Regular Ordinary Swedish Meal Time

Några gamla kompisar till mig från Skellefteå blivit ett litet fenomen med sitt: "Regular Ordinary Swedish Meal Time".
De har inspirerats av EpicMealTime och gjort det...svenskt. Med skägg-Nicke som frontman har de gjort hittills 4 videos som de lagt ut på Youtube. Den mest sedda har ca 585 000 visningar! Inte nog med det, de har fått erkännande från EpicMeal Time, de har uppmärksammats på lokal tv och på västerbottensnytts hemsida. Tydligen har de en fanbase i sydkorea, lol!

Anyways, de här grabbarna kommer bli ett internet fenomen som når dig snart om du inte redan sett dem.
Har du inte det - Enjoy nu de fyra första fantastiska filmerna!
(Meh, blogg.se är bitchy och låter mig inte bädda in videoklippen. Men klicka och se, det är värt det jag lovar!)

http://www.youtube.com/watch?v=C8Wu3Bps9ic
http://www.youtube.com/watch?v=3d-qENAaNbM
http://www.youtube.com/watch?v=0L40f39bPII
http://www.youtube.com/watch?v=itXjAuUTs2U

Lägger också in länk till artikeln om dom på svt.se
http://svt.se/2.33919/1.2312045/brutala_kockar_gor_succe_pa_natet

GRATTIS MIMI - VECKANS BLOGG!!

Bästa, finaste, MeyMey Mariam har blivit veckans blogg på blogg.se.
STORT GRATTIS GUMMAN.
Läser ni inte redan hennes blogg borde ni göra det för hon är supersnygg, smart, bjuder på bra musik, fräscha bilder och mycket hjärta.

Keep up the good work bb. <3

Kolla in hennes blogg här: http://starringmariam.blogg.se/

Miss you.

Tre dagar kvar av praktiken

Oj vad jag har skrivit lite i det sista. Har haft fullt upp med praktik på tåget. Eller, egentligen har jag haft mer fritid än på vääldigt länge då jag faktiskt jobbar 100% och har nära till jobbet. Till skillnad från när jag går skola 100% och har 4 timmars restid varje dag...
Jag trivs så bra! Jag har njutit massor av att ha mer ledig tid, jag har läst en del vilket jag saknat under december då all läsning varit skol-relaterad. Jag har myst med JK och Neytiri. Jag har gått promenader, bakat, myst med min svägerskas dotter, sett massor av serier och film och bara haft det jättebra. Att ha praktik har bara gjort mig ännu mer peppad på detta yrke och det känns helt super!

På ett sätt känns det jobbigt att ha skola igen (börjar på fredag) då det är lååånga dagar och massor med plugg. På ett annat sätt är jag helt klart för att lära mig mer nu! Praktiken har varit jättebra och allt vi lärt på skolan har jag fått praktisera, nu är jag redo att gå vidare. Sen ska det bli jättekul att träffa alla klasskamrater igen.

Nu ska jag snart lägga mig, har en tidig vakt imorgon och då är det bäst att sova ordenligt först.
Sov gott!


Ready for work? Yes Sir!

Långhelg var jätteskönt men jag är peppad på att jobba nu igen! Idag blir tredje praktikdagen, tredje dagen ute i tåget. Har en lång dag framför mig idag, från 13-23.40. Tur att tiden går så fort när man är på tåget, jag har så mycket att hålla redo på, komma ihåg och försöka förstå så jag hinner inte märka att tiden går. Hoppas på en bra dag med snälla kunder och inga stora misstag.
Ha en super måndag!


Knitting Knitting Knitting

Nu är Hjärtevantarna färdiga! Det var jättekul att sticka dom, första gången jag stickar mönster. Några små missar har jag gjort här och där men inget jag tror någon annan kommer tänka så mycket på. Dom blev inte så stora som jag först var rädd utan passar mig ganska bra. Med ett par tunna fingervantar inuti är dom bra och jag tror dom är varma och goa att ha ute.
Efter dom var färdiga igårkväll gjorde jag också klart ett par andra vantar jag började på innan jul. Helt enkla vita, i samma garn som min mössa och halsduk (se förra inlägget) som jag stickat. Fint att ha matchande set. Dom är i tjockt ullgarn så dom är också riktigt varma och goa.

Frågan är bara vad jag ska sticka nu? Vill snart ge mig på ett lite större projekt typ... en barntröja. Men min kära JK påstår att jag inte klarar det än så det blir väl lite fler småsaker först :P Tror det blir ett par turkosa tjocksockar till mig själv. Dom första sockarna jag stickade har jag råkat haft sönder.

Här har ni det färdiga resultatet.


Långhelg

Jag har ledigt tors-sön denna helg och det är härligt. Försöker att bara slappa, göra sådant jag tycker om men inte hinner på vardagarna när jag har skolan. Som att läsa (vad jag saknat att läsa för nöjes skull under december), sticka, kolla tv-serier och mysa i mängder med Neytiri.
Idag har jag varit ner på Gran en tur, hämtat ut ett paket (min NSB jacka som äntligen kommit!) och så skulle jag ju slå till och köpa en Iphone 4.... som inte fanns. Slut i butiken men jag fick beskedet att det skulle komma nya vid halv två idag så jag traskade runt på Gran och väntade. När jag sen kom tillbaka visar det sig att det (såklart!) blivit något fel så paketet ligger kvar inne i Oslo. Suck. Nu kan jag köpa den tidigast tisdag istället. Inte lång väntan, jag vet, men jag var så inställd på att få den idag! Killen i affären skulle lägga av en till mig i alla fall så dom inte tar slut. Köpte med mig ett par fina ljuslyktor att ha på köksbordet i alla fall samt att jag fixat JK's födelsedagspresent idag. Han fyller ju år den 28:e :)

Dags att slå på avsnitt två av Dead Like Me nu, ta upp stickningen och mysa i soffan. Hoppas alla har en jättefin fredag! <3

Idag gled jag runt i mina älskade Timberland vinterskor som är dom varmaste skor jag någonsin haft! Helt underbara. Halsduken & mössan har jag stickat själv :)

Första dagen i tåget - check!

PHEW! Så var första praktikdagen avklarad och första dagen i tåget. Det gick jättebra!! Jag sålde massa biljetter, klippte kupongkort, läste e-biljetter och kollade månadskort. Vi körde Jaren-Oslo, Oslo-Hakadal, Hakadal-Oslo & Oslo -Jaren. Lugna tåg med ganska få resande vilket ju passar jättebra i början. Det känns så himla skönt nu alltså. Jag ser fram emot imorn när jag har nästa praktikdag!

Idag ska jag ta tåget till Gjövik vid 12 och ha materialkurs hela dagen. Kommer hem ca 20.45 ikväll. Blir bra det också, det är ju viktigt att veta vart allt finns på tåget, hur rullstolshissen fungerar osv.

Konduktörs Amelie ;) (i toget har jag dock Blazern uppknäppt så man ser den fina västen jag har under)
Och nej, jag står inte snett, det är den duktiga fotografen JK's fel att bilden lutar...

Vinterbus

Idag har vi haft underbara Tomine här några timmar och då passade vi såklart på att busa ute i snön. Det är äntligen lite mildare här med bara några minusgrader och det har kommit ganska mycket snö så det var perfekt. Vi åkte bob ner för uppfarten om och om igen, jättekul tyckte vi alla tre. :) När vi kom in igen var Tomine så trött att hon var tvungen att sova en stund. Senare gick vi upp och åt middag hemma hos Tonje&Thomas (Tomines föräldrar), skönt att slippa laga mat ibland.

Annars har jag mest spenderat dagen med att vara nervös. Imorgon börjar min praktik och jag ska träffa min vägledare, lära mig hur jag gör massa saker och förhoppningsvis ta en tur med tåget! (har reservvakt imorn och på onsdag så det är inte helt säkert att det blir tågtur då men jag hoppas!) Min mage känns som ett hål av nervositet, uff. Nu ska jag försöka slappna av lite med en film & min stickning, ska försöka få ner min kära J från sin dator också.
Hoppas ni alla haft en jättefin helg. Lägger upp några härliga bilder från idag. :)

Onkel Jon & Tomine susar ner för uppfarten!

Ramlar man av är det bara att hiva sig upp igen.

Vintermys!!

När Tomine tröttnade på oss vände hon helt enkelt på sig och började traska iväg längs uppfarten!

<3

Outfit of yesterday

Älskar älskar denna klänning från Cream. Jag hade den på julafton och även igår när jag jobbade på Gate8. Fick massor av komplimanger för den :)
Hehe, ser ni Neytiri nere i vänstra hörnet på första bilden? Hon skulle hela tiden snika sig in så till slut tog jag upp henne och hotade henne med ett bett!

Jag klarade provet!!

Igår hade vi tentan för etappe 1 och det var en extremt nervös dag. Jag kände att det hade gått ganska bra då jag lämnade in provet men man kan aldrig vara säker. Allteftersom dagen gick blev jag bara mer och mer nervös och när det äntligen efter några timmar var dags att få svaret grät jag i princip. Men JAG KLARADE DET!! Jag hade 92.5 % rätt! Gränsen för att klara provet var 70%. Så jäkla härligt! Jag är så lättad och stolt :)

Natten till provet bodde vi på hotell i Drammen. Det var ett jättefint hotell med väldigt modern inredning, inspirerat av musik, grunge och nutidskonst. Loved it.
Bilder från mitt rum på hotellet:



Första Hjälpen Kurs

Dags att bege sig till skolan igen. Känns lite konstigt efter ett lov på en dryg vecka men jag ser fram emot det. Ska bli jättekul att träffa klassen igen och komma in i järnvägspratet hehe. Ger mig själv löftet nu om att idag och imorgon ska jag bara tänka på tåg tåg tåg. Måste klara provet. Idag ska jag ha första hjälpen kurs, de andra har redan haft det men den dagen låg jag med 39 graders feber och kunde bara inte dra till skolan. :( Det är två till som inte har haft den dock så jag blir inte helt ensam idag.
Efter skolan ska jag till en skoaffär i Oslo för att välja ut ett par arbetsskor. Måste försöka hitta ett par vinterskor att jobba i som man kan gå mycket i, som är sköna, inte föör varma, svarta, inte dö-fula osv. Jippie, det blir nog lätt...
Oh well, dags att gå till tåget. Jag är så glad för att min nya Ipod (Classic 160GB) spelar musik för mig. :)

Stress & En gnutta ångest

Längesedan jag skrev nu. Dagarna bara flyger förbi och tiden verkar aldrig räcka till helt. Har prioriterat bort ett par andra saker på nätet nu så förhoppningsvis kan lite mer datortid gå till bloggning. Jag behöver ju skriva av mig ibland och tycker om kommunikationen med nära & kära.
Jul & nyår spenderade jag i Sverige med min fina JK. Hade en dryg vecka där och det var jättehärligt. Massor med skratt, värme, kärlek, närhet och mys. Kvalitetstid med vänner och familj är guld värt.

Igår reste vi tillbaka och på ett sätt är det skönt att vara här igen, där man har sina saker, sina rutiner osv. På ett annat sätt gör det så ont redan av längtan till alla man saknar.

Jag är dessutom stressad och lite ångestfull just nu, så mycket som rör sig i mitt huvud. Skolan börjar imorgon igen och på torsdag har vi prov för etappe 1!! Sedan fredag börjar vår första praktikperiod. Jag är så nervös att jag nästan mår illa. :S Både för provet samt praktiken. Jag längtar såklart jättemycket också, det ska bli kul att komma ut i tåget och prova på hur det är! Bara väldigt mycket plugg just nu inför provet och saker jag måste fixa. Tid är inte direkt något jag har mängder av heller, skoldagarna är långa och det är så få dagar kvar. Usch, nu börjar jag må illa igen.

Okej, djupt andetag. Andas med magen. Det kommer fixa sig. Jag tror på mig själv.

Slänger in ett par bilder från sverige.
Jag & finaste Mami

Älskling & Jag

Systrar Ystrar

RSS 2.0