Tid för Uppläring

Alldeles strax ska jag gå upp till Sanner Hotell och ha min första uppläringsdag. Det ska bli spännande och förhoppningsvis så känns det bra och att jag kommer kunna komma in i rutinerna där ganska snabbt. Har upplärning idag och imorgon (jag ska gå 'tillsammans' med en ordinarie och se/lära mig) sen på lördag jobbar jag vanligt pass där. Hoppas allt sitter som det ska då. Kommer jobba mycket nu närmaste tiden med bara en dag ledigt i veckan ungefär. Blir säkert jobbigt men jag ser fram emot att få en ordentlig lön i oktober!

Nu ska jag gå, wish me luck!

JonK ville också vara med på bilden hehe.

God Morgon Härliga Höst Dag

Det är frost på gräset och i träden, solen skiner redan och lovar en kristallklar höstdag med underbar luft. Vi eldar lite i kaminen i vardagsrummet, bara lagom så att rummen blir behagligt varma. Jag har bönkok på spisen (black eyed beans idag) och ett hemmagjort äppelmos som håller på att svalna. Jag tycker det är gott att ha äppelmos på havregrynsgröt till frukost men det är ju massa tillsatt socker i alla man köper! Så nu provar jag att koka själv, sockerfritt med bara härliga syrliga äpplen från svägerskans trädgård. Tror det blir nam! (Luktar ljuvligt redan nu)

Snart kommer ovannämda svägerska ner hit för en kopp te och sen ska vi barnvakta Tomine under dagen. Det kommer bli minst en långpromenad med barnvagnen alltså.
Bjuder på ett par härliga bilder från i söndags när jag & Tomine var på trilletur här på Gran.



Hoppas ni får en fantastisk September dag!

Exciting Things...

Jag ska snart iväg och ta tåget för en väldigt spännande grej, vill inte säga vad det är ännu men går det bra ska ni få veta mer eftersom. Jag är i alla fall peppad och lite nervös. Börjar vara lite nervös för torsdag också då jag ska ha min första uppläringsdag på Sanner Hotell. Det ska nog gå bra men lite nervös får man vara ändå. :) Ska ha uppläring torsdag och fredag sen jobbar jag lördag där också. När Oktober väl börjar nu har jag ganska mycket jobb, både på hotellet, Gate 8 och sen ett par dagar i barnehagen. Fullt upp med andra ord.

Kör på mina nya jeans & blusen från Cream idag också. (Crap kvalité på bilden I know, min webcam är inte så bra direkt...)
So long! <3

Details

Bjuder på några små detaljer från vårt hem. :)


Dessa hänger på spegeln i vårt sovrum. Ett radband från Grekland och en liten zombiedoll som bara är så söt.

Ljuslyktor på vardagsrumsbordet. Jag älskar dom.

Gamla Norgesglas burkar som fått nytt liv på vår köksbänk. Fyllda med havregryn, bönor, pasta, gojibär m.m

Det är detaljerna som gör helheten. <3

Harrytur!

Idag ska vi på Harry tur till Sverige, wiho! Det är ett vanligt norskt uttryck att man drar på Harry-tur, vilket betyder att man drar till sverige och handlar billig mat och alkohol. Jag ser mest fram emot att köpa vegetariska alternativ, soyakorv, qournbiffar, vegetariskt bacon osv osv. Vi åker med Tonje, Thomas och Tomine. :)


So Long. <3

Next to you



GLEE!!!!

Nyss sett första eppiet av GLEE season 2. OMG, SO MUCH LOVE! Jag skrattade så jag fick kramp i magen och JK undrade vad fan som var så kul. Älska Glee!


A Place to Call Home

Nu har jag äntligen fått tummen ur röven och tagit lite bilder här hemma. Speciellt mamma är nyfiken på att se hur vi bor tror jag. :)

Köket #1. Bilderna är lite mörka.

Köket #2. Spishörnan. Skåpen är mycket vitare i verkligheten, dom ser väldigt gula ut på bilderna.

Köket #3

Vardagsrummet nere. Soffgruppen är väl inte den finaste direkt men den stod i huset och är jäkligt skön
att ligga i så den får duga. :)

Det är såklart mycker mer av huset också men det får räcka för nu. Detta är i alla fall de två rum där det är störst skillnad efter renoveringen. Jag trivs så bra!

Outfit of Today

Nu drar jag iväg för några timmars jobb på Gate 8. På mig har jag mina nya jeans från Lee samt en topp från Cream. Båda plaggen är köpta på Gate 8. :) Klockan är också ny, av märket NEXT2. 



Morgonyoga

Så himla härligt det är att börja dagen med yoga. Jag var så himla trött och seg när jag vaknade men efter att ha ätit lite, vilat en stund och sen yogat en timme är jag som ny. Mjuk och lugn i kroppen, alert i tankarna. Nu ska jag äta en stor tallrik gröt och njuta lite av Deva Premals musik. Idag klarade jag en ny position i yogan som jag har haft problem med tidigare, clownen heter den på svenska.


Det enda som gav mig lite problem under yogan var mitt onda knä. Det ger sig verkligen aldrig och jag börjar bli smått galen av att inte kunna träna ordentligt. Så fort det finns en läkare ledig här på Gran ( i norge har man ju ett fastlegesystem som innebär att alla har "sin" läkare som man alltid går till, jag har fortfarande en i tromsö hehe) ska jag byta fastlege och gå till doktorn med knäet. Såhär kan det ju inte fortsätta.

Namaste

Pretty Girl

Jag kanske inte anser att Kristen Stewart är världens bästa skådespelerska direkt men hon har något speciellt. Jag tycker hon är otroligt vacker & snygg.




Work is good

Idag har jag varit upp på Sanner Hotell och pratat med min chef där. Har fått schema nu för oktober och det ser bra ut! Några dagar som sammanfaller samtidigt med Gate 8 jobb där jag måste byta och så några dagar jag är lite osäker på om jag hinner jobba på båda ställena. Det är ingen fast arbetstid på Sanner utan man jobbar tills man blir färdig typ, oftast ca 8.30-15/16. (på tidigvakten) Gate 8 jobbet börjar 16 på vardagarna så då måste jag sluta 15 på Sanner för att hinna.. Ska prata med min chef på Sanner nästa gång om huruvida det är möjligt att tex. börja en halvtimme tidigare de dagarna och gå 15 eller något. Jag kommer i alla fall ha mycket jobb i oktober och det ser jag fram emot! Förhoppningsvis kan jag få in någon barnehagedag också!

Nu ska jag iväg och städa ett hus (mot betalning såklart). Känner mig lite som en polack som drar runt och tar alla slags jobb här hehe. Jag vill dock bara vara sysselsatt så jag tycker det är toppen med alla jobb jag kan få.

Slänger in en bild från idag, hade min nya väst från Gate 8 (märket Soaked in Luxury) på mig då jag var på Sanner.

Mot potatisåkern!

Nu ska vi dra och ta upp potatis, eller egentligen består jobbet av att skilja potatisen från stenar. Blir nog en lång dag och säkert ganska tungt men dom betalar ganska bra också.

Hörs ikväll om jag inte är helt utsliten hehe.

Exhausted

Jeez jag är sliten och trött nu alltså. Lång dag med tågresande, många timmar på köpcenter, mer tåg, hem och laga mycket sen middag (jag var så! hungrig) och sen ordna här hemma. Nu har vi fått upp nya gardiner i köket, med dom hängande hjärt-ljuslyktorna vi köpte igår blev det jättefint. Jonks mamma köpte även hit nytt förkläde och grillvante! Lite andra småting har vi också köpt till hemmet, ljuslyktor, duk till vardagsrummet, gardinhållare osv. Nu önskar jag mig bara ny badrumsmatta, nya badrumsgardiner, nya soffkuddar (egentligen en ny soffgrupp hehe), bokhyllor till vardagsrummet och och.. Well, det tar aldrig slut va? Jag höll mig i alla fall från att shoppa kläder idag även om jag hittade en del fint.

Nu ska jag bara slappa i soffan ett tag innan jag ska stupa i säng. Imorn blir det ev. potatisplockning!

Tscüss! <3

Gjøvik dags

Idag ska vi ta tåget till Gjøvik, en liten stad ca 1 timme härifrån. Dom har i alla fall ett ganska stort köpcenter där och vi ska kolla på bland annat gardiner. Jag fick lite kli i shoppingfingrarna av att shoppa igår så vi får se om jag hittar något fint så kanske det slinker med. Med följer JK, svärmor, JK's syster och så lilla Tomine. :)  Senare idag ska jag städa lite hus mot betalning, alltid fint med extrapengar. Blev ingen potatisplockning idag heller pga. av att det är så vått i åkern. Men kanske imorn, måndag och tisdag.

Idag ser jag ut såhär:



Nu har jag tre jobb!

Yaay, intervjun gick jättebra på Sanner Hotell och jag fick jobbet. Till en början nu så kommer det vara lite varierande arbetsmängd men det blir mer före jul och efter nyår kan jag ev. få en bra fast tjänst där. Jag kommer jobba både med städning och servering. Ser verkligen fram emot att göra något annat och hotellet är verkligen superflott. Kolla gärna på http://www.sanner-hotell.no/. Både min chef på Sanner Hotell och mina chefer på Gate 8 är dessutom väldigt schyssta med att jag ska kunna jobba på båda ställena. Har fått schema för Oktober från Gate 8 idag så ska jag få schema från Sanner på måndag, hoppas det blir mycket jobb sammanlagt. Har ju även barnehagen som tredje alternativ där jag kan rycka in och jobba om det behövs och jag har ledigt.

Idag har det även blivit en del shopping. Har köpt några riktigt fina plagg från Gate 8 som jag är supernöjd med. Det hade kommit in massor med nytt nu och jag ville egentligen köpa ca 5 saker till men liite måste man behärska sig ibland. Är nu helt slut efter en lång dag med cykling, promenad och affär-gåing. Ska slappa lite till nu sen laga mat med JK. Vi ska bjuda på rotfrukter i ugn med fetaostsås till (isas recept!).
Ska visa kläderna också senare när jag orkar ta bilder av dom.

Har ni en fin fredag?

"Would behind my wall"?

Sitter och kollar på Idol online. Råkar få ett öga på ett klipp med en tjej som sjunger en låt som tv4 påstår heter "would behind my wall". Jag tänker.. HMMM... detta låter bekant och klickar på klippet. Mycket riktigt, tjejen sjunger Tokio Hotels WORLD behind my wall. Come on Tv4, så jäkla svårt är det inte att ta reda på rätt titel. Óh well, ska se hela avsnittet från Luleå nu och det kan ju tänkas att hon rent utav säger " would" när hon presenterar sången, om man nu får se henne alls.

Sitter hemma och myser framför datorn, Idol online, tekopp i handen och målar naglarna. Imorgon har jag inget jobb men däremot en intervju! :) Det är som städerska på ett fint hotell här på Gran, ca 50-80% vilket innebär att jag skulle kunna jobba i butiken också. Berättar mer imorgon om hur det går. Har även fått kallelse till en intervju på en barnehage den 27 sep. Det är en 100% ställning vilket är bra men däremot ligger den längre bort och därmed blir det svårare att jobba där, bussförbindelser är inte att tala om ditåt. Vet inte helt hur jag ska göra, får se hur det känns imorgon på intervjun.

Ikväll kommer min svärmor och JK's ena syster hit, ska baka scones och bjuda på lite kvällsfika när dom kommer. I helgen ska jag dessutom hjälpa till på en bondgård med att ta upp potatis! Alla pengar är bra pengar. :P

Ha en fin torsdagskväll. <3 (Och njut av tokio hotels World behind my wall!)


Kra-Kra-Kra

Det blåser massor, det regnar och fåglarna har seriöst gone mad utanför mitt fönster. Vad fasen finns det att kraxa om? Har kråkarna sitt årsmöte i granarna längs vår uppfart? Jag förundras också över hur det kan komma in så jäkla mycket flugor här. Vi har inte fönstren öppna, jag ser inte direkt en svärm flyga in då jag öppnar ytterdörren men fortfarande är dom här. Överallt, varje dag. *sigh*

Jobb igår gick helt fint men jag var helt slut sen på kvällen av att ha haft så ont i min högra sida av ansiktet hela dagen. Vi såg ändå sista True Blood (OMG!) och första avsnittet av säsong 3 av Merlin!! <3 Någon annan som ser Merlin? Jag tycker det är jättebra och det känns härligt att en ny säsong just startat. Snart startar dessutom både Supernatural och Dexter igen!! So much to see, so little time. Tror jag ligger lite efter nu i Haven och The Real L Word as well... hm. Måste se ikapp Idol på TV4Play också, samt Biggest Loser Sweden heee.

Nåja, nu ska jag klä på mig ordentligt och ge mig av till bussen. Man vet aldrig säkert när bussen kommer (igår till jobbet var den 5min tidig, hem var den 25min sen....) så det är bäst att stå där lite i förväg.

Bild från Korfu, Aug 2010

Aj min bihåla!

Tror något har byggt bo i min ena bihåla under höger öga under natten för fasiken vad ömt det är där nu. Alternativt att jag råkat slå mig själv i sömnen men det känns inte sådär jättetroligt. Tungt var det också att vakna och kliva upp kl 6. Jag brukar inte ha så svårt att komma upp på morgonen men det är lättare när man har ett fast jobb och har rutin på att kliva upp tidigt. Nåja, jag ska sluta klaga, är ju trots allt glad att jag har fått tre vikariedagar denna vecka. Ska jobba på barnehagen idag,imorn och onsdag.

Oj, nu ser jag att det regnar ute, bäst att gå så jag hinner leta fram paraply!
So long!

Lördagsmys

Det gick jättebra att jobba idag, jag fick väldigt positiva kommentarer från både cheferna och flera kunder! Sådant är alltid jättekul. Jag är dock lite ovan att stå hela dagarna och dessutom har jag haft lite klack både idag och igår så jag känner det gott och väl i fötterna nu. Bra att dom får vila lite nu då. Väl hemma så lagade Jonk god mat till oss och nu ska vi mysa i soffan resten av kvällen. Lättsaltade chips, en helt fantastiskt choklad vi köpte på taxfree med honung, nötter och samt ett gott rosévin. Det blir toppen. Filmen vi ska se är film två om Johan Falk (de nyare filmerna), såg den första för ett tag sedan och tyckte den var ganska bra.


Time for work

Så var det dags att jobba på Gate 8 igen! Min förkylning är fortfarande inte helt bra men den är bättre i alla fall, onsdag och igår var värsta dagarna. Jag hoppas bara jag slipper hosta så mycket, inte såå fräscht att gå runt och hosta. Vet inte riktigt hur länge jag ska jobba idag men det blir garanterat en full dag (med norska mått mätt) så jag skulle gissa till 5-6 någonting. Förhoppningsvis kommer det vara ganska mycket folk idag och imorgon också, det är nämligen...*trumvirvel* POTATISFESTIVALEN här på Gran i helgen. JK's syster ska sjunga och spela på den lokala krogen på lördag dag, jag hoppas verkligen jag hinner se lite av henne i alla fall. Hon är jätteduktig!
Mest av allt ser jag fram emot att JK kommer hem ganska tidigt ikväll och att vi får en mysig fredagskväll tillsammans. Vi har ju inte sett senaste avsnittet av True Blood ännu! Sen i helgen ska vi äntligen få möblera om, sätta allt på plats och på måndag kommer snickaren hit och ordnar de sista små detaljerna. Elektrikern borde komma idag, han skulle egentligen ha kommit igår! Innan han har varit här kan vi inte använda diskmaskin nämligen hehe.

Det är väl bäst att jag lägger in ett par bilder så mamma kan se att jag är "Hel och ren och skrynkelfri" haha.



Ha en jättefin fredag!

Gran

Några bilder från Gran där vi bor nu. JK tog bilderna när vi var på en långpromenad för ett par veckor sedan.




Landet <3

Jagtyckersyndommigsjälv

Förkylning har bara blivit värre under dage och nu känner jag mig riktigt krasslig. Försöker kurera mig med varmt te, halstabletter och nässpray. Är helt kraftlös så även om tanken var att jag skulle börja packa in saker i de nya köksskåpen så får det vänta. Ikväll blir det istället soffan, film och kanske jag ska unna mig lite glass sen. Det är ju svalkande och bra när man har ont i halsen, right?

Provjobbningen gick i alla fall super. Var där helt fram till fyra och extrajobbet är mitt :) Ska jobba där redan nu på fredag och lördag, weo! Butiken heter Gate 8 och är en jättefin affär med många roliga och lite udda märken. Bl.a har vi Hunky Dory, Maggie Wonka, Culture, Cream, Lee, Soaked in Luxury osv. Åååh, det var så mycket fina höstkläder nu, jag ville köpa nästan hela butiken. Det ska bli kul att ha ett jobb där man får vara lite "fin" igen. Jobbar man i barnehage orkar man inte direkt ordna sig på dagarna, det blir ändå typ snor och leverpastej på kläderna innan dagen är slut. Kommer köpa en del kläder snart från Gate 8, det är inte krav att man har kläder från butiken på sig men det ser mycket bättre ut inför kunderna tycker jag. Det finns bl.a en superfin blå-grå top från HunkyDory som jag gärna ser som min. :)

Nu ska jag göra en till kopp te och krypa ner i soffan igen, ska se filmen Precious hade jag tänkt.

So long!
<3

Provjobba!

Nu ska jag sticka iväg för att provjobba på en klädaffär här i Gran. Självklart vaknade jag med världens förkylning, ont i halsen och snorig som fan. Men, bara att bita ihop, sminka sig och låtsas att man känner sig toppen. Jobbet är i alla fall ett extrajobb som kommer handla om varannan fredagkväll+lördag, ev. någon kväll mer då och då.
Ska uppdatera när jag kommer hem igen och vet om jag får jobbet eller inte! :)

So long!



Haven

Någon annan som ser på tv serien Haven? Jag har sett den sedan den startade (har nu gått 8 eppies) och den blir bara bättre och bättre. Första episoderna är väl kanske inte sådär jättebra men den är värd att fortsätta se. Karaktärerna utvecklas intressant och det är ganska skönt med en serie där varje avsnitt är mer eller mindre fristående. Att snygga Eric Balfour är med gör ju inte saken sämre.


Heavy eyes

Jag är så trött så ögonen bara faller igen fast klockan bara är nio. Så sliten blir man visst av att stiga upp tidigt och jobba en hel dag då man haft oförskämt lång semester. (7veckor!) Dagen har i alla fall varit väldigt fin och bra, jobbade som vikarie på en barnehage och det var fint. Har även skrattat gott åt dagens bussupplevelser. Både imorse och sen på hemvägen så var busschaffisarna otroligt goa, snälla och pratsamma. Dem pekade glatt ut sevärdheter, berättade om området och båda gav mig försäkran om att "Vi stannar och plockar upp dig oavsett var du står och du kan få gå av var du vill". Så är det att bo på landet.

Var bara hem en snabbis efter jobbet innan vi drog upp till Tonje&Thomas för mat. JK lagade sin specialitet- supergod hemmagjord pizza. Mmmmm. Min med glutenfri botten såklart! Var otroligt gott och det bästa är att det blev kvar till lunch imorgon.

Snart blir det sängen, JK ska upp tidigt för att ta tåget till skolan, han börjar plugga imorn! Jag ska upp lagom tidigt och ordna på här i huset. Köket börjar verkligen ta form nu och det ska vara helt klart på torsdag. Då ska jag lägga upp bilder! Nu får ni istället ett par bilder på mig från Korfu! :)



Blake Lively - Interview Magazine Sep 2010




Fierce!!

A little bit of Corfu



20 Myggbett senare

Vi är hemma! Landade tidigt imorse och har sedan vi kom till huset packat upp, tvättat och ordnat. Det börjar se så fint ut här nu, bara köket kvar nu som ska fixas. Det är på god väg dessutom, idag målade dom sista lagret och dom har monterat alla skåp osv. Nu fattas bara att få alla skåp på plats, lägga nytt golv, fixa rör-vatten och tja, måla lister typ. Om allt bara går som planerat räknar dom med att vara klara med allt på tisdag-onsdag. JAG LÄNGTAR! Det är lite jobbigt att inte ha ett fungerande kök. Ikväll ska vi sitta barnvakt åt JK's systerdotter så då passar vi på att laga mat hemma hos dom också.

Korfu och resan har varit jättebra. Förutom att min kamera gick sönder innan jag ens hann använda den första dagen! (vad har jag för dåligt karma-streak just nu? först gick min externa hårddisk sönder förra veckan och jag är fortfarande helt förkrossad för det och nu kameran. *suck* vet ju i alla fall vad min första lön kommer att gå till) Som tur är hade JK med sig sin kamera också så vi har fotat massor med den. Ska lägga upp lite bilder senare när vi fått in dom i datorn. Korfu är en jättevacker ö med väldigt mycket grönska. Så oerhört vackra blommor det växte överallt. Även olika sorters bär, druvor och frukter växte över hela ön. Nackdelen med all grönska var att det fullkomligen kryllade av getingar. Man vande sig ganska snabbt och oftast var det bara att vifta bort dom men det var en kväll när vi skulle äta middag som var helt extrem. Jag flippade ur lite eftersom det seriöst inte gick att äta utan att vara rädd att få en geting i munnen och då ordnade personalen i alla fall något slags rökelse som gjorde att de flesta flög bort. Ingen av oss blev stucken på hela resan men det var otrevligt ändå. Stranden i Moraitika var jättevacker, riktigt fin sandstrand med utsikt över havet och klippor i fjärran. Vattnet var varmt och härligt. Vi har badat massor, solat, läst böcker, ätit grekisk yoghurt med honung och nötter <3, skrattat, promenerat och jag har blivit myggbiten. Tydligen tål inte jag grekiska mygg speciellt bra för varenda bett svullnade upp massor och blev värsta inflammationen. Totalt fick jag 20 bett och de senaste kliar fortfarande så jag blir helt tokig. 4 lyckades jag dessutom få i ansiktet... vackert värre. En halv dag spenderade vi inne i Korfu stad som är jättefin. Vi vandrade runt i gamla stan där, besökte en gammal bysantisk fästning och drack helt otroliga kaffedrinkar. Jag köpte inget dock, hittade en del fint men eftersom jag inte har något jobb ännu och dessutom en trasig kamera+extern hd så tänkte jag vara liite smart och spara pengarna. Fick med mig två små söta saker dock som jag ska visa i något annat inlägg. Sista dagen åkte vi till ett område just bredvid flygplatsen där vårt resebolag hade ordnat med ett annat hotell sista dagen+natten. Där kunde man gå ut på en liten bro över havet och se flygen landa/lyfta. Det var skithäftigt, flygen flög verkligen nära en och man blev helt tagen av hur stora dom är, hur mycket dom låter och vinddraget dom skapar. Det fanns även starbucks <3 där så vi avnjöt ännu mer fantastiskt kaffe. Tyvärr började det regna senare på dagen så förutom en tur ut då vi åt middag var vi på hotellet resten av tiden och lekte 20 frågor. Jag var bäst ;)

Allt som allt var det en jättefin vecka och jag är så glad för att jag fick dela den med min älskade. Fick resan av honom i födelsedagspresent och det var underbart.

Nu ska jag lägga mig och sova en stund, att resa hela natten tar på krafterna även om man sover på flyget.
So Long!

RSS 2.0