Ikväll är det dags!

I födelsedagspresent från bästa M fick jag ett fint kort och en inbjudan till middag & bio. Så ikväll går vi till den nya sushirestaurangen här i stan (hoppas hoppas den är bra! älska veg!sushi!!) och sedan är det äntligen dags att se ECLIPSE!!! Jag är jättespänd och hoppas verkligen den lyckas göra boken rättvisa. Eclipse är min favorit av böckerna och det finns vissa scener dom bara inte får ha gjort "fel".

Jeg gleder meg!



Solig morgon

Mamma åkte hem imorse vilket känns lite tråkigt men jag vet ju att vi ses snart igen så det gick ändå ganska bra att säga hejdå. Två jobbveckor kvar sen är jag färdig!
Idag är det inte helt fel att vara ledig, solen skiner och vi har redan 15 grader!!! (eftersom maxtemperatur om dagarna varit 8 grader i fyra veckor känns 15 helt fantastiskt) Jag har dammsugit, ordnat med disken, druckit en jättegod morgonsmoothie och nu ska jag ut på en långpromenad. Njutning! Förhoppningsvis håller sig solen framme hela dagen så jag kan sola en stund på vår altan senare idag.

Jag & Finaste Mamma igår <3

Jag njuter...

...av att ha mamma här. Vi pratar, skrattar massor, kramas och bara är. Hon åker hem igen tidigt imorgon men tack och lov ses vi ju snart igen när jag kommer hem på semester. Idag har till och med solen tittat fram vilket gör underverk för humöret. (att dom sedan har spått regn lördag,söndag,måndag,tisdag,onsdag är en annan sak...) Jag är glad för att jag är ledig hela denna vecka, en chans att stanna upp lite och vila. Ingen stress, magen har skött sig bra sedan torsdag och jag är glad. Har börjat packa lite smått idag, ska köpa fler flyttkartonger och sedan packa på riktigt efter måndagen när M dragit på semester. Så slipper hon vara mitt i allt stök jag kommer laga. Bara två jobbveckor kvar sen, jag ska njuta av varje dag med "mina" fantastiska ungar. Tatueringen läker jättefint! Just nu är livet ganska så fint.

Namaste!

What a day!

Jag har haft en jättefin födelsedag. Redan i fredags så tjuvstartade JK lite med att bjuda mig på go'middag och gav mig paket. Så mysigt och fint! Sen igår gav jag mig själv en present i och med min nya tatuering (som är ordet Namaste skrivet på sanskrit. För mig betyder det att man ska se det fina i andra och låta andra se det fina i mig). Förmiddagen idag har bestått av mys i soffan med te, Dexter (har bara tre eppies kvar av season 4 nu. det är spännande!!) och bara allmänt slappa. Vädret är såklart skit så det var helt motiverande att vara inne hela dagen. M hade sagt att hon skulle bjuda mig och JK på middag så jag såg fram emot det.  Jag har fått massor med fina hälsningar på sms, telefon och facebook, blir så varm och glad. Trots att jag bor långt bort i ingenstans så har jag så underbara människor i mitt liv som tänker på mig ändå och det gör mig väldigt lycklig. Efter ett tag blev jag dock lite uttråkad så jag bestämde mig för att baka Chocolate Chip Cookies enligt Sandras recept!(som bloggar på www.dromkaka.blogg.se - check it out!) Mitt i bakningen ringer telefonen och jag tänker "Mamma igen?" Hon börjar babbla om hur hon glömde sjunga för mig i telefon tidigare och så sjunger hon. Efter första versen säger hon "öppna dörren så hör du bättre" och jag blir förvirrad. Tänkte väl någonstans att "Hon är här" men den realistiska delen av mig tänkte "det kan hon inte vara". Jag öppnar i alla fall balkongdörren och hör ingenting. I telefonen har det blivit  tyst men sen börjar hon sjunga igen och jag är fortfarande bara förvirrad. Tills ytterdörren till lägenheten öppnas och in kommer världens bästa mamma - sjungandes såklart. Jag flippade ur totalt, blev så otroligt glad över att se henne. Så chockad! Hon har alltså tillsammans med sweet M smitt planer om detta och lyckats hålla det hemligt för mig. JK har varit involverad i planen sedan torsdags och även min syster, bror och pappa visste. Jag är faktiskt förvånad över att ingen råkat försäga sig. Men så fantastisk födelsedagsöverraskning! Mamma är här, har firat födelsedag med mig och ska stanna några dagar. Hon hade dessutom med sig tårta! Så resten av dagen har bara varit massa kramar, skratt, prat och sedan lagade M tacos! till middag. Jag har ätit så mycket att magen står rakt ut, ser gravid ut. Men det får det vara värt ibland. :) Nu hoppas jag bara det kan sluta regna någon jäkla gång så jag och mamma kan ta långa härliga promenader så jag får visa runt på ön.

Det har varit en toppendag och jag ska sova nu, trött, mätt och väldigt väldigt glad.

<3

 

(blogg.se är totalt knäppt just nu så jag lägger in bilder imorgon istället. )


My new baby

Fortfarande svullen och röd men oh vad jag gillar den redan. Tatuering nummer 2, planerad sedan länge och jag visste att jag ville göra den i tromsö. Är supernöjd och att göra denna var som a walk in the park jämfört med min förra. Tog bara ca 10min och gjorde inte alls speciellt ont. Happy birthday to me from me!


Excited

Nu ska jag ner till stan och ge mig själv en födelsedagspresent. Nervöst & spännande.
Återkommer när jag överlevt. ;)

When you came in the air went out

Freda härliga fredag! Jag hoppas detta blir en bra dag, att magen håller sig relativt lugn och att solen får skina lite på oss idag. Jag har semester nästa vecka (sen jobb igen två veckor innan jag slutar) och det ska bli så skönt. Oavsett vädret så ska jag bara slappa, läsa och göra ingenting. Ska börja packa lite inför flytten och rensa ur kläder och annat. Sedan får det såklart gärna vara sol också! Efter jobbet idag ska jag hem till JK och spendera kvällen.

Hoppas alla får en fin fredag. <3

Vem känner igen t-shirten? ;)

Rain

I feel it's gonna rain like this for days
So let it rain down and wash everything away
I hope that tomorrow the sun will shine
With every tomorrow comes another life...

Onsdags update

Just kommit hem från ett kombopass på SATS. Först 30 min High Pulse och sen 30min styrke. Fy fasiken så slut jag blev. Har inte tränat intensivt sedan början på förra veckan dock (pga. magen) så det var skönt att köra ur kroppen ordentligt. Magen krånglar på som vanligt, jag kräks, har kramper och får springa på toa lite oftare än vad som är normalt. Doktorbesöket resulterade inte i så väldans mycket, känner fortfarande inte helt att jag blir tagen på allvar. Nu ska jag i alla fall äta en ny sorts medicin som är anti-depressiva. De används alltså vanligen mot depression men de ska tydligen även kunna trubba av nerverna i magen lite så dom inte reagerar lika starkt på allt. Tog första tabletten igårkväll och redan idag har jag känt av den vanligaste biverkningen - muntorrhet. Hoppas det går över om några dagar och att jag slipper fler biverkningar. Känns inte helt hundra att äta anti-depressiva när man inte är deprimerad men jag måste ju följa den enda sak doktorn sa. Är även aktivt sjukskriven resten av denna vecka. Det innebär att jag blir ersatt med en vikarie men ska vara på jobbet så mycket jag kan. Otroligt skönt faktiskt för nu kan jag slappna lite av eftersom jag vet att dom har en annan där. Jag vill ju jobba och tänker vara där så mycket jag kan de här dagarna men jag slipper känna att jag sviker någon eller ställer till med besvär om jag måste åka hem för att magen krånglar. Idag var jag där i 3 timmar ungefär, ville längre men magen knöt sig rejält efter lunchen så det var bara att dra hem. Tog ungefär två timmar innan magen började lugna sig igen.

Nu ska jag göra inbakade flätor i håret och sen kl 20 har jag en msn dejt med bästa Zarah<3 Det blir bra!


Dexter ate my heart

Sett klart Season 3 nu. Man, I love it. Beroendeframkallande är bara förnamnet. Nu har vi en säsong kvar som vi måste hinna se innan jag & sweet M flyttar åt olika håll. (Snufs!) Borde inte vara några problem så dedikerade Dexter fans som vi är just nu. :)

Annars så blev det ingen doktor imorse, min fastlege har fuckat upp och "glömt" meddela mig att hon bytt kontor. Vilket innebär att jag efter 15min väntan imorse får beskedet om att "vi kan inte hjälpa dig, du ska till ett helt annat legekontor nu". Grrr. Ringer nya kontoret och nejdå, min doktor är inte ens där idag och jag kan inte få träffa någon annan. För att få tid imorgon måste jag ringa imorgon. SERIÖST? Det går inte ens att boka tid en dag i förväg. Vilket innebär lite planeringsproblem då man inte vet när man får tid. Bytt vakt på jobbet, ordnat alternativ sysselsättning där om jag missar den stora gemensamma turen alla i barnehagen ska på och grrr. blir bara så sur och frustrerad för att det ska vara så omständigt. Tar hon mig inte på allvar heller imorgon då jäklar.


Tung Helg

Jag har haft en jättetuff helg med mycket magont. Har kräkts och vart dålig tre dagar i rad nu, kroppen blir lite sliten av det. Känner mig så frustrerad och arg. Ska till doktorn imorn på drop-in och försöka få något att hända. Jag vet inte vad då jag redan gjort alla tester som finns osv. Men kanske jag kan få remiss till en specialist. Det måste finnas fler olika mediciner att prova också, nu sitter mina besvär mest längre ner i magen och de mediciner jag har sedan förr är mer för magsäcken. Ska även försöka få något starkare smärtstillande medel jag kan ta när jag blir dålig. Har legat på soffan med sådana kramper i helgen att jag bara vill skrika.
Fick hoppa över träningen idag, törs inte när magen är så opålitlig. Hinner må både okej,dåligt och riktigt illa under en timme i princip. Har istället legat på soffan, ätit ipren, läst, sett filmen "Memoirs of a Geisha" (rekommenderas!) & sett ett par avsnitt av Dexter.
Resten av kvällen blir läsning och förhoppningsvis inga mer akuta magsmärtor.

Hoppas er helg varit bättre än min!

Cravings

Varje månad när jag får lön är det likadant, jag blir så extremt sugen att shoppa. Jag vet att jag har pengar och jag måste seriöst nästan binda fast mig själv för att inte köpa något. Ofta händer det som hände förra månaden, jag hade tränat och strosade genom stan på vägen hem. Tänker "nu kan jag ju gå in på H&M en snabbtur och kolla på nagellack, eftersom jag är lite svettig vill jag ju inte prova kläder". Heeeh, snacka om att lura sig själv. Kom ut med träningsbyxor och ett linne. Så nu när jag dagen efter lön ska ner och träna kommer jag ta en omväg hem. Inte genom stan. Fast jag "behöver" ju fortfarande några nya nagellack... ;)

Top 5 Cravings Right Now:






...

Idag är jag mest arg, ledsen och frustrerad. Sommarfest i barnehagen, jag hade sett fram emot det massor. Gjorde mig fin imorse och åkte till jobbet i tron om att få en toppendag med glada ungar, grillning, föräldrasnack osv. Istället blir jag efter bara ca 15 min jättedålig, kräks och måste åka hem. Resten av dagen spenderas till största del på soffan med ont och illamående. Just då känns det orättvist och jag blir så ledsen.
Nu har jag klarat att äta lite i alla fall, gått en promenad för att hjälpa magen jobba och försöker acceptera att jag kommer missa roliga saker pga. min mage. Men det känns fortfarande inte bra.

Like a long run

Hemma från jobbet idag, magproblem. Var riktigt dåligt igår, sämre än på länge. Varit dålig idag med men inte i närheten av hur illa det var igår. Nåja, ska komma mig iväg på ett styrelsemöte ikväll trots allt, sista mötet jag ska medverka på så jag tänkte orka.
Annars så är jag lite skakig fortfarande efter att ha läst ut en bok. Har haft ett läs-il sista veckan och läst ganska mycket. Nu har jag läst bok 2 & 3 i serien Vampire Academy by Richelle Mead. Det är lättlästa böcker så jag har läst båda under ett par-tre dagar. And oh my god. Den sista boken var så spännande! Så mycket hemskt som hände också dock och ett väldigt öppet slut som gör att jag vill ha nästa bok i serien NU! (ska beställa den till jag ska på sverige semester!) Under de sista 50 sidorna så dunkade mitt hjärta så hårt, jag svettades och kände mig helt exhausted efter att boken var färdig. Känns ungefär som att jag tränat ett hårt pass, kroppen är fortfarande lite darrig och jag har svårt att koncentrera mig på saker. Tänk att vissa böcker kan göra det med en. Jag känner mig helt slut.
Ska försöka varva ner med lite The Sims 3 innan jag byter om och drar iväg mot jobbet.
So Long. <3

Bad Blood

Så har jag äntligen sett premiäravsnittet av True Blood Season 3. And do I like it? OH YES I DO!

Hello again Eric. I have sort of missed you. 

Ett gott skratt förlänger livet

Så det var vad jag gjorde igårkväll. Skrattade alltså. Jag & JK träffade först min vän och arbetskamrat S och hennes kille på ett café. Drack varm choklad och spelade kort. Efter en timme drog vi till ett annat café där insläppet för kvällens event började 20.00, så satt vi där i en timme och spelade mer kort (Jag vann!) innan det äntligen var dags för...
GRATIS ÖL! Har skrivit om dom i ett inlägg tidigare, tror det ligger i arkivet för mars. Det är i alla fall ett teatersport lag som improviserar allt på scen. Dom är jätteduktiga och igår var en av de bästa kvällarna. Alla scener är inte lika bra såklart men många är så fantastiska att man skrattar så man kiknar. Lokalen är lite väl liten, det blir otroligt trångt och varmt därinne men samtidigt är det kul för man kommer så nära allt och ser bra.
Hade en superkväll och är fortfarande på gott humör. Ska iväg till jobbet nu, har senvakt vilket betyder att jag slutar 16.30. Sen ska jag direkt på SATS för ett kombinerat pass med HighPulse & Power. Inte provat det förr så det blir spännande. På jobbet ska vi förresten plantera ut våra blommor som ungarna har sått, dom har vuxit sig stora i fönstret nu. Undrar hur stackarna ska klara sig ute i tromsö "sommaren" vilket hela denna vecka betyder 7 grader, väldigt mycket vind, regnskurar och rå kall luft. *grrr*

WorkWorkWork

God Morgon!
Ny dag, jobb och fortfarande skitväder.
5 veckor kvar till semester. Hej Hå, Hej Hå.



Mitt första yoga-mål uppnått!

Jag har sedan jag började med yoga regelbundet i februari haft som mål att komma upp i full brygga. Ni vet sådär som man gjorde då man var liten. För vissa verkar det fortfarande inte vara något problem men jag har bara inte haft armstyrkan till det. Jag har kämpat, varje yogapass på SATS och ibland hemma har jag provat men nej, det har varit nära men inte helt där. Så idag tänkte jag göra lite mjuk yoga och tog fram min dvd. Körde på och när bryggan kom tänkte jag som vanligt "jag provar" och DET GICK! Plötsligt lyftes bara kroppen upp och jag blev så chockad att jag gick ner igen nästan med en gång. Var tvungen att ligga och skratta lite på min matta, jag blev så jäkla glad. När jag samlat mig provade jag igen och stannade lite längre uppe den här gången men inte mer än att jag hade full kontroll. Vill inte köra för hårt nu när det först går. Jag är så otroligt glad och stolt! Det visar bara att man hela tiden utvecklas och att jag kan! Tror att styrketräningen har stor del i detta vilket också gör mig glad. Jag tycker jag kämpar på gymmet utan att se speciellt stora resultat men plötsligt så märks det.

Förstår om detta inte låter sådär jätte anmärkningsvärt för er men för mig är det en big deal. :)
Namaste!

Feel-Good Chemical

Helgen har gjort mig gott. Jag mår bra just nu och månader av att må mindre bra har fått mig att verkligen greppa tag om och uppskatta de tillfällen då allt är okej. Magen är lugn, jag är lugn och harmonisk. Sitter i soffan med myskläder på, lyssnar på Melody Gardot och bara finns. Det gäller att hitta saker som utlöser denna känsla, som triggar igång mitt välbefinnande. Vanligtvis mår magen sämre varje helg, troligtvis för att jag då tillåter mig själv att må dåligt. Har ju inte tid med sådant under jobbdagar. Men i helgen har det varit tvärtom och jag försöker finna anledningen. Har rört mig mycket vilket jag vet är bra för magen. Långpromenad i fredagskväll efter en redan aktiv dag på jobbet (fördelen med att jobba på dagis. Man sitter i princip aldrig ner), styrketräning igår och ett PowerStep pass idag. Känner redan träningsvärken komma smygande ;) Jag planerar över hur jag ska hålla igång min träning till hösten när SATS inte längre finns det som mitt stora stöd. Inget träningscenter att gå till utan bara ev. en styrketräningshall. Hemmaträning kräver mycket mer diciplin, som jag oftast saknar. Nog om träning. Positivt denna helg är också att det ordnat sig med flyttlass ner till Gran, nu behöver vi bara hitta ett datum då det passar att han hämtar upp våra grejer och bestämma vart han ska lämna av dom. Bra är mys med bästa JK, när vi båda är harmoniska och lugna är vi verkligen en supermatch.

Ska se lite Dexter sen annars bara njuta av att vara full av min feelgood chemical.
Hoppas ni haft en fantastisk helg. <3


Bild från turkiet

Playing Pretty in Black & White


Friday Night = asleep soon

Ja, det har varit en fin vecka. Men också en intensiv vecka men mycket turer, packning, planering osv. Nu är det äntligen fredagkväll och jag vill bara sova. Har varit på en långpromenad med M, ätit fruktsallad och sett ett avsnitt av Dexter. Nu är det sängsdags. Det är sällan jag orkar göra något speciellt på fredagskvällarna, jag är nästan alltid helt slut. Däremot brukar jag vakna tidigt på lördagarna och har då massor med energi. Imorn är planen att träna så tidigt jag bara orkar för att sedan kunna gå hem och jobba. Yep, you heard right. I helgen har jag även med mig arbete hem som jag måste försöka få färdigt. Förhoppningsvis kan jag klämma in lite pojkvänsmys, promenader och dexter tittande där emellan.

Nighty Peeps. Hoppas ni har mer energi än mig på fredagskvällarna. <3

Bara glad

Haft en fin dag, haft en väldigt fin vecka so far faktiskt. Bra dagar på jobbet med mycket skratt, pepp och jag känner att jag verkligen har tålamod och orkar vara sådär pedagogisk som man borde vara jämt. Vi var på cykeltur på förmiddagen och prickade just av den timmen med sol det var idag. Lunch intogs i vår grillhytta vi har i barnehagen, mysigt med eld, regnet smattrandes ute och jag spontanberättade en historia om en magisk cykel. Alla ungar lyssnar med stora ögon och öppna munnar. Magiskt. Trots regn och skitväder så hjälper vi kollegor varandra att hålla modet uppe, vad är väl lite regn egentligen? Vi har ju alla regnkläder och stövlar. :)
En annan sak att vara lagom euforisk över är att ett av mina all-time favorite pairings har finally come true!! Efter 6 böcker var det på tiden. Även om jag tror att dom kommer fucka upp det så är jag för stunden lycklig.
En tredje sak att vara glad över är att vi såg klart säsong 2 av Dexter igår och my oh my, de sista avsnitten var så otroligt spännande och ångestfyllda. Ser redan fram emot att hugga in på säsong 3. Det jag gillar mest är att det är en så otroligt komplex serie, för man tycker ju egentligen att Dexter är en total psykopat som gör hemska saker men ändå kan man inte låta bli att tycka om honom och "heja" på honom. Hm, weird. Ska försöka övertala M till att börja på säsong 3 ikväll.
En fjärde sak är att jag ska få prata en liten stund i telefon med min älskade Zarah! Hon är i Sverige just nu och ska ringa mig, det är synd att det är så förbaskat dyrt att ringa mellan Sverige/Norge, Tyskland/Norge. :/
Nu ska jag göra en kopp kaffe (yeah, i should stay away from it but hey, one cup couldn't hurt that much. right?) Senare blir det fruktsallad med honungsmelon, kiwi, banan och päron. Mmmmm.

Do your demons-do they ever let you go?



You're just a picture
You're an image caught in time
We're a lie-You and I,
We're words without a rhyme

Alejandro

Magen har såklart varit helt kass idag, så mycket för att vara hoppfull. Nåja, kanske den lugnar sig till imorgon.
Tills dess - Lady Gaga's nya video.




Me like it.

Hoppfull

Hämtade ut tre nya mediciner förra tisdagen. En av dem har inte fungerat alls så idag slutar jag med den och börjar på en annan istället. Nu ska jag äta en som är illamående-dämpande några gånger om dagen.

Jag hoppas så innerligt att det ska fungera. I alla fall ett tag. Får jag en vecka utan illamående är jag glad.
*kryssar fingarna*

Ändå bra Måndag

Jag är ganska trött och sliten nu, träningsvärk som molar i benen, magen som inte gör sitt bästa för att jag ska må bra. Men har ändå haft en fin dag, en sådan där dag som haft fler guldkorn än sandkorn. Var på cykeltur på förmiddagen tillsammans med några av ungarna. Jag på en alldeles för liten lånad cykel och regnet som bara ökade i styrka under hela timmen vi var ute gjorde att jag blev kall regnkläder och fleecekläder till trots. Men ändå. Jag älskar att cykla. I Skellefteå cyklar jag överallt och jag saknar verkligen min svarta pärla. Med cykelkorg. <3
Förhoppningsvis kan jag få den till Gran när jag flyttat i höst. Så, jag njöt ändå av cykelturen. Eftermiddagen var vi inne, jag tullade och lekte med ungarna. Spelade spontant Hans&Grethe med fingerdockor efter lunchen och klädde ut mig till fruktpirat under fruktstunden. Jag gillar när det finns utrymme för att vara spontan, vi har tid och ungarna är med och tycker det är kul.

Nu har jag & M precis sett Dr.Horrible's Sing-Along-Blog. Ett Joss Whedon projekt som mest bara var hm, weird men kul på typiskt Whedon vis. Ska klämma ett avsnitt Dexter också innan det är sängdags.
Så. Ändå bra Måndag. :)


/  

Sam, I miss you

Även om vi nu har Dexter att fylla våra kvällar med (och wow, jag gillar serien skarpt nu!) så saknar jag ändå Dean & Sam. Okej, mest Sam. Okej, mest Sam när han inte har någon t-shirt på sig och står halvnaken och nyduschad med en handduk runt höften.


"A cry out for magic..."

Lyssnar på gamla favoriter, låtar som jag växt upp med, som spelats i köket om kvällarna när jag var barn, tonåring och som jag själv nu lyssnar på som vuxen. Klassiker som man egentligen aldrig blir trött på.
Detta gör dock att jag saknar min pappa enormt mycket, det är han som introducerat hårdrock för mig, han som med lika stor entusiasm om och om berättar om olika sångare, olika grupper, olika album och i princip gett mig hårdrockens historia från sitt eget minne. När jag lyssnar på dessa låtar får jag lust att vara hemma i köket hos pappa, hoppa runt och headbanga med honom och sjunga med tills halsen blir hes.

Lyssna, Headbanga & Njut!

R.I.P Ronny James Dio.





Hade hellre haft en från 1970-talet här men alla var så extremt dålig kvalitet så det får bli en
nyare trots allt.



Vilken stämning här alltså! Rysningar!


Och så detta bara för att Ozzy är så ung & det är hyffsad kvalitet trots att det är från 1970!

Grattis Sverige!

Jag är stolt över att vara svensk. Speciellt efter att ha bott här i Norge i snart två år, Sverige framstår som mer eller mindre fantastiskt på många områden i jämförelse. Visst finns det många brister också, många saker att jobba med men när någon säger "oh, så du er svensk?" svarar jag med stolthet "Ja!"
Så, Grattis Sverige. Grattis alla svenskar, idag är vår dag.

Lite bitter blir man ju

När det är 5 juni.
+1 grader.
Snöblandat regn.
Jag längtar verkligen att flytta från Tromsö nu, jag är klar med den här staden, det här klimatet och den här kulturen. Man får ju verkligen noll motivation till att göra saker. Jag älskar att gå långa promenader på helgerna men lusten att ge sig ut i snöregn och 1 plussgrad är obefintlig. Jag hade kanske tänkt gå ut med några vänner och dansa ikväll men seriöst? vad har man på sig? Vädret gör mig på dålig humör, ger mig huvudvärk och jag blir bara allmänt sur. Det här är fan aprilväder. Inte Juniväder.
Ska gå till gymmet om en timme i alla fall och jobba bort lite dålig energi.

En spännande dag (+natt)

Idag har vi Kronefest! Dvs. vi firar de 6åringar som ska sluta i barnehagen och börja skolan till hösten. Vi gör långbord, buffé, dem får ha kronor på sig med texten Skolegutt/Skolejente och dom får varsin ros. Ett rörande ögonblick för oss vuxna som kämpar för att hålla tårarna inne. Det är ju "våra" ungar som blivit så stora, duktiga och vi är så stolta. Jag har bara varit delaktig i lite drygt ett år av deras liv men oj vad jag tycker om dom. Jag är dessutom väldigt lätt-rörd så jag kommer garanterat att fälla några tårar.
Efter min senvakt ska jag stanna i barnehagen, jag & en till vuxen ska nämligen övernatta i barnehagen tillsammans med 6åringarna idag! Vi har 1 1/2 timme dötid innan ungarna kommer kl 18 ikväll och under den tiden ska vi ordna inför kvällens skattjakt! Blir spännande och kul. Vi ska sedan även laga tacos tillsammans med ungarna, ha en film i beredskap och bara leka. Att övernatta i barnehagen är ett av årets höjdpunkter och något som barnen glädjer sig till från att dem i 3 år ungefär. :)
Hoppas alla får en fin torsdag.

The girl and the Robot

Off to work. Dagsformen har varit bättre.

30stm ♥ Lady Gaga = Sant


Yogat & Bakat

Hemma igen pga. magen. Den är någorlunda stabil idag, tack och lov. Var på apoteket imorse och hämtade ut tre mediciner för olika magproblem. En av dem har jag provat förut och tyckte att det gav lite skillnad. Så, det ska bli spännande att se om jag märker någon effekt. Det är så jäkla dyrt med medicin här i norge dock, många receptfria mediciner (och mediciner på recept för den delen) är dubbelt så dyra som i sverige. Helt knasigt.
Sedan fick jag den brilljanta idéen att baka bröd. Jag tål ju inte vetemjöl, rågmjöl eller tja, mjöl överhuvudtaget speciellt bra. Har provat dinkel också men nejdå, blir väldigt uppblåst av det. Vilket innebär att det är no mjukt bröd för mig, no tortillas, inga bullar eller kakor. Okej, jag fuskar ibland och äter tex. kladdkaka eller muffins. Men - det får jag också betala för genom en orolig mage. Jag är inget jättestort mjukbröds fan oavsett men jag börjar sakna det. Man blir trött på knäckebröd också efter att bara ha ätit det sedan i augusti. Så för ett tag sedan läste jag om Jytte Mjöl. Ett glutenfritt mjöl som kan ersätta vetemjöl i bakning. Hittade det här i tromsö och köpte hem en packe igår, det är riktigt dyrt (60 NOK för 750g - HJÄLP!) men tänkte att det kan vara värt att prova en gång. Snokade reda på ett lätt! recept på internet och satte igång, bytte bara ut vetemjölet mot jyttemjöl. OCH DET BLEV BRA!!!! Jag kan knappt tro det själv. Nu har jag ca 20 små frukostbröd med solroskärnor på. Dom smakar till och med gott. Det bästa är att dom är helt glutenfria och det allra bästa med att baka bröd själv är att du vet exakt vad det innehåller. Inga tillsatser, inget konstigt e-nummer eller annat. Dessa innehåller lite jäst (25g) som inte heller är det allra bästa för min mage men jag får testa och se. Förhoppningsvis klarar min mage att jag äter en eller två till frukost tex. :) Funkar det inte får jag väl leta recept på ett jästfritt-glutenfritt bröd, heh. Men funkar det kommer jag lätt baka dem fler gånger. Det är synd att priset på jyttemjöl är så dyrt, tack vare det blir slutsumman för dessa små bröd ganska hög jämfört med om man hade använt vanligt mjöl. Men har man en IBS mage så har man. Får frysa in och ta upp vid speciella tillfällen eller nåt. :P
Här kan ni ser mina fina små bröd!
Dom ser lite bleka ut men det är bara det crappy ljuset som blir med webcamen, dem är gyllene och fina i verkligheten. :)
Medan degen jäste passade jag på att yoga lite, provade min nya dvd som jag fick från amazon igår. Den är väldigt smart gjord, med syftet att man ska få in yoga i sitt liv varje dag genom lite kortare program. Man kan antingen själv lägga ihop ett program genom att välja olika fokuseringsområden, avslappningar osv. Eller så väljer man ett färdigt program som Shiva Rea satt ihop. Det gjorde jag idag, valde ett program på 37min som fokuserade på Core+Fire. (programmen grundar sig i de fyra elementen) Det var riktigt tufft! Det är lite svårt ibland när instruktören är värsta pinnen som är hur stark som helst och vig som om dom inte hade leder överhuvudtaget. Men jag kämpade på så gott jag kunde utifrån mina egna förutsättningar - så som yoga ska vara och det gick bra. Försöker minna mig själv om att jag bara yogat i några månader medan dessa personer har gjort det i 10 år eller mer. Då känner jag mig inte så dålig trots allt. :) Ska i alla fall bli spännande att prova fler av programmen på dvd:n.
Namaste!

RSS 2.0