
Nu ska jag in till Oslo för en hälsokontroll. Snart kommer det nyheter här... på måndag eller tisdag!



Spinning around

Känns som om mitt huvud snurrar runt just nu. Det är jobb, mer jobb, ännu mer jobb osv. Dom ringer från barnehagen, frpn Gate 8 och så jobbar jag på hotellet. Försöker pussla ihop, checkar kalenderna fler gånger per dag än vad som kan vara sunt och olika pass, schemaer och tider snurrar i skallen. Det är rätt mycket att hålla reda på just nu. Jag tycker det är kul dock, vill ju jobba mycket och är glad att jag får det. Om inte annat så kommer jag bli en jäkel på att planera hehe. Gäller att se till att ha med sig rätt kläder, rätt mängd mat osv, speciellt de dagar jag jobbar dubbla pass. (tex. på hotellet och sen på gate 8) Dessutom finns det fortfarande en chans att jag får en superspännande möjlighet, lovar att berätta mer om det går vägen. Imorn tar jag i alla fall ett till steg mot den vägen, efter det är det bara att hålla tummarna och hoppas!

Träning blir det dåligt med just nu, dels är knäet fortfarande inte bra (ätit starkt inflammationsdämpande nu i en vecka och märker lite skillnad men inte så jag kan jogga direkt. :( ) och dels har jag i princip inte tid. De dagar jag har några timmar ledigt har jag knappt energi till att sitta i soffan. (dessutom är det ju så mycket man ska se hela tiden! Merlin, Haven, Supernatural, Dexter, Biggest Loser Sweden, Idol! Däremot promenerar jag till och från jobbet på hotellet varje dag och det blir ca 60min sammanlagt. Får duga just nu.

Det kommer säkert bli lite sämre uppdateringar här ett tag framåt, tills jag vant mig vid att jobba mycket och lyckas samla lite energi på fritiden. Hoppas ni hänger kvar ändå. <3
Nu är det Dexter time!!


Pratade nyss med älskade mami i telefon så jag lägger in en bild på oss från i somras. Saknar henne och resten av min familj enormt mycket!

Bowling @ Hönefoss

Ikväll ska vi och bowla tillsammans med Tonje & Thomas. Det ska bli jättekul även om jag är sämst på att bowla hehe, får hoppas jag klarar kärringgränsen i alla fall. Jobb idag gick bra, ska bli skönt med en dag ledigt nu. Snart är maten klar och jag är vrålhungrig, ikväll ska vi äta sötpotatis i ugn, vegetarisk filé (jag), kött (Jonk), bearnaisesåsoch sallad. NAM NAM! Jag älskar verkligen bearnaisesås.

Vad gör ni denna lördagskväll?
So Long <3

Look of tonight:



It's Friday Bitch!

Jag är lite lagom trött och sliten efter två hektiska upplärningsdagar på Sanner Hotell. Men - jag trivs. Stämningen bland personalen är bra, det känns som att man har bra stöd som ny från övriga anställda och jobbet är helt okej. Imorgon jobbar jag första dagen självständigt, det blir spännande! Ikväll ska vi till Tonje & Thomas för middag  - Tacos! Mmm. Annars blir det en väldigt lugnt fredag, ska ju upp och jobba imorn bitti.

Hoppas ni har en jättefin fredag!


Bild från tidigare i veckan då vi barnvaktade Tomine. <3

New Background Picture

Hur cool är inte Audrey Kitching? Jag hittade en bild på henne för ett par år sedan och har med jämna mellanrum googlat henne för att se lite nya bilder. Hon har gjort många häftiga photoshoots och denna bild kommer från ett av mina favoriter.


RSS 2.0