Leaving for Greece

Om ca 20 min kommer en taxi och hämtar oss, den ska köra oss till flygbussen som går från ett ställe ett par mil härifrån. Sen får vi vänta några timmar på flygplatsen, det fanns såklart ingen flygbuss som passade perfekt utan det var antingen att vara där väldigt tidigt eller kanske lite för sent. Vi kan nog roa oss :) 22.20 ikväll går i alla fall planet mot lovely greece.

Ses om en vecka ! <3


Varför har jag inte sett dessa förut???

De flesta har säkert sett de här bilderna eftersom dom tydligen cirkulerat på internet ett tag men för mig är dom helt nya. Dom är gjorda av David Kawena och alla finns här: Klicka Här!

Det är alltså våra kära manliga disneyfigurer i lite ny tappning. I love it. LOVE it.

Mina favoriter!
Aladdin!

Peter Pan

Prins Adam (Beauty and the Beast)
*unf*

Fredagsmorgon

Jag försöker måla naglarna inför resan samtidigt som vi är barnvakt åt underbara Tomine. (JK's systerdotter)

Hon tyckte mina naglar blev väldigt fina och därmed var jag tvungen att måla om dom ett par gånger...

Det här med hur starkt kaffet ska vara...

... är bara en av många saker jag och käraste JK är oeniga om. Man upptäcker många små saker som man gör helt olika då man flyttar ihop. Saker man prioriterar som olika viktiga och saker man bara inte kan förstå varför den andre gör. Vi diskuterar och kompromissar. Om det mesta. Men det finns en del saker som bara är huge pet-peeves och då försöker vi anpassa oss. Som att jag blir galen på att han sitter och äter middag med stolen en halvmeter från bordet, benen i kors och bara med gaffeln. Eller hur han blir helt tokig på att jag lägger in smörkniven i kylen på förpackningen. Att flytta ihop med någon och bli sambos är spännande, mysigt och underbart samtidigt som det är jobbigt också.
Fördelarna är helt klart fler dock, bara att somna och vakna (även om han i princip alltid gått upp då jag vaknar...) tillsammans gör det värt det.


Bild från vår förra utlandsresa till Turkiet. Imorn bär det av till Grekland och vackra Korfu!
Ily bb.

På Fredag...

Drar jag & JK till KORFU!
Närmare bestämt Moraitika, en liten stad ca 2mil söder om Korfu. Det blir super, jag ser fram emot det massor! :)
Bild från Moraitika Beach.

So Called Chaos

Phew, det snurrar rätt fort nu. Jag har kommit på plats i huset, har ordnat och fixat och trixar några dagar här. Hantverkarna som ska måla om och byta kök, golv m.m har börjat sitt arbete så det kommer vara lite kaos här ett tag framöver. Det är okej. Kommer bli jättebra när det är klart. Har suttit med CV skrivning i ett par dagar nu, fasen vilken tid allt sådan tar. Ska låna en skrivare/Scanner/kopiator ikväll också då det såklart varierar om man ska skicka in sin ansökan, söka via ett elektroniskt schema eller via mail. Mitt huvud känns lagom mosigt och snurrigt just nu. Räkna ut snittbetyg här, fylla i meriter där, skriva välformulerade och intressanta personliga brev och gaaah. Jag ser fram emot att ha jobb ordnat. Har i alla fall några jobb att söka så det är positivt.
Jag har börjat utforska området lite, Gran är otroligt stort till ytan. Det är oändliga åkerlandskap och just nu är det så vacker med gyllengula fält som vajar i vinden. Idylliskt. För ett par dagar sedan tog vi en lång skogspromenad och det var otroligt härligt. Det är riktig sensommar här med varma soliga dagar. Idag ska vi dessutom boka vår utlandsresa så vi åker på torsdag eller fredag. :) Lutar åt Grekland just nu men vi har inte helt bestämt oss. Vi har också träffat Jonks syster och hennes man en hel del, dom har en underbar 1 årig dotter som vi passar, går promenader med osv. Tante Amelie & Onkel Jon, hehe.
Nu ska jag gå ut i solen en stund och andas lite frisk luft så kanske moset i hjärnan lättar lite. Har ett viktigt personligt brev att skriva idag och då måste jag vara som mest vässad.
Ska ta med mig kameran ut någon dag så ni kan få se lite bilder härifrån!
So long! <3

Hejdå Sverige

Nu drar jag tillbaka till Norge igen efter några riktigt underbara veckor här hemma. Jag har haft det så otroligt bra och hunnit träffa nära och kära massor. Det känns tungt att åka nu med vetskapen om att det kommer dröja ända till jul innan jag får se de flesta igen. Samtidigt vet jag att det är avskedet som är värst, när jag väl har satt mig på planet mot arlanda kommer det börja kännas bättre. Jag ser ju fram emot att komma på plats i huset, få ordna som vi vill ha det, upptäcka och utforska Gran (där vi ska bo!), leta elljusspår och springstigar, hitta ett nytt jobb och framför allt - påbörja mitt nya samboliv med JK.

Tack för denna tid Skellefteå. Tack till alla underbara människor i mitt liv som gjort min tid här perfekt.
So long. <3

Galenskap

Igår sprang jag & pappa ett halvmaraton för första gången! Med tanke på att det längsta jag sprungit tidigare var ca 12km så var det väldigt spännande. Det gick helt fint dock och jag är supernöjd. Vi höll såklart jättelåg fart men målet var ju inte att få en bra tid utan att ta sig hela vägen fram. Idag har jag 5 blåsor på fötterna och en hyffsad träningsvärk i benen. Har även lyckats få skavsår på nyckelbenen, whaat?
Jag provpackade min resväska idag och fick ett utbrott, helt omöjligt och orealistisk att jag ska få med mig allt. Alternativ 1 är att lämna saker hos mamma som hon sen får ta med nästa gång hon kommer på besök. Vilket jag helst slipper då jag inte vet när hon kommer nästa gång och jag har lite issues med att ha mina saker utspridda överallt. Nog med att jag har saker på 4 ställen redan. Alternativ två är att satsa på extra handbagage och att flyget inte stoppar mig pga det..hehe. Vet redan att jag kommer få övervikt på min stora resväska. Aargh, jag hatar att packa, flytta, resa och greja. Seriöst, arhg!

*andas djupt* Nu ska jag ta mig samman och försöka att inte tänka på packning och skit resten av dagen. Har ju bara idag och imorgon kvar här! Ska mysa mest möjligt med mamma, hoppas på att hinna träffa syster igen och Isa&Ante&Milla.

Bjuder på några bilder från helgen:

Klara att ge oss iväg på en halvmara. Notera mina lånade apfula solglasögon!

Jag och bonusmamma Catta på en uteservering i lördags. Pizzatime!

Lillebror & jag vid pappas ny-fixade bålplats. Vi eldade, grillade bananer med choklad och myste.

Isa & Milla på Nolia. Hur söt kan man bli? <3

Augustisommar

Luften är kvav. Det är 28 grader i skuggan. Svetten lägger sig som en hinna på kroppen så fort man rör sig utomhus. Eller inomhus för den delen. Det är augustisommar när det är som bäst.
Jag njuter av sista dagarna i sverige, på onsdag tar jag flyget ner till gran och börjar på livet där. Det är spännande, skrämmande och jag ser fram emot det samtidigt som jag gruvar mig massor.
Försöker att inte tänka på det för mycket, dagarna kommer rusa förbi fort nog ändå. Nu sticker jag ner på stan för en fika med Catta & sen möter vi upp pappa för trav! V75 på Skellefteå travbana idag, det blir toppen det.

Up

Haft en jättefin dag idag. Tränade med mamma imorse, hittade ett skitsnyggt löparset från Craft på rean på Team Sportia. Sedan mötte jag upp bästa Isa, Ante & Millabebis för skönt häng på en filt ute i det gröna. Sol, kaffe & en glad bebis. Underbart. Mat med mamma & bror sen filmmys med mamma & syster. Vi såg filmen "Up" och den är ju bara helt fantastisk. Jag & Marie såg den på bio när den kom i tromsö men den var lika bra nu andra gången. Så otroligt varm och fin film, sådan så man bara blir glad i hela kroppen. Nu ska jag mysa ner mig i sängen med en bok, påbörjat sista boken i Jo Nesbö's Harry Hole serie nu, spännande.
Natti <3

Mother Mother


<3

Sisters Night

Igår hade jag en helkväll med min syster. Vi åt tacos hemma hos henne & hennes kille och sen drog vi och bowlade. Det var skitkul, man hinner spela så mycket när man bara är två personer. Efter det åkte vi hem igen och åt fruktsallad (av någon anledning hade vi blackout när vi handlade dock så vi hade bara tre frukter i haha) samt såg film. Mys! Hon bloggar förresten på www.gullerumpan.blogg.se - kolla in där. :)
Man måste ha cooola namn när man bowlar.
Slayer in action!

Idag har jag bara slappat hemma hos dem och sen hos mamma. Det regnar som fasen så man får sitta inne idag med gott samvete. Ska hem till pappa ikväll och springa ett intervall pass med honom. Blir spännande även om jag små-gruvar mig redan.
Hoppas ni har en fin söndag. <3

Just one last fix

Don't you know
it runs deep down in my bones
And I want it now
I need it now

Can't you see
this deep route misery
that you inflict
It makes me sick

Feel good chemical
Feel good chemical

I gotta get this off my chest
how could you say I was obsessed
cause I can't conceal
a love thats real?
so I broke your golden rules
your regulations too

But I can't rewind
time is so unkind.

Feel good chemical
Feel good chemical

All I need is another hit
yeah one last fix to keep the blues at bay
All I need is another kick
just one last kiss of death then I'll be on my way
All I need is another hit
yeah one last fix to keep the blues at bay
All I need is another kick
just one last fix of that I feel good chemical

Feel good chemical
Feel good chemical
Feel good chemical

The day after the party

God Morgon!
Jag mår faktiskt ganska bra idag, gårdagens festande till trots. Hade en jättekul kväll med massa nostalgi, nya bekantskaper och dans såklart. Vi förfestade i samma lokal som vi alltid hade fester i förut, för 3-4 år sedan och vi hittade även en gammal cd-skiva från någon fest då. Snacka om härliga minnen. Allt var bara toppen igår, musiken, stämningen, lagom mycket folk och detta var nog första gången ingen blev dålig och spydde någonstans. Det ska väl märkas att vi är några år äldre.
Bjuder på ett par bilder från igår,
Jag hemma hos mamma. Älskar den halvt transparenta tröjan!
Jag & min bästa vän Isa. <3
Idag skiner solen, det är redan riktigt varmt ute. Ska cykla iväg till min vän Miro snart så vi kan ta en långpromenad. Vad härligt livet är!

Sliiiten

Har målat i nästan 5 timmar idag, det känns i ländryggen och armen kan jag tala om! Har även sprungit drygt 11km tillsammans med pappa och nu känns hela jag som gelé. Ändå skön känsla att vara trött i kroppen. Jag tror många i min generation så som samhället ser ut idag har den känslan alldeles för sällan. För att utgå från mig själv - innan jag började träna så kände jag i princip aldrig så. Och då hade jag ett aktivt jobb där jag rörde mig hela dagarna. Men det är inte ofta jag hade den här underbara känslan av att ha jobbat med kroppen, av att vara trött i musklerna och full med energi i huvudet. Mycket oftare man känner sig slut psykiskt än fysiskt. När ögonlocken bara faller igen och man kan inte tänka en vettig tanke för skallen känns som gröt. Trevligt med lite fysisk utmattning som omväxling.
Ska läsa en stund nu och sen blir det en tidig kväll. Imorn bitti åker jag in till mamma igen och imornkväll blir det fest!
So long!

5 Augusti 2010

God Morgon!
Jag har just ätit frukost här hemma hos pappa och ska nu ge mig ut och måla lite staketbrädor som ska upp på vår nya fina bro sen. Det är så skönt att vara hemma så här länge, att bara kunna slappna av och umgås mycket med familjen. Förhoppningsvis är detta den paus jag behöver för att sen känna att jag vill vidare igen. Jag läser massor, håller just nu på med Jo Nesbö's Harry Hole serie. Så grymt bra böcker! Gillar du deckare borde du absolut prova de här, dom är geniala. Springer och hoppas att min höft ska hålla. Har haft ont och varit stel efter senaste två passen (massa stretching till trots). Är rädd att det är en inflammerad slemsäck eller något som spökar, riktigt frustrerande för jag vill springa. Fortsätter det får jag uppsöka en sjukgymnast.
Nä, staketen lär inte måla sig själva så det är väl dags att sätta igång.
Såhär snygg är man när man ska måla, mitt ute på landet i pappas kläder.

Vad jag menar när jag säger sommar...

#2
Snickra ihop ett par bänkar hemma hos pappa med JK.
Och sen resultatet!

RSS 2.0