30 Seconds to Mars - Hurricane

Uncensored version. Så jävla bra.

30 Seconds to Mars "HURRICANE" (Uncensored) from Rui Delgado on Vimeo.


The Runaways

Är en bra film! Såg den ikväll med JK och Kristen Stewart kan verkligen vara H O T.
Nu ska jag sova, svider i ögonen. Måste vara pigg och alert imorgon första skoldagen också!
Natti

Starten på min nya karriär

Börjar faktiskt imorgon! Då har jag första skoldag på konduktöraspirant skolan! Ser fram emot det jättemycket, det ska bli otroligt spännande att köra igång, se vad det kommer innebära och jag längtar faktiskt till att plugga.
Att jag sedan kommer ha väldigt långa dagar, måste stiga upp vid 4-halv 5 varje morgon och pendla 4 timmar om dagen är en annan sak. Som säkert blir jobbig men som jag kommer fixa. Det är ju bara ca 7 månaders utbildning innan jag är färdig konduktör!

Igår var jag in till Oslo tilsammans med min närmaste chef Vivian och den andra tjejen som ska gå konduktöraspirant för Gjövikbanen - Jeanette. ( vi kommer gå i en klass med 20stk till men det är bara vi två som kommer jobba på gjövikbanen efteråt) Vi hade ett möte med högsta chefen inom Gjövikbanen, Emil Eike. Väldigt bra tycker jag att få träffa ledningen och det gör att man verkligen känner sig välkommen inom företaget. Förutom oss var det teamledaren för lokförare där, en som går lokförarskolan samt en lokförare som ska flytta över till gjövikbanen från flygtåget. Eike hade en presentation på ca 1 timme där han berättade om företaget, visioner, utmaningar osv. Efter det gick vi alla till EGON för en supergod middag. Väldigt trevligt och lyckat, nu är jag ännu mer peppad att köra igång med skolan.

1 Advent

Julmusik, lugn härlig adventsfrukost med hemmalagad riskrem till dessert, promenad i snö-yran, ljudbok i soffan, sticka färdigt ett par sockar som en viss liten Milla ska få, börja på ett till par barnsockar, njuta av inga krav, inga måsten, skita i att tvätta bara för att jag kan, telesamtal med bästa Marie, norska robinson, clementiner, pepp inför veckan som kommer och bara en väldigt bra dag. Nu är jag jättetrött och ska krypa ner i sängen brevid med love.
Hoppas ni alla haft en fin 1:a advent. Bjuder på lite bilder som visar julstämning hos oss <3
Vår fina adventsljusstake som vi fick i gåva från JK's moster.
Jon's pepparkake-döskalle.
Ljusstake i köksfönstret har vi också fått till. Neytiri var väldigt nyfiken på den.
Jag njuter av en god adventsfrukost.
Natti.

Outfit on a workday

Såhär har jag sett ut idag när jag jobbat på Gate8. Har varit en väldigt lugn dag vilket gör mig så uttråkad, antar att folk sparar pengar till julshopping.
Nu är det härliga lördagkväll och vi har hasselbackspotatis i ugnen som vi ska äta med vegetarisk filé (jag), korv (jonk) och bea-sås. NAM. Sen blir det en lugn kväll i soffan under en filt framför en film med stickningen i händerna. Precis som det ska vara.
Hoppas alla får en jättefin helg. <3

Me & My Teacup

Köpte ett par sådana här på IKEA! Så god & härlig att dricka te ur.

B12 boven

Jag har varit så extremt trött sista tiden, verkligen slut. Kunnat sova 12 timmar varje natt och fortfarande inte kännt mig utsövd. Känner mig okoncentrerad, ofokuserad, känslig och bara sliten. Däckar i säng strax efter nio varje kväll och har ändå lust att ta en sovstund när jag varit vaken en-två timmar.
Så ringde dom från läkarkontoret i onsdags och sa att jag har låg B12 nivå i kroppen. Damn! Jag som stolt berättat för alla att jag minsann inte har någon brist trots att jag är vegetarian. Tycker jag äter allsidigt och försöker få i mig allt jag behöver. Men men, nu har jag i alla fall missat något för låg nivå har jag. Hämtade ut tabletter igår som jag ska äta och jag hoppas så innerligt att jag kommer märka en skillnad. Låg B12 ger bla. symptomet trötthet. Hm, känns bekant.
Jag känner mig inte som mig själv just nu, är så trött och slut, så svårt att fokusera och allt bara glider förbi mig. Inget når in och det känns som jag går i en bubbla. Helst skulle jag vilja sjukanmäla mig och bara ligga på soffan hela dagen. Inte se på tv, inte se på film, inte ens sticka utan bara ligga ner.
Dessutom föll det en tung kruka på min hals igår (fråga inte...) så det känns som att halva min hals och nacke är stelopererad och det gör så jäkla ont. Nu har jag tagit värktabletter och hoppas det hjälper. Ska iväg och jobba från 12-19.15 snart och behöver all energi jag kan få. För ögonlocken vill helst bara stänga sig och mitt huvud känns som en gröt.

Doftljus & IKEA köp

Jag var på homeparty hos min svägerska för några veckor sedan och såg på Perfect Home produkter.  Just då hade jag inte så mycket pengar så även om det fanns otroligt mycket fint beställde jag bara två doftljus. Idag kom dom och Mmmmmm så gott dom luktar. Det ena är Orange Cinnamon, en riktigt juldoft som jag har placerat i vardagsrummet. Det andra är min favorit och heter Fresh Cotton, det luktar verkligen nytvättade kläder. Står på badrummet såklart. :)
Jag & JK var på IKEA i tisdags och shoppade lite också, äntligen! Dom har också jättegod doftljus så vi köpte vanilj & en jul-lukt. Älskar att ha ljus tända under denna årstid och speciellt med doft.
Tänkte jag skulle visa några bilder på lite av våra IKEA fynd, det börjar bli mer och mer hemtrevligt här nu.
Nya bokhyllor i vardagsrummet! Lite tomma ännu men vi ska nog fylla dom så småningom ;)
Hyllor ovanför soffan, nyinköpta ramar (inga bilder i ännu) samt en växt i hörnet. Får se hur länge den lever, Neytiri gillar att käka på bladen.
Nya soffkuddar & filtar blev det med. (se bild ovan också) Närbild på kudde här.
Inte IKEA köp utan en gåva från svägerskan. Så söt liten blomma.
Älskar att känna hur ens hem långsamt formas runt en. <3

Happy Feet!

Mina första stickade sockar är nu klara och pryder mina egna fötter. (tänkte att det första paret jag stickar blir nog sämst så dom tog jag själv) Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv att jag inte gav upp denna gång som jag gjort tidigare då jag stickat. Nu tyckte jag dessutom det var kul och man ser ju resultat så snabbt, häftigt när det växer fram en sock av trådarna liksom.
Dom är stickade i 100% merinoull så dom är mjuka och goa! Jag har redan börjat på nästa stickprojekt... ;)



Update från Ringdalslinna

Har haft besök idag av min faster, farbror och deras tre barn. SÅ mysigt och kul att träffa dem igen, har inte setts nu sedan mars. Dom bor inte så långt bort från oss nu dock så förhoppningsvis kan vi ses lite oftare i fortsättningen. Det var i alla fall jättekul att ha dom här och tiden gick alltför fort. Kul med någon som kan fika lite av allt jag bakar också :P Idag bakade jag chokladtryffelkakan igen (den är så god) och bakade också cookies med vanilj & kanel. Det var mumma. Nu ska jag bara mysa i soffan framför norska robinson och sticka på mina sockar, är faktiskt snart klar med bägge! Ögonen faller dock nästan ihop så frågan är om jag kan hålla mig vaken... trots att jag sov 11 timmar inatt är jag jättetrött nu, usch. Imorgon väntar en ny jobbvecka - sista hela veckan innan skolan börjar, knäppt! Tiden går så otroligt fort. Denna vecka blir det mest jobb på Gate8, en kväll på hotellet har jag men annars bara butiken.

Nej, jag är helt slut, hur ska jag orka se robinson ens? Lägger jag mig ner i soffan är det nog kört...
Hoppas ni alla har haft en fin helg!
So long från mig & Neytiri. <3


Soffan eller promenad?

Jag vaknade med huvudvärk, stel nacke och har dessutom mensvärk som fasiken. (visst är man vuxen nog att skriva att man har mensvärk och inte "magont" nuförtiden?) Vill helst bara mysa ner mig under en filt i soffan med Neytiri på magen och slötitta på en film. Men - jag försöker peppa mig själv att istället laga chokladbollar och en chokladtryffelkaka samt ta mig ut på en frisk morgonpromenad. Vet inte vad som kommer att vinna ännu. Jobbar inte förrän ikväll men någon gång under dagen så kommer min svärmor och svägerska hit, dom ska stanna i ett par dagar. Oh, behöver baka nytt glutenfritt bröd också när jag tänker på det. Fast soffan ser vääääldigt lockande ut...

Vad skulle ni ha valt?

An Abundance of Amelies

Off to work. Hoppas ni får en fin tisdag. :)

Outfit of today

Såhär såg jag ut idag på jobbet:

Skorna är nu miiina, love them :D

Titta mamma - jag stickar!

Måste ju ha ett bevis på att det faktiskt går framåt i min stickning, är alldeles snart klar med skaftet till en sock. Då kommer det knepiga dock - hälen. Finns en del beskrivningar på internet men det bästa är nog om man hittar någon som kan visa en in person liksom. Ivrig som jag är orkar jag nog inte vänta på det dock utan kommer försöka fixa det själv. Hur illa kan det bli? (okej, don't answer that). Jag ser fram emot sockarna blir färdiga, dom är i baby merinoull och himla mjuka och gosiga. Någon som vill ha sockar i julklapp? ;)


Pralin-lyx

I lördags köpte jag hem lite lyxiga praliner till mig & JK som vi smaskade på. Snacka om njutning, det är så mycket smak i varenda en och det smakar så...äkta? Inte som lösviktsgodis med massa konstiga tillsatser.
Vi provade Hallon Lakrits, Jordgubb, Baileys och Coconut. Min favorit var helt klart jordgubb den var helt perfekt syrlig och söt.

SMASKENS!

Homemade sushi

Jag har ju glömt att visa bilder från när jag & JK gjorde egen sushi för ett par veckor sedan. Det blev faktiskt överraskande lyckat även om vi båda kan behöva få bättre "rull-teknik". Gott blev det också, mina favoriter är dom med mango, ruccola och philadelphiaost. Nam.
Vi kommer att göra egen sushi fler gånger! Lust att prova? :)

JK sprider ut ris på noriarket.

Lite av allt gott vi använde. Morot, vitkål, avokado, ruccola & mango. Kan verkligen rekommendera mango alltså, NAM!

Bordet är dukat. Vi hade miso-soppa vid sidan om, också supergott.

Ser det gott ut? :D (ursäkta dom två fula bitarna som ser helt miffo ut haha)

Ice blue morning

Knappt 1 minus ute, varmt och gott inne från kaminen, lugn frukost med receptsurfande och planerande. Underbart. Jag ska jobba ikväll men fram tills dess ska jag låtsas att jag är ledig och ha en superdag. Ska traska ner till Gran Centrum nu och handla lite till min STICKNING!! Just det, nu ska jag på allvar börja sticka efter ivrigt pushande från två tjejer i barnehagen. Ska även handla ingredienser till bakning, ska baka Gammaldags Havreflarn med chokladsmörkräm & Double Peanutbutter Cookies idag tänkte jag. Eller kanske imorn men ska handla grejer idag i alla fall. Tror det blir NAM NAM!

Om någon är kaksugen så är det bara att komma förbi imorgon någon gång under dagen så bjuder jag på go´fika med svenskt bryggkaffe till ;)

Nu ska jag gå, myser idag i min härliga isblå tröja från Cubus & naturvita tights i återvunnen bomull från H&M.


So Long <3

Picture of Today

Eric Balfour.
*____*

To the sound of a heartbeat pounding away

GÄSP!
Fredag morgon och jag har ungefär noll energi. Jobbar 6 dagar denna vecka varav igår och idag gör jag dubbelpass. Så, igår var det först barnehage jobb och sen servering på hotellet på kvällen, var hemma vid 23.00. Upp idag igen, iväg till barnehagen och sen direkt efter det ska jag till Gate8 för kvällspasset. Är väl hemma vid halv åtta ikväll i alla fall, då kommer jag vara helt färdig. Idag jobbar jag i alla fall sista dagen i barnehagen så jag ska krama ungarna lite extra. Hinner inte ha fler pass där nu innan jag ska börja konduktör skolan.

Jeez, Neytiri är helt galen här just nu och attackerar tallriksunderläggen vi har på bordet. Bäst jag leker lite med henne innan det är dags att traska till bussen. Det är förresten SNÖ här nu. Snöat sedan igårkväll och det snöar fortfarande, så vackert ute.

Hoppas alla får en jättefin fredag. :)
So Long!
Haha, Neytiri stirrar på tallriksunderlägget som hon vill döda! :P



Fasiken

Där lossnade just en bit från min tand som är halvt i plast. Då vet jag ju vad denna lön ska gå till i alla fall, inte blir det skor direkt...
Skit. Tandläkare måste vara bland det tråkigaste att lägga pengar på!

Morgonmusik

Anberlin's nya album - Dark is The Way, Light is A Place


Vacker lördagsmorgon & jag är nervös

Det är en fantastiskt vacker morgon, minusgrader, rimfrost på marken och en sol som redan skiner på trädtopparna. Jag har dock en stor klump i magen, idag ska jag nämligen till Lilleström och röntga mitt knä :( Tar tåget 11.30 och har timme 14.10, det tar ett tag att åka dit och sen har jag god tid på mig att hitta fram till Curato Röntgen Senter. Jag är så jävla nervös, jag både vill och vill inte veta vad som är fel. Nu har jag haft ont så länge och jag fattar ju att det inte kommer gå över av sig själv så jag vill ju veta vad det är och hur det kan behandlas. Jag är bara så rädd att det är något "allvarligt" och att det krävs en större operation.  Svar får jag först om en vecka ungefär så det blir en tung vecka av väntan efter idag. Jag gruvar mig inför hela dagen, vanligtvis gillar jag att åka tåg och resa ensam men idag känns det bara tungt. Jag hade mycket hellre spenderat denna dag jobbandes på Gate8 som var planen tills jag fick min tid på röntgen.
Det är en Magnetröntgen det handlar om, blir ju spännande att åka in i tunneln... eller så not. Nejdå, jag är inte rädd för just själva röntgen momentet, det ska nog gå bra. Hoppas det inte tar alltför lång tid bara.

Wish me luck.

JA TACK

Dom här skorna har vi just fått in på Gate8. Märket är El Naturalista som gör väldigt bekväma skor i bra material somär slitstarka och coola. Jag är grymt sugen på dessa alltså, har lagt av ett par i 39 så får vi se om jag får råd denna månad hehe...


Ytterligare en morgon

*Gäsp*
Det var tungt att stiga upp imorse, hade jätteont i magen igårkväll och mådde illa så det tog ett bra tag innan jag somnade. Därför var det inte en jätteglad Amelie som vaknade när klockan ringde 5.30. (börjar redan gruva mig till jag ska stiga upp ca 4.30 varje morgon när skolan börjar!)
Idag ska jag dessutom jobba dubbelvakt, först en dag i barnehagen och sen med bussen rätt in till gran centrum för att jobba kvällen på Gate8. Slutar i alla fall vid 19.15, ser redan fram emot att gå hem, äta middag med love och sen ha en myskväll i soffan framför en bra film. Något tips?  Jag har lust att se "The Runaways" men vet inte om JK var så sugen på den. Är även grymt sugen att se premiär avsnitten av "The Event" och "The Walking Dead", frågan är bara om det är smart att börja se ännu fler serier...Hehe.
Hoppas ni får en fin fredag!
So Long <3

The Song You Sing

God Morgon!
Fy vad seg man blir av att ha två dagar ledigt alltså, jag har ju jobbat i princip konstant under hela oktober och så nu har jag plötsligt ett par dagar utan jobb här och där. Konstigt. Idag är det i alla fall dags att jobba lite, ser fram emot en dag på Gate8. Efter jobbet ska jag ta tåget bort en station och träffa min nya chef och så den andra personen som ska gå samma utbildning som mig. Vi är ju två stycken som har kommit in på skolan så det ska bli jättekul att träffa henne. Vi kommer gå i en klass med ca 20 andra till dock som ska bli konduktörer i NSB Oslo, NSB Öst osv. Det är bara vi två som ska bli konduktörer på Gjövikbanen dock. Jag hoppas verkligen hon verkar vara en bra person och att vi kommer bra överens, vi kommer säkert kunna hjälpa, stötta och peppa varandra under utbildningen.

So Long!

Såhärserjagutidag:

Jeans Lee, tröja Culture, Sjal Culture (allt från Gate8)

Mina älskade älskade boots som jag köpte för några veckor sedan. Har använt dom massor!
Dom är av märket Bussola, köpta på Gate8.

Håret börjar bli långt nu, vettefan vad jag ska göra med det nu till vintern. Klippa? Färga?

Prep

Nu ska jag ta med mig Neytiri till veterinären. Hon ska få sitt andra grundvaccin och en ID märkning. Tack och lov regnar det inte ute idag, lite avancerat att bära väska, kattväskan med henne i och ett paraply samtidigt hehe.
Wish us luck!



Indestructible

Jag älskar, älskar denna låt från Robyn's senaste album. Den är så jäkla stark och vacker, jag får tårar i ögonen nästan varje gång jag hör den. Speciellt i denna acoustic version. Lyssna & Njut!



A cat named Neytiri

Låt mig presentera vår nydelige, fantastiske Devon Rex Neytiri!
Vackra!


Husses rygg är inte så dum att sova på!

Mattes luva funkar också ganska bra.

Varför dricka ur sin vattenskål när man kan dricka ur någons glas?

<3

I'm Back!

Idag fick vi äntligen tillbaka internet i vårt hus. Man inser lite hur beroende av internet man är när det plötsligt försvinner... Jobbigast är bara att inte snabbt kunna kolla upp saker, som ett recept, numret till veterinären, sin mail osv. Jag har ännu ingen iphone eller annan mobil där man enkelt och snabbt kollar saker på nätet heller. Nu har vi i alla fall fått ett nytt modem och allt fungerar perfekt. Så skönt.

Har ju nästan inte hunnit skriva alls om Neytiri, modemet dog ju samma dag som vi hämtade henne. Allt går i alla fall SÅ BRA! Jag är så löjligt glad och lycklig och kär i vårt lilla pipmonster. Hon kom sig till rätta här nästan direkt och har ätit bra, gått på lådan, lekt och busat från dag 1. Hon älskar att sova i våra knän och sitter jag tex. vid köksbordet pressar hon ner sig själv mellan bordet och mig ändå. När jag (som nu) har laptopen i knät lägger hon sig mitt på tangentbordet haha. Samma om jag ligger och läser en bok, då lägger hon sig mitt över boken. Allt för att vara säker på att hon får mest uppmärksamhet ;) Det är så mysigt att ha henne liggandes, kurrandes på sig, djur för verkligen med sig så mycket kärlek och glädje. Dom älskar en hur man än ser ut, även om man har skitigt hår, fula kläder och känner sig trött och grinig. <3
Jag ska föra över bilder från kameran till datorn senare, då kommer det ett inlägg med bilder på Neytiri.

Nu har ju november börjat och jag jobbar inte lika intensivt denna månad. Både skönt och konstigt. Har ledigt både idag och imorgon och vet ju knappt vad jag ska göra om dagarna. Ikväll ska jag dock på en liten säljarkurs via Gate8, det blir intressant och förhoppningsvis lärorikt och peppande. Annars har jag tvingat mig ut på en långpromenad idag, trots för regn och halvt storm. Jag har ätit så jäkla mycket skit helt sedan jag flyttade hit och ingen träning har det blivit heller pga. mitt onda knä :( (promenader & yoga har det blivit såklart men det kan inte kompensera för den mängd skit jag äter..) Vill verkligen ta tag i min kost och hälsa nu för jag mår ju så mycket bättre av att äta sunt och bra. Mindre humörsvängningar, mer energi och framför allt - mer tillfreds med mig själv. Jag längtar faktiskt efter att magnetröntga knäet på lördag, jag vill vet vad som är fel! Efter röntgen kommer det ta ca 1 vecka innan jag får besked, blir en nervös väntan.

Ah, det är faktiskt jätteskönt att ha internet igen. Jag hade ca 140 olästa poster på min bloglovin, LOL.
Nu ska jag kolla upp lite tågtider ( ska träffa min nya chef och den andra tjejen som ska gå samma utbildning som mig för att bli konduktör på torsdag efter jobb på Gate8. Spännande), kolla upp hur man gör egen sushi som vi kanske ska ha ikväll, lägga över bilder, elda i kamin och gosa med Neytiri.

So long! <3

Bild på bästa M & Mig när hon var här för ett par veckor sedan. Saknar henne!

RSS 2.0