- & +

- dålig magdag idag. var tvungen att dra hem tidigare från jobbet och det gör jag inte om det inte är riktigt illa.
+ dricker ett te som ska vara bra för magen. Synd att det smakar illa.
- hittat ett forum om IBS och blir lite deppad av att läsa där
+ hittat ett forum om IBS och känner mig i alla fall inte ensam längre
- är trött och nere. hade flera mardrömmar inatt där jag vaknade gråtandes och kallsvettig.
+ Största plusset idag är att mitt paket från amazon har kommit!

EuroVision 2010

Igår var den stora dagen! Jag har ända sedan jag var liten älskat schlager, eurovision tävlingarna och allt runt omkring. Tackar min schlager-galna mamma för det. I år hade en vän till M hyrt en våning på ett uteställe här i stan där vi skulle festa och se eurovision på storbild. Jag var grymt peppad hela dagen igår och med tanke på klädkod: glitter,glamour,paljetter,fjädrar osv. var det bara att köra hårt. Innan vi gick till festen stack vi inom ett ställe som heter Solid och som har tromsö's absolut godaste drinkar. Drack sommarens första strawberry daquiri och den var så otroligt god. Vi kom så småningom till festen och hade en väldigt trevlig kväll. Vi satte såklart betyg på alla bidrag, sjöng med när vi kunde och hejade vilt. Tycker Tyskland var en bra vinnare! Gillade även Azerbaijan, Georgia & Turkiets bidrag. Tyvärr så klarar min mage inte alkohol så bra längre :/ Det är ett vanligt problem för människor med IBS och jag har i princip inte druckit alkohol alls sedan någon gång innan jul. Tänkte prova lite igår i alla fall men nej, jag blev jätteillamående (och inte pga. mängden jag drack, bara för att göra det klart) och när eurovision var slut ville jag bara hem. Jag är absolut ingen partymänniska men någon gång skulle jag vilja kunna dricka lite och gå ut. Jag tycker inte det är kul att vara med massa onyktra människor då jag själv är helt nykter, det är bara jobbigt. Lika bra att stanna hemma i fortsättningen och dansa till Lady Gaga i vardagsrummet. Uff, blir så bitter ibland på att magen ska krångla så fruktansvärt hela tiden. Får inte låta det negativa ta över. Ibland blir jag bara så uppgiven. Och ledsen.

Mått okej idag, fortfarande ont i magen, illamående och uppblåst. Men, har sprungit två varv runt sjön, tänkt, sett senaste eppien av Glee (som för övrigt var KUNG) och ska spendera resten av dagen i soffan bredvid finaste och bästa M, kanske lite popcorn och Dexter. Inte helt illa pinkat trots allt. :)
NU - Bilder från igår!
My Dress and Feathers! Hade fjädrar i öronen och i håret.
Klänningen har spetsdetaljer på axlar,armar och i ett V på ryggen.
Jag & M var små gagamonster!
M, Jag & TL strikes a pose. Bild lånad från TL. Som hade coolaste ögonfransarna!

Skummad

M gör alltid egna latte's och frappe's and whatnot här hemma med sin enligt bruksanvisningen überfarliga mjölkskummare. Jag vill inte vara sämre utan provade idag och ja, den blev god men wow, jag skummade nog mjölken lite hårt. I slutet fick jag äta ur skummet med sked haha.
Kolla skummet!
Har nyss kommit hem från lite styrketräning på Sats. Det var plågsamt att gå hem sen, redan svettig av träningen med solen gassande, en tung ryggsäck på ryggen och en skinnjacka över armen. Dessutom var jag tvungen in en tur på affären och handla lite. Svett! Men jag är stolt över mig själv för jag har börjat träna så många gånger men så här länge har jag aldrig hållt på. Jag har alltid gett upp efter 1-2 månader ungefär. Nu har jag tränat regelbundet sedan mitten på februari och jag tycker det är så kul :)
Inte nog med att det är lördag, det är också strålande sol, magen har varit ganska lugn hittills idag och jag är grymt peppad för fest ikväll. Sist jag festade var innan jul någon gång och det riktigt värker i benen efter att få dansa natten lång. Yay!

Ny Dag Nya Tag

Var riktigt trött igår också av någon anledning. Sov en stund efter jobbet och blev lite piggare utöver kvällen. Tittade på Dexter (börjar vara riktigt bra nu!) och åt Rocky Road godis som jag lagade i tisdags. Kom mig ut på en springtur också. Idag är det underbara fredag & solen skiner! Det är redan 13grader i skuggan! Blir ännu en dag då vi är ute i princip hela dagen. Efter jobbet ska jag hem och packa om lite, slänga på mig min ryggsäck och ge mig av till SATS för sista! fredagsyogan. *snyft* Jag ska verkligen njuta av varje sekund.
Hoppas alla får en jättefin fredag!

Oh So Tired

Efter mina ca två timmar vaken mitt i natten inatt har jag varit ganska så trött idag. Men - trots att jag nästan slumrade till mot en sten när vi var på tur i skogen har jag haft en fin dag. Mycket tid utomhus, sol hela dagen och riktigt varmt i barnehagen. Vår uteplats ligger så att det i princip inte kommer vind där vilket är jätteskönt ibland - lite väl mycket kokt gryta ibland. Har ändå haft kul med arbetskamraterna, fått komplimanger från föräldrar och chef. Efter jobbet var det superkul att komma hem och träffa M igen. Sen har jag varit på min sista afrodans :( Både afron och yogan är sista gångerna denna vecka sen är det sommaruppehåll. Men när det börjar till hösten igen har  jag ju flyttat. Typiskt. :( Får satsa mer på löpning, yoga hemma och styrketräning i sommar. Blir bra det också men jag kommer verkligen sakna min yogatimme varje fredag.
NU är det verkligen sovdags, har en del sömn att ta igen känner jag.
Natti !
Lägger med en fin bild på mig & M från 17 maj tidigare i år.

Har man IBS...

så kan man vakna mitt i natten och ha så ont i magen att man inte kan sova mer.
Det känns som att magen blir värre igen. Fan.

You

I can feel your heartbeat through my shirt
This was all I wanted, all I want

<3

BlahTisdag

Jag blev dålig igårkväll, mådde riktigt illa och kräktes. Känner mig fortfarande inte i form, har inte kräkts idag men känner att något är olag i kroppen. Stannat hemma från jobbet, haft tråkigt. Jag är inte så bra på att vara ensam när det inte är något jag valt själv. Mycket tankar, lite kaos och ångest. Som tur var fanns bästa Mimi på msn och det hjälpte och jag fick skratta massor igen. Ingen kraft för yoga idag, vill bara ligga på soffan. Self-pity på hög nivå. Ska snart till Jk i alla fall så jag slipper vara ensam hela kvällen också. Inatt kommer M hem. Yay! <3
Over and Out.

Ledig Måndag

Ah, det är så härligt med långhelg. Även om tiden ändå går alldeles för fort och plötsligt är det jobb imorgon igen har jag njutit av en extra dag ledigt. Stannade hos JK tills ungefär 4 idag, spelade tv spel mest hela dagen. Vi har varvat spelet på den lättaste nivån nu så vi har börjat om fast på en nivå svårare. Snacka om nördar. :P
Hemma så har jag städat lite, M kommer hem imorn natt då vill jag att det ser fint ut. Har även varit ute på en löparrunda med kvällsol i ansiktet, härligt. Ska göra lite yoga nu innan jag lagar en stor skål fruktsallad och myser ner i soffan. Har ett osett avsnitt av Glee och ett osett av V.
Trevlig Kväll. <3

Gojibär

Efter att ha läst om dessa bär i flera månader i olika tidningar och hälsobloggar tänkte jag att nu får jag väl prova. Har smakat chokladöverdragna goji's förut och det var namnam. Hittade relativt billiga torkade goji bär på en internationell matbutik här i tromsö där dem tog 16kr/100gr. På hälsokostaffären kostade 200gr 99kr. Helt sykt. Det är ingen måtta på lovorden man hittar på nätet.

  • 6 ggr mer betakaroten än i morötter – bästa medicinen för ögonen
  • Det enda livsmedel hittills som stimulerar produktionen av mänskligt tillväxthormon
  • Komplett proteinkälla, innehåller 18 aminosyror
  • Innehåller mer än 21 spårämnen såsom fosfor, järn, zink, germanium, selen, koppar och kalcium
  • Rikligt med vitaminer – A-vitamin, B1, B2 och B6-vitamin, C-vitamin samt E-vitamin
  • Viktiga fettsyror
  • Beta-sitosterol som anses sänka kolesterolhalten och motverka prostataförstoring.
  • Mycket hög andel antioxidanter, 10 ggr mer än blåbär, som räknas som en mycket god källa till antioxidanter
Så - hur smakade det då? Första tanken var saffransbulle. Det smakar ungefär som väldigt söta russin. Jag tycker det var gott men kommer inte direkt äta det som snacks. Kan däremot tänka mig att det är gott i morgonfilen, gröten eller i bakverk.
Har du provat Goji Bär ännu?

Tv-spels nörd

Jag & JK har nu nördat nya Army of Two spelet (Army of Two: The 40th day) i nästan fyra timmar. Hjälp! Vart tog tiden vägen? Sjukt kul är det i alla fall! Vi upptäckte hur mycket klockan blivit genom att min mage började kurra, så nu är det mat på gång. Blir färskpasta med massa goda grönsaker till, röd & grön pesto mm. Smaskigt. Efteråt ska vi äta fruktsallad med melon i, så gott! Sen lär vi återgå till nördandet. :P
Detta är dessutom min karaktär! Mjaou, grrr!

Bästa söndagsmorgonen?

Vaknade vid 7 av mig själv, kände mig pigg och fylld med energi. Satt framför datorn en stund och pratade med mamma lite i telefon. Efter det tog jag fram nya yogamattan och invigde den. Tog det ganska lugnt, höll på i ca 40 min och det var jätteskönt. Har någon låsning mellan skulderbladen just nu så det tog emot ordentligt i tex. framåtböj, lyssnade på kroppen och pressade den inte in i någon ställning. Lite banan och energibar på det och så var det dags för en löpartur. Kände mig stark och lätt när jag sprang och det är så underbart att springa tidigt en morgon, nästan inga människor ute, bara jag och naturen. Sprang runt sjön här uppe på ön och höll mig springande i 26min utan att det kändes jobbigt. Vilket jag är nöjd med då det bara är andra gången jag springer ute i år. Yay! :) Åt god och nyttig frukost då jag kom hem & såg ett avsnitt av "V". Nu har jag duschat, ordnat lite här hemma och ska snart gå ner och ta bussen hem till JK. Är inte detta en perfekt start på en söndag så vet jag inte vad som är.

ochsåhärserjagutidag!
Namaste!

Har du inte sett detta än?

MEN SÅ SE DEN DÅ! Fantastiska 13 åriga Greyson Chance gör sin helt egna unika version av Lady Gaga's Paparazzi. Han är otroligt duktig!

Långhelg

Ah, pingsthelg = långhelg. Ledig på måndag, yay. Jag har planerat en väldigt lugn helg som till dels ska spenderas med JK och till dels ensam. Igår kom i alla fall JK hit efter min yoga och vi åt gott samt såg filmen Alphadog. Jag tyckte den var ganska bra, JK tyckte den var värdelös hehe. Jag gillar Emile Hirsch väldigt mycket, såg han första gången i Into the Wild - en otroligt bra film enligt mig. Se den! Och se Alpha Dog också, den är sevärd.


Idag har jag varit och tränat, körde mest ben och mage. Har väldigt ont i axlarna för tillfället så jag vågade inte köra några axelövningar. Efter träningen "råkade" jag gå in på H&M och köpa lite kläder. Jag har ju lovat mig själv att inte spendera lönen med en gång jag får den - vad hände? Nu har jag lyckats beställa från amazon, köpt lady gaga biljetter och handlat lite idag alltså och jag fick lön i torsdags. great. *suck* Nåja, jag ville verkligen ha ett par tajta capri-träningsbyxor så jag anser att det var ett bra köp. Ett enkelt men fint linne slank med också. Hoppas att dessa träningsbyxor är bättre kvalitet än dem jag köpte på Åhlens i sverige. Dem blev noppiga ganska fort och det är så tråkigt. :/ Jag vet att budget träningskläder inte kommer hålla lika länge som tex. casall eller nike men lite borde dem ju tåla?

Resten av denna dag blir lugn, JK kommer hit för att äta men sen ska han ut med några kompisar och jag kände inte för att följa med. Ska isället ha msn dejt med finaste Zarah och kanske med Mimi. Det blir super det! Ska ev. inviga min yogamatta också :)
Ha en superfin lördag!

Den 17 Oktober

Ska jag & M se LADY GAGA live in Olso! WOHO!
JEG GLEDER MEG SÅ SINNSYKT MYE!

Every now and then...

...I get a little bit breathless
and I dream of something wild...








Glee - S01E17
<3

Cold

Sweet M åkte till Prag imorse. Vilket betyder att jag har lägenheten för mig själv nu några dagar. Det är ganska skönt, jag är så sällan ensam så jag uppskattar att vara det ibland. Imorn kommer nog JK hit dock, jag tycker det är skönt att vara ensam i typ 1-2 dagar sen blir det tråkigt. Det regnar här idag och jag är fortfarande iskall efter att ha varit ute i en timme på jobbet. Hade ordentligt med kläder men blev ändå kall och genomfrusen. Ska snart göra en stor kopp te, krypa ner i soffan under en filt och läsa. Håller på med en Jo Nesbö just nu och det är så spännande. Han kan verkligen skriva den mannen. Tror kanske jag ska unna mig lite choklad också, mhm. Yogamattan är i tvätten nu så till helgen kan jag använda den! Yay! Känner mig inte helt i form, känner mig lite 'utanför' mig själv eller hur man ska säga. Frånvarande, oengagerad och lättirriterad. Vill inte vara sådan och förstår inte helt vart det kommer ifrån. Har just haft semester men vill redan vara ledig igen, inte bra eftersom jag nu inte har ledigt förrän i slutet på juli. Suck. Saknar min familj jättemycket, i perioder tycker jag verkligen det är skitsvårt att vara så långt bort ifrån alla nära och kära. Saknar mina vänner som finns där ute på olika platser i världen.  Nåja, förhoppningsvis blir det fint väder snart igen som kan göra saker och ting lite lättare.

En bra grej är i alla fall att jag skicka in en beställning från Amazon idag! En yoga dvd, yoga bok och sedan en annan bok. Dock skulle det inte komma förrän om ca 3 veckor, gah! Jag vill ha det nu!
Bjuder på en av mina favoritbilder av talangfulla Linda Berkvist!
Passar min sinnestämning just nu.

Yogamatta - Check!

Köpte igår en egen yogamatta! YES! Jag har längtat i tre månader nu ungefär men velat vara säker på att jag kommer göra yoga hemma först. Ska bara köra den i tvättmaskin en gång och sen blir det yoga för hela slanten. Längtar efter att 'känna in' den, att bara sitta på den, att ha avslappning och känna hur jag landar. Hur den blir en del av mig och min yoga. Tvekade en stund mellan en 0.3 cm och en 0.5 cm men gick till slut för 0.3. Jag gillar inte när den är så tjock, känns mer som en gymmatta då. Med en 0.3 har man hela tiden bra kontakt med underlaget genom fotsulorna. Tror det blir toppen.
Denna matta är det jag köpt! <3

Midnight Sun

Idag är den officiella midnattsoldagen här i tromsö! Nu kommer solen vara konstant uppe i drygt två månader här. Jag älskar midnattsolen, det är en av de bästa sakerna med Tromsö. Det är så fantastiskt när det är ljust dygnet runt, så häftigt att gå hem mitt i natten från en fest och solen värmer dig i ansiktet. So, fuck you mörkertiden - nu är midnattsolen här!
Två bilder jag tog förra sommaren ca 03.40 på väg hem till JK efter en fest. SOL!

Däppt i näsn

Fortfarande täppt och lätt kallsvettig. Dessutom har jag sjukt ont i axlarna efter att ha burit hem tunga matpåsar igår. Men jag håller mig positiv. Läser olika hälso-träningsbloggar och inspireras. Letar fantastiska grejer som jag vill beställa från Iherb. Ska kanske köpa en yogamatta idag! Mycket att vara glad över alltså.
Plus att jag börjar digga Dexter nu, sett 6 avsnitt av säsong 1 och nu vill jag se meer!
Bild från igår morse, funkade inte att posta ett inlägg då så jag slänger in den
nu istället.

Sunshine

Hur kan man inte bli glad av denna bild? Den ger i alla fall mig energi och glädje för en hel dag.


Litt sliten

Jag är trött och sliten efter en lång dag. Mycket som händer på jobbet nu, folk som säger upp sig oväntat, möten och planering för hösten. Så, jag ska göra en stor kopp te och äta lite choklad för att sedan lägga mig tidigt. Har ingen lust att blogga men jag bjuder på några bilder från Turkiet som kompensation. :)

Hurra for 17 mai!

Vilken superdag jag har haft! Jag & M klädde såklart upp oss, 17 maj är en dag då man får använda fina klänningen och strassmycket. Solen har strålat hela dagen och det har varit över 20 grader varmt. Härlig stämning på torget och glassätande i solen. Sedan barnehagetåget och där är några av 'mina' ungar med, som då de ser mig skriker "amelie amelie" och nästan stannar upp tåget. Naw, dom är ju så fina. Mycket strosande längs gatorna, samtal med bekanta man träffar på och alla ler mot alla. Norge har ju bursdag. Tillbaka hem kring 2-3, där vi lagar en fantastisk pastasallad och äter ute på altan. I solen. Efteråt tog vi fram min vattenpipa för första gången i år och kosa oss med den, kaffe, choklad och nötter. Har haft så trevligt, skrattat mycket och bara njutit. Försöker att ignorera min mage som har krånglat konstant sedan jag kom tillbaka till tromsö igår. Är dock riktigt trött och slut nu, nästan säker på att jag har en förkylning på gång.
Ska mysa i soffan med min bok nu en stund och sen ska vi nog se ett par avsnitt av Dexter. Ladda inför att jobba imorgon igen, blir bra.
Bjuder på några bilder från dagen!

Jag poserar med en av våra två stora altanflaggor.
Det smarta paret. Rotfl!
Finaste M & Jag i våra finklänningar. <3
Mmmm mat! Pasta,bönor,tomat,morot,sallad,majs,champinjon,vitlöksdressing och oliver. MUMS!
Kvällens gäng!
Jag och världens bästa kombo. Jag fasar redan för augusti då vi inte kommer bo ihop längre.

Ha en underbar kväll. <3

Home again

Hemma nu efter en fantastisk vecka i turkiet. Har solat och njutit av värmen, har badat i havet och funnit snäckor, har ätit god turkisk mat och har promenerat massor. Side var väldigt vackert, det finns jättemycket antika ruiner där som har så mycket historia så jag blir andlös. Så mäktigt att vandra runt i det som varit Athena's tempel tex. Häftigt att se gångarna gladiatorerna kom in genom och likså vart de vilda djuren hölls. Det gamla sjukhuset, slavarnas bostäder, antika vattensystem och ja... you name it. Jag är fortfarande lite tagen och känner mig så glad för att ha fått sett allt.
Hade gärna stannat längre.
Men - Tromsö bjuder i alla fall på supervärme just nu. Idag är det ju dessutom 17 maj!, Norges nationaldag. Solen strålar redan från en klarblå himmel. Det blir super, vi ska hänga upp våra norska flaggor från altanen, ta på oss fina klänningar och sedan strosa runt på torget. Alla är glada idag, det är en speciell stämning på 17 maj. Sedan älskar jag det norska plagget "Bunad" också, deras nationaldräkt som är så vacker. Varje fylke, stad, ort har en egen bunad, olika i färg och detaljer. Fantastiskt. Jag känner mig lite förkyld men hoppas det går över utan någon större inverkad. Vanligt att bli lite krasslig efter en utlandsresa. Promenad igårkväll med M (efter flera timmar på vår altan i solen, älskar verkligen att ha en altan sådana här dagar) och det var så härligt.
Skönt med denna lediga dag innan jobbet börjar imorn, jag har verkligen semesterkänsla fortfarande.
Vi åt i solnedgången en kväll, det var underbart.

And away we go! ( i hope)

Nytt vulkanutbrott. Gör mig ganska orolig kan jag meddela. Verkar inte som om det ska komma in över Europa under helgen men jag törs inte hoppas på för mycket. Vi får bara gå på gardemoen imorgon och hoppas på det bästa. Sista jobbdagen nu gick bara bra, solen skiner fast det blåser som attan. Nu börjar dessutom sanden komma fram i barnehagen så med jämna mellanrum ser man alla vända sig om för att få ryggen mot sandmolnen som blåser upp.
Ska iväg på yoga om en timme ca och efter det ska jag jogga hem, byta kläder lite snabbt och sedan gå iväg till bussen mot flygplatsen. Ser fram emot att ha yoga så mycket, det blir en perfekt avslappningsstund, ett sätt att släppa allt och komma i semesterstämning. Idag ska vi dessutom ha 15 minuter extra med bara andingsövningar. Det blir super.
Hoppas alla får en toppenhelg & vecka nu. Jag ska sola & bada lite för er. :) (knock on wood.. seriöst jag törs inte säga det helt säkert än, jag är så rädd för att jinx it. herreminje. )
Namaste!

Bacteria - I warn you!

Ont i halsen, snorig och känner mig lite frossig. Såklart eftersom jag reser härifrån ikväll ska jag bli förkyld. Kände av det redan i onsdags men sedan igår var det bättre så jag hann tänka "yees". Oh well. Förhoppningsvis är det något som går över fort, som inte provoceras över att jag inte kommer få sova ordentligt på två nätter och frysa inatt då jag sover på gardemoen. Yeah,right... väldigt troligt.
Jag laddar i alla fall med energifrukost nu, två knäckebröd med brunost, en skål havregrynsgröt med baked apple, ett glas apelsinjuice och så ska jag försöka få i mig lite honungsvatten för halsens skull.
Go away no stupid bacteria or you'll get hurt! *höjer ett varnande finger*
Nu ska jag iväg till bussen och tidigvakt, sista arbetsdagen innan en veckas sol och bad. Tjohej!

Vår i Tromsö?

Man tror ju nästan inte det är sant men våren har kommit till tromsö. Äntligen. (okej, helt säker kan man inte vara. det har snöat i maj förut här). Solen har värmt idag, snön smälter för fullt och jag är varm och rosig om kinderna efter att ha spenderat största delen av dagen ute. Nu längtar jag till all snö smält så vi slipper klä på ungarna regnkläder och stövlar varje dag.
Packandet går bra, är i princip färdig. JK stressar på men jag är ovanligt lugn inför denna resa. Kanske har jag inte förstått helt ännu att vi ska åka. Kändes konstigt att packa ner sommarkläder i alla fall. Känns lite drygt att vi ska hänga på gardemoen i ett dygn eftersom dom flyttat vårt flyg men men, det är ju värt det. Får ta med många böcker helt enkelt. ;)
Jag kommer inte uppdatera bloggen medan vi är i turkiet, bara så alla vet. Att ha med en dator eller sitta vid datorn på en utlandssemester känns helt fel för mig. Nu ska jag göra en kopp kaffe och sen mysa ner mig i soffan med Ben & Jerry's. Kanske ska vi se ett avsnitt Dexter med.
(ser nu på bilden att jag fått lite utväxt sedan påsk då jag gjorde lite slingor. Förhoppningsvis bleks den bort i turkiet!)

Perfekt start på dagen

Är att se Christina Aguilera's nya video till "Not Myself Tonight" för första gången.
Love it love it love it.


Se den HÄR!. ♥

SatsAfro

VAR KUNG! Så otroligt roligt och energigivande! Jag älskar att röra höfterna, dansa i takt till dundrande afrikanska trummor och ha härligt svidande fotsular efter en timme barfota. Kommer definitivt gå på denna timme alla gånger jag kan. Svettigt som tusan men oj så kul.
Nu är det sängen, två jobbdagar kvar. Phew.
Natti <3

Helatidenirörelse

Jag är smått stressad just nu. Hela tiden. Får alltid resefeber då jag ska bort och av någon konstig anledning reagerar jag genom att skjuta upp allt, så länge jag kan. Varför börja packa idag när jag kan göra det imorgon liksom? Dagen har varit helt okej även om tiden på jobbet tycks stå stilla. Idag var min tjänst ute i tidningen så några föräldrar har frågat vem som ska sluta. Fått ett par " men så synd! " då jag berättat att det är jag som ska sluta. Känns ändå bra att man är omtyckt av föräldrarna i barnehagen. Gruvar mig lite redan för att berätta för ungarna att jag ska sluta och sedan den hemska dagen då jag ska säga hejdå. Det är ju "mina" ungar, som jag jobbat med,skrattat med, gosat med, diskuterat med och lekt med i över ett år. Tycker ju om dom så mycket. (även om jag blir knäpp på dom ibland också... )
Nåja, nu har jag startat sista tvätten i alla fall. Slängt i mig havregrynsgröt med blåbär och ett äpple, ska skutta ner till SATS om 20min för ett pass med SatsAfro! Ska bli väldigt kul att prova det, Madde påstår att det är jättekul så jag är förväntansfull. Min koordination lär vara ringrostig igen men det går säkert bra.

Haha, denna bild kom när jag googlade SatsAfro. Snygga getingmidjor. :P

I'll have my way with you, Frankie.

Jag försöker verkligen att hitta motivation till de här sista tre jobbdagarna innan min semester men... det går fasiken inte. Vill bara rulla ihop mig i en boll och vakna på fredagkväll. Men eftersom jag är en vuxen och ansvarstagande människa (höhö) så lyssnar jag istället på The Ark - In full Regalia och biter ihop. Great.

Tag, you're it

I väntan på de två sista Supernatural avsnitten (på denna säsong) har jag & M börjat se Dexter! Har ju hört så mycket bra om den i flera år nu och haft säsong 1 och 2 klart att se länge. Men det har liksom inte blivit av. Nu däremot ska vi köra lite och se vad vi tycker. Efter två avsnitt så vill jag absolut se mer. Det är en snygg serie med genomtänkta bilder och bildspråk. Den är väldigt "pratig" vilket funkar nu men kanske inte i längden så jag hoppas på lite mer action. Jag föredrar dessutom 40min avsnitt när det gäller tv-serier, det är den perfekta längden och Dexter är mellan 50-57 min vilket är liite långt. Men, är serien bra nog funkar det såklart.
Någon av er som sett/ser Dexter?

Tisdag/Tuesday/Dienstag/Tirsdag

God Morgon!
Jag är pigg och energifylld idag. Vaknade av mig själv vid 6, utsövd och med en väldig lust att göra yoga. Så jag gjorde ett litet 20min program här hemma, det var skönt men jag ska nog köpa en yogamatta innan jag gör så mycket mer hemma. En del positioner blir för hårda att göra direkt på golvet. Men jag fick i alla fall samla massa energi inför dagen och det är bra. Veckan började inte så bra igår med att jag glömde busskortet hemma, fick ta nästa buss och kom en kvart sent, mycket sjukdom bland personalen och måndagsvilda barn som kom tidigt. Men den blev bättre, jag fick tid av min chef att jobba med ett projekt jag velat testa länge. Så nu har jag skapat en slags aktivitetstavla som vi ska använda vid innelek. Tror det kan bli bra. :) Mötte upp JK efter jobbet igår och han köpte nya badshorts och en snygg t-shirt till resan. Sen drog vi hem och lagade god mat som vi bjöd M på. Jag gjorde potatisklyftor i ugn (hemmagjort såklart!) och till det en matig sallad med kikärtor, rollosallad, tomat, gurka, kronärtskockshjärtan, oliver, fetaost, majs och tsatziki till. Det var skitgott och det bästa är att jag har matlåda med mig till jobbet idag.
Ska och gymma efter jobbet idag och ikväll måste jag tvätta och greja lite. Kommer bli lite mindre uppdateringar nu denna vecka, mycket jag ska trixa med och man har inte så mycket tid då man kommer hem från jobbet/träningen vid 6 och sen lägger sig vid halv tio hehe.

So Long! <3

Yo Woman!

Jag & M roar oss med min webcam medan vi bakar.
Seriöst, vi lyckas verkligen ibland. *falls down laughing*

Go´Fika

Jag hade sådan lust att baka lite så jag bjöd över ett par vänner samt JK på söndagsfika & mys idag. Med lite hjälp från sweet M blev det faktiskt riktigt bra. Vi dansade, bakade, provsmakade glatt och hade en mycket trevlig förmiddag. Alla tyckte fikat var jättegott och vi åt tills vi mådde illa. Inget ovanligt här i och för sig. Nu ska jag få i mig lite mat och sedan blir det supernatural resten av kvällen. Eller - vi har bara tre avsnitt kvar nu sedan är vi i takt med sändningen. Tur att vi har massa bra filmer att se också. :)
Hoppas ni har en super söndag!
Nu måste jag visa allt gott vi åt idag! Nam Nam!

Rocky Road godis! (fyllda med dumlekola, salta jordnötter och tre sorters lösviktsgodis. Röda läppar, sura körsbär och sura/syrliga jordgubbar. Blev supergott. Har blandat mörk & ljus choklad)

Cupcakes som jag gjorde förra söndagen men haft frysta. Idag gjorde jag frosting och dekorerade dom med. Farligt gott med frosting alltså...

Cupcakes + Chokladbollar! Hade inget pärlsocker så dom är rullade i strösocker. Har ganska mycket kaffe i + finhackad mörk choklad med raspberry. Passade jättebra.

Rörd till tårar

Lyssnar ÄNTLIGEN igenom The Arks nya album "In Full Regalia" och njuter. Jag diggar, ler igenkännande till soundet och är allmänt supernöjd. Så kommer låten "Stay with me" och där är tårarna. Det är så vackert, så skört och Olas röst lyckas som vanligt ge mig ståpäls på armarna. Älska älska älska!
Tack The Ark för att ni alltid ger mig en fantastisk musikupplevelse.

Bild tagen av mig (eller möjligtvis Isa) då vi såg The Ark live i Oslo. Underbar konsert!

slips her hand inside my hand

Norge är inte mycket av ett musikland direkt men denna med Madrugada & Ane Brun är ändå förjäkla bra.


Första Maj

Träningen i torsdags med Paolo har nu gett mig det jag (trodde) att jag önskade. En helt sjuk träningsvärk i benen och rumpan. Aou Aou! Idag är värst, kan knappt sätta mig ner och sitter jag ska det till mycket för att jag ska ställa mig upp igen. Har trots det nyss varit ute på en frisk promenad med M, ganska rått i luften idag och elljusspåret var moddigt. Jag är så trött på snö nu, vill ha vår och asfalt och gröna gräsmattor. Min hy är dessutom inte van att det är kallt och fuktigt såhär länge heller, har fått nya eksem och utslag både på armar och i ansiktet. :/ Förhoppningsvis försvinner det dock i turkiet då jag får lite sol.

Gårdagen var helt super, fint väder med sol <3, bara 13! (vanligtvis har vi 18) ungar på avdelningen, yoga och snabbprat med Madde, hemlagad glutenfri pizza hos finaste JK - den var SÅ god!, fredagsmys med vitt vin och tv-spel. Hur bra som helst.
En vecka tills vi åker till Turkiet nu, jag längtar! Har fortfarande inte riktigt förstått att vi ska åka dit, kommer nog inte kännas verkligt förrän vi är på flygplanet. Mest längtar jag dock till sommaren, jag längtar efter att kunna ha mindre kläder på mig, dricka underbara cosmopolitans och Strawberry daiquiris på Solid, sitta på vår altan och röka vattenpipa och bara vara. Åååhh, nu längtar jag ännu mer. Kvällen ska spenderas i soffan under en filt framför supernatural med M. Yay.
Bild från Maj förra året då jag & M promenerade från längst ut på fastlandet dit lokalbussen går - hem. Årets första utslagna tussilago. Lär inte finnas den 5 maj i år...

RSS 2.0