Me & Paolo. Yeah...right

Hemmatränade idag med min Paolo Roberto dvd. Fick med den när jag köpte tidningen ToppHälsa då jag var i sverige senast. Den var skitjobbig! Herregud vad jag svettades och stönade och nu har jag ONT i kroppen. (Härligt!!!) Första 15 min är MAge/Lår/Rumpa träning. Programmet är upplagt med 5min övningar (där varje övning är 30 sekunder) och sedan 1min vila, 5 min träning, 1 min vila och så 5 min träning. Övningarna var bland annat Upphopp, olika sortes crunches/sit-ups, utfall, jumping jacks, armhävningar i olika former m.m. Det var jobbigt men jag kände ändå att jag fixade det mesta. Sen kom dock 15 min förbränningsträning och då jäklar. Upplagt på samma sätt med träning varvad med vila var detta dock mycket jobbigare. Flera av övningarna fick jag göra en egen modifikation av då jag inte fixade varianten på dvd:n. Var helt slut efter dessa 15 min. Det kändes ändå bra och jag är glad att jag lärt mig acceptera min form och vad min kropp orkar. Ingen idé att deppa över att Paolo orkar mycket mer än mig, han är ju elitidrottare så come on. Kände mig liite svag dock när han gjorde smala armhävningar (Från fötterna - Bara det liksom!) med pump och jag kämpade med vanliga breda armhävningar från knäna hehe. Armhävningar är verkligen inte min grej. Jag är i alla fall nöjd och räknar med träningsvärk imorgon! ;) Praktiskt att kunna köra ca 40min träning hemma i vardagsrummet de dagar man inte har tid att gå till gymmet.


Svettiga jag & Paolo. We're like thiis now *visar med fingarna hårt i kors*.
Eller nåt.

Iron Man 2

Var jättebra! Jag & M var på premiären igår och den var lika fantastisk som ettan. Älskar humorn, alla snarky remarks (som ingen annan än jag & M verkade förstå, bara vi som skrattade i hela salen typ), den otroligt narcissistiska huvudpersonen Tony Stark och alla andra karaktärer. Underhållning på hög nivå, snygga actionscener och en smart ny handling. Scarlett Johansen i snortajt bodysuit var inte fel heller, damn that girl's hot!
Jag var mycket nöjd efter biobesöket och kommer säkert se dessa filmer igen någon gång.



Det fortsätter att snöa

Nu är vi inne på tredje dagen här med ganska så kraftigt snöfall. Tittar man ut är allt ett vitt vinterlandskap. I helgen är det första maj. Känns ganska absurt att det kan vara sådant här väder. Det är svårt att hitta motivation sådana här dagar. Det är lätt ångestframkallande att läsa andras bloggar och se hur folk klär sig i leggings,tshirt och jacka när jag måste dra på mig underställ, jeans, tröja, täckbyxor, tjockaste vinterjackan, halsduk upp över näsan, mössa, två par vantar och vinterkängor. Lagom kul. Bara för att vi befinner oss i olika delar av världen. Alla som är födda och uppvuxta här i tromsö eller som bott här i många år avslutar alltid sin klagan med ett "jaja, vi har ju själva valt att bo här". Jag vill bara skrika "MEN VEM GÖR DET?" Vem väljer att bo här hela sitt liv? Det är fint om sommaren (som är 3-4veckor lång. max) men det väger knappast upp resten av årets skit. Det är dåligt utbud i affärerna, det är hala smala gator, det är inga busskurer på stans blåsigaste gator och det är konstant mörkt i flera månader. För mig gick första hösten och vintern bra för då var jag nyinflyttad och hade fortfarande saker att upptäcka + att jobbet var nytt, allt var nytt så man hann knappt tänka över vädret. Sen var sommaren jättefin, det regnade iofs hela juni men juli var fint och halva augusti. Jag var fortfarande nykär och vi flyttade till en mycket finare lägenhet och allt var bra. Men nu? Sedan i höstas har det bara blivit värre och värre. Det gör mig knäpp att bo här. Jag längtar verkligen till i höst då jag & JK flyttar till Gran.

....nu snöar det ÄNNU mer här. Är det möjligt?

Jag har gjort yoga hemma!

Har just genomfört mitt första lilla yogapass här hemma. Ensam. Bara jag, min anding och asanas. Var underbart och jag är så nöjd. Hade som intention att ge mig själv tid, att fokusera på min andning och att bara vara. Maglås, rotlås, exakta positioner osv tar jag någon annan gång. Har varit osäker på om jag finner ro till att yoga hemma, det är så lätt att hela tiden komma på saker som ska göras då, man råkar kanske snegla mot diskbänken, komma på att man borde starta en tvätt osv. Men det gick hur bra som helst, jag lyckades fokusera endast på mantrat som min andning ger mig. Fantastiskt. Jag är lycklig och känner mig i balans. Körde bara ett 30min program nu som jag tagit ur en bok och det var lagom att börja med. Tog mig 40min att göra då jag inte är helt van alla positioner men det är okej. Längtar till jag kan mer och kan själv välja vilka asanas jag genomför beroende på vad jag känner att min kropp behöver. När jag kommer hem från turkiet och får lön igen ska jag dessutom unna mig en egen yogamatta! :D Gjorde yoga nu direkt på golvet och det funkar om man är lite fuktig i händer och fötter så man inte glider. Men, skönare på en matta där man inte riskerar att glida och dessutom mycket mer bekvämt i sittandes och knästående övningar. Var härligt varm och lugn efteråt.
Jag är så glad.


Träningsfrustration

Känner mig liite mer energifylld nu efter att ha ätit middag. Dagen har varit riktigt tung, bara känner mig energilös och jag sliter med motivationen. Det var bra att träna efter jobbet, fick ut lite frustration men blev samtidigt frustrerad på annat. Känns som att jag inte kommer någonstans med min styrketräning. Vissa muskler, som biceps, triceps och magmusklerna märker jag blir starkare. Men fan, vissa övningar har jag fortfarande samma motstånd på nu som när jag började för ca tre månader sedan. Tex. benpress & shoulder press. Tror kanske att jag skulle behöva träna oftare för att få mer resultat. Just nu kör jag ju bara styrka en gång i veckan och I guess it's not enough. Inte för benen i alla fall. Jag vill bli såhär härligt rå-slut i benen och ha grym träningsvärk. Läget nu är att jag inte orkar fler reps eller större vikt men jag har fortfarande inte träningsvärk dagen efter. Kanske ska försöka öka till två gånger i veckan eller att komma iväg på spinning en gång i veckan. Tiden finns liksom inte till fler en tre pass/vecka och yogan tänker jag aldrig släppa. Oh well.

Nu är jag proppmätt. Har ätit pasta-pastasås och kokade dessutom färsk broccoli till, NAM! Kanske klarar att hålla mig ifrån chokladmuffins ikväll dock hehe. Supernatural + te up next!

En sådan här dag



Sinnataggen (skulpturen heter så, kan översättas med ungefär argbiggan fast maskulint) & jag don't approve!

2010-04-27

27 April. Det låter som att det kör förbi bussar utanför vårt fönster i en jäkla fart. Det är bara vinden. Det viner helt enormt. Vinden har med sig snö så nu är gatorna vita igen, täckta av ett moddigt snötäcke som säkert kommer regna bort under dagen. Men ändå. Det känns ju lite som att naturen jobbar emot sig själv. Här i tromsö är kampen mellan Kung Vinter och Fröken Vår verkligen en lång och hård fight. Jag hejar frenetiskt på Fröken Vår men Vintern vägrar ge sig i år.

Har ännu en lång dag framför mig. Senvakt och sen blir det SATS och en timme på gymmet. Skulle vilja träffa JK och bara vara, mysa i hans famn. Fast ingen av oss har ett speciellt upptaget liv lyckas vi dock alltid planera så vi har saker att göra olika dagar. Således hinner vi kanske ses en liten stund en vardagskväll, annars är det bara på helgerna. Den här veckan ser även en liten stund en vardagskväll ut att försvinna. Typiskt.

Det har varit en lång dag

Vädret är skit. Snöblandat regn, väldigt blåsigt och surkallt. Lång arbetsdag med möte efter jobbet, dock intressant med en föredragshållare som pratade och lärde oss om epilepsi. Handlade efter mötet, hemma till slut vid halv åtta. Dusch och sen ett avsnitt Supernatural och två cupcakes. Nu är jag redo för sängen. Vissa dagar är man bara så jäkla slutkörd.
Godnatt!

Mini-Cupcakes & Supernatural

Det är min plan för kvällen! Sitter hemma och väntar på att M ska komma hem, hade tråkigt och kom på att jag skulle baka. Så nu är andra plåten mini-cupcakes i ugnen och det luktar mums här inne. Choklad är såklart smaken och i några har jag blandat i krossad Marabou Mint. Nam Nam Nam.
Clash of the Titans var inte så dålig förresten. Den förtjänar inte så usel kritik som den fått på en del ställen. Det är ju inte en film lagad för att beröra en djupt emotionellt eller få en att riktigt gnugga geniknölarna. Det är en actionfilm med storslagna scener, häftig grafik och lättsmält story. Vilket man vet innan man ser denna. Vilket får mig att undra på vilka premisser dem som gett den helt usla betyg sett den på? Tror man att Clash of the Titans ska ge en värsta bästa filmupplevelsen så är det klart att man blir besviken. Men förväntar man sig 1 1/2 timmes underhållning finner man det här.

Mina Cupcakes!!
+
= Nice sunday evening!

Vårkänslor

Ändå början på vår ute nu, har varit fint väder i flera dagar. Ja, det kommer regn och snöblandat regn till veckan och ja, det är nog en månad till innan all snö är borta men ändå. Man börjar liksom se ett ljus någonstans, att livet blir lite lättare, energinivån lite högre och det är härligt! Helgen har spenderats med en låång dag på stan igår, först på köpcentret JEKTA och senare inne i stan. Hittade en del grejer till Turkiet resan, bland annat ny bikini, en jättesöt kjol, en klänning och lite annat. Nu fattas bara lite smågrejer som solskyddsfaktor, ny mascara osv. Jag längtar mer och mer, det börjar kännas mer och mer verkligt att vi ska åka.
På stan fikade vi på vårt favoritställe, Location. Dom har jättegott kaffe och man kan få det på soyamjölk! Bäst! Igår var dessutom deras hemlagade cookies ENORMA så jag kunde inte motstå. Jättebra att smälla i sig en cookie när man ska prova bikinis efteråt hehe.
Igårkväll var vi hemma, JK kom hit och vi hade filmkväll. Egentligen skulle vi goffa också men vi var alla så mätta att det inte blev speciellt mycket goffande. Smakade i alla fall på Dumle chokladkakan jag köpte i sverige och den var god, lite väl sliskig för min smak dock. Filmerna vi såg var The Men Who Stare at Goats (den var underhållande!) & The Fourth Kind (som inte var speciellt bra alls).

Vårt go-fika! :D

Idag har jag & M varit på en härlig promenad, vägarna har på de flesta ställen tinat fram nu i alla fall. Snart ska vi dra ner på Location igen och ta en kaffe innan det blir bio. Jag & JK ska se Clash of the Titans och se om den är så dålig som alla säger. M vägrar av princip se den haha.
Hoppas ni har en fin söndag!


Vår betyder Converse på! <3

Livet är härligt

Just nu sitter jag på vår altan, sol i ansiktet och njuter! Sådana här dagar är verkligen energi-kickar. Passar på att suga i mig mest möjligt med sol innan jag snart ska gå ner till SATS och hoppas på en Zumba timme. Förmodligen ett riktigt energipiller det med. :D

Morra'

Hei-a!
Jag hade en superfin dag igår, massa mys ute i solen, skratt med kollegor och bara allmänt schysst stämning på jobbet. Efter det var jag hos JK och åt god mat, såg scrubs och gosa. Hade inte träffats på en vecka så det var skönt att se han igen. :)
Idag har jag tidigvakt vilket betyder att jag är färdig på jobb 14.45, ah bästa vakten. Sen blir det Yoga. Kaanske får jag prova Zumba också! Har så sjukt lust att pröva det, verkar ju jättekul. Men jag är på ca plats 30 i väntelista så vi får se, ska dit och hoppas i alla fall. Går det inte tar jag en tur på stan en timme tills yogan ska börja. Behöver ändå kika efter ny bikini och kanske ett par klänningar till turkietresan. Jag var ju på Avancerad Yoga igår också och det var en blandad upplevelse. Det var dels jättebra träning för det var ett tufft pass, jag blev genomsvettig. Tränaren var duktig men jag tyckte hon var alldeles för pushig och gapig. Yoga för mig är verkligen en ego-grej. Jag gör yoga för att jag mår bra av det, för att jag varvar ner, hittar mig själv och lyssnar till min andning och min kropp. För mig är yoga långsamt, härligt och avslappnande. Det var det inte igår, det var stenhårt. Jag är fortfarande kluven till om jag vill gå på det igen, på ett sätt känns det som att jag då lika gärna kan gå på tex. aerobics och svettas men samtidigt så älskar jag ju yoga positionerna... Hm, måste fundera lite. Jag försöker lägga allt jag lär mig på minnet dock och läser om boken jag lånade igen och igen för att så småningom kunna göra yoga hemma.
Nu måste jag göra mig klar och springa till bussen.

Ha en fin fredag. So long! <3

This River of Thoughts

Ibland vill jag bara lyssna på den smörigaste av smörig musik, vältra mig lite i ångest och sjunga med för full hals. Det gör jag just nu, till tonerna av Michael Bolton. Finns det bättre smörsångare? Jag är uppvuxen med honom då det är en av mammas stora favoriter. Fortfarande sitter de flesta låtar som ett smäck hehe.
Det är jättehärligt ute idag, lite vind men sol och den värmer skönt i ansiktet. Jag har haft en fin dag på jobbet och ska på Yoga ikväll. Första gången jag provar den avancerade yogan på SATS men det går säkert bra. :) Försöker hålla tankarna borta från sådant jag ändå inte kan styra... typ framtiden. Men det är inte alltid lätt när utbildningar, boende, körkort och annat bara snurrar. Sen ska man ju bilda familj någonstans i detta med. Det blir lätt kaos i mitt huvud. Blir bra att få gå in i mig själv lite och stänga ute alla tankar på yogan senare. Ska snart göra mat, tänkte vänta till M kom hem och höra om vi ska klämma ett eppie Supernatural medan vi äter. :P Tror inte jag orkar göra någon avancerad mat, har fortfarande väldigt dålig matlust. Kanske pastasås och spagetti, mhm det lät faktiskt gott.
Denna bild är till dig mamma. <3

God Morgon!

Jag sitter och myser med min juice. Och ser ni, ser ni? Det är SOL utanför fönstret! Nu är vädret här så extremt just nu att det är sol,snöstorm,regn och vind på samma dag jämt men jag blir ändå glad. :)
Hoppas ni får en fin dag. <3 


Veckans craving

APELSINJUICE!
Sådan som inte är lagad av koncentrat utan "riktig" frukt. Både med och utan fruktkött. Det är ju så gott, har druckit nästan två liter på två dagar. :o Det är inte ofta jag får riktiga cravings och då är det oftast typ chips eller choklad. Lite weird med apelsinjuice. Kanske jag har järnbrist?
Seriöst, hur gott ser inte detta ut?
Jag måste fasen dricka lite till innan jag kryper till kojs. Tidig kväll ikväll, är helt slut, ögonen bara faller ihop och dessutom har jag tidigvakt imorgon så då är det bra att somna tidigt.
Natti.

Tänk om det går...

Har fått hem tax free katalogen idag. Vågar fortfarande inte hoppas på att det verkligen ska gå, det vore för bra för att vara sant. Men tänk om... Sol, bad, bara jag & min älskling, god mat, värme och semester i en vecka. Skulle ju vara helt underbart.


Inspiration

När man bor i Tromsö finns det inte sådär jättestort utbud av saker. Tex. vegetarisk mat, soyaprodukter, hälsokost, färska bra råvaror som grönsaker och frukt osv. Jag kan bli helt knäpp av att tänka på hur mycket lättare livet skulle vara av att bo i sverige i en någorlunda stor stad där det faktiskt finns saker. Där du kan gå på ICA och hitta vegetariska alternativ, där du inte behöver leta förgäves efter glutenfritt och andra lite alternativa livsmedel. När jag läser en del bloggar där dem skriver om alla fantastisk mat dom lagar vill jag bara gråta för att jag inte har möjligheten till det. Men - jag har själv valt att bo här och jag försöker göra det bästa av situationen. En dag ska jag bo någonstans där jag också har möjligheten till ett större utbud av mat.

Sådana här dagar, då snön yr utanför fönster fast det är 19 april, då magen bara säger blä blä blä och gör ont och man är hemma från jobbet är det extra viktigt för mig att hitta inspiration utifrån. Att inte bara tycka synd om sig själv och klaga på allt som är. Utan att fokusera på bra saker, att läsa bra saker och att lära mig mer om sådant jag tycker är intressant. Därför svängde jag förbi bibblan innan jag handlade imorse och lånade två böcker. En om Yoga och en om Chi. Jag vill jättegärna köpa mig en egen yogamatta men tills det blir av (man ska ju ha råd osv...) kan jag alltid läsa om det, göra övningarna i mitt huvud och fördjupa mig i filosofin kring yoga. Eftersom jag gått på yoga ett tag nu är många övningar bekanta men det är bara bra, då kan jag lära mig om hur jag kan komma djupare ned i dem eller kanske jag har hållt höfterna i fel vinkel?
Jag har även läst klart senaste numret av Hälsa, en tidning jag unnar mig att prenumerera på då den inte finns att köpa som lösnummer här i tromsö. Jag läser även lite olika hälso/yoga bloggar och där hämtar jag jättemycket energi och inspiration. Jag blundar och har en inre bild av hur jag gör yoga utomhus i sommar, med solen värmande mot kroppen och fokus helt och hållet riktat inåt.



Vad inspireras du av i vardagen? Vart samlar du energi?

Kvalme

Sitter hemma med ett illamående som inte är att leka med och feberkänningar. Usch. Hoppas det lättar under dagen så jag kan jobba imorgon, det är så tråkigt att vara hemma sjuk. Slapp kräkas igår men hade istället en feber på nästan 39grader. Jag & Sweet M såg i alla fall färdigt säsong 4 av supernatural och det slutade ju så spännande att vi var tvungna att se första avsnittet på säsong 5 också. Nu är det nästan så man vill se avsnitten saktare eftersom det snart är slut. Det ska tydligen komma en säsong 6 också men det dröjer nog ett tag.
Vi såg också Love Actually! Både pappa och flera vänner har tjatat på mig i flera år om att jag ska se den och igår gjorde jag det äntligen. Jag blev inte besviken, det var en riktig feel-good film och jag kände mig sådär mysigt glad och hoppfull efteråt. Att jag dessutom har en liten thing för både Alan Rickman och Liam Neeson gjorde inte saken sämre.



Nu ska jag skynda mig till affären och handla lite, bäst att passa på innan jag börjar må ännu sämre.

We all feel like we're breaking sometimes

Jag är ledsen. Magen har ändå hållt sig ganska bra ett tag, jag har inte kräkts sedan min sjukskrivning slutade i mitten på februari. Jag har mått illa ofta men inte jämt, jag har hunnit glömma hur det kändes att vara riktigt dålig. Man glömmer så fort. Jag har hunnit hoppas och tro att det värsta är över. Men nu har jag mått väldigt dåligt igen i drygt en vecka. Illamående varje dag, i princip hela tiden. När jag ätit mår jag illa, när jag är hungrig mår jag illa, när jag vaknar och när jag somnar. Men jag har ändå hoppats att det ska vända, har ätit min medicin igen. Idag gick det så långt att jag kräktes igen. Det är nästan så att jag hoppas att det är magsjuka, allt för att slippa vara där jag var i januari. Tyvärr är känslan i magen alltför bekant, känslan av hur det lättar när magsäcken är tom är likadan nu som för två månader sedan. Jag försöker vara positiv och hålla minen men det är svårt. På tisdag ska jag hämta ut en ny medicin och prova, det är ett medel som ska liksom "trubba" av illamåendet.

Hoppas att M kommer hem snart så vi kan fly in i Supernaturals värld och jag kan fokusera på något annat ikväll.

EDIT: Det är magsjuka.

Ett hjärta från mitt hjärta

Detta fina halsband fick jag från JK bara sådär i torsdags. Jag tycker om det massor. ♥


Wait another day

Vi törs inte boka resa ännu, har fått ledigt från jobben men jag måste ringa VING imorgon och kolla upp lite grejer. Risken finns ju att detta förbannade askmoln kommer hänga kvar när vi ska resa och då måste jag kolla upp om vi får resan refunderad. Annars kan vi nog inte boka, jag har inte råd att chansa och kanske förlora pengarna. Samtidigt som jag kommer bli helt knäpp om vi inte bokar och så försvinner molnet trots allt... usch vad svårt. Men, blir det ingen resa nu ska vi försöka komma oss iväg i slutet på juni istället.

Jag har varit på yoga och det var skönt men jag är så himla disträ idag, så mycket tankar som snurrar i huvudet så jag har svårt att fokusera på något. Är trött och på dåligt humör så jag stannade bara hemma. Sitter med en skål vindruvor och en skål choklad. Har även en Ben & Jerrys i frysen men det var jag inte sugen på just nu. Jag tittar ikapp på "V", ett avsnitt kvar så ligger jag i tid igen. :)

Annars så håller jag på att drivas till ett nervsammanbrott av vår "nya" kyl. Vårt kylskåp gick nämligen sönder någon gång under påsk och har nu under två veckor fungerat mer som en sval med ca 16-18 grader. Igårkväll fick vi ett nytt men detta är alltså ett stort åbäke från x antal år tillbaka. OCH DET LAGAR ETT HÖGT SURRLJUD! Vi trodde kanske att det skulle sluta laga ljud då det var färdigkylt men det verkar tyvärr inte så. :S Just nu surrar det så högt att det överröstar min musik jag har på datorn. I korta stunder blir det tyst men mestadels surrar det. Det känns som att något försöker äta upp min hjärna. Det måste sluta låta innan vi ska sova annars åker det jävlart av. *Stabs*

Uppe med tuppen

Jag vaknade 6 imorse trots att klockan egentligen skulle ha ringt 7. Jaja, så är det visst oftare och oftare nu för tiden, jag håller på att pensioneras i förtid. Men det är lite härligt också, för det är så ljust här nu! Trots att regnet häller ner, blandat med snö och slask så är det faktiskt ljust nästan hela ens vakna tid. Det blir ljust kring 4 om natten och mörkt kring 23-24 om kvällen. Om bara 1 1/2 månad ca kommer det vara ljust dygnet runt.
Jag har bestämt att detta ska bli en bra dag. Det är fredag, jag ska på yoga efter jobbet och sen kanske hänga med Madde&Josse. JK reser bort till familj i helgen och även sweet M kommer vara borta ganska mycket så jag får roa mig själv. Vilket är otroligt skönt ibland. Jag ser redan fram emot en slapp helg med böcker, tv serier och film. Har samlat på mig en hel del osett nu på datorn så kan vara dags att plöja igenom en del. Vi måste även ha Supernatural maraton en kväll, nu har vi tre avsnitt kvar på säsong 4. Det börjar bli riktigt spännande.
Hoppas alla får en superfin fredag. <3


(OMG YES! Det är faktiskt några solstrålar som letar sig in genom mitt fönster just nu! Kan det verkligen vara sant? Jag har i alla fall på mig en ny tröja med blå ränder och lite puffärm, perfekt lagom snyggt vardagsplagg!)

Jag drömmer...

Om att resa hit med min älskling i maj. Åh, låt det fungera. Ska prata med respektive chefer imorgon och ev. boka på måndag. Hoppas hoppas hoppas!


Hur gammal var du sa du?

När man först finner denna bild bland M's Oslo bilder...

Och sen denna bland mina...


Så kanske man bör ifrågasätta sin egen humornivå. LOL!

Det går spysjuka på jobbet...

och jag är väldigt illamående... Fasiken. Får ser hur det utvecklas under kvällen, jag hoppas verkligen jag slipper bli sjuk. Känner mig helt ur form dock och har ingen aptit. Blir en väldigt lugn kväll med supernatural-tittande.

You gotta go for what you can do

Köpte The Ark's senaste singel "Superstar" igår på Itunes och jag diggar. The Ark är ett av de två band som följt mig allra längst, som jag började tycka om när jag var ca 12 och som jag fortfarande älskar. Jag har sett dem live två gånger och hoppas det blir en tredje snart. Längtar tills nya albumet släpps den 26 april.


Projekt: Vår?

Vi har projekt fyra gånger om året i barnehagen där jag jobbar och nästa vecka är det dags för det näst sista projektet, nämlig VÅR. Vilket man ju blir extremt motiverad till då det snöar utanför fönstret och våren känns extremt långt borta. I alla fall, jag & kollegan jag har projektet med planerade det idag och försökte hålla humöret uppe. Man får göra det bästa av situationen och jag tycker vi kom på en bra plan trots allt. Ska renskriva den nu på datorn för att kunna ge ut till föräldrarna imorgon. Dagen har varit helt okej trots för mitt skitdålig humör imorse, däremot känner jag mig orolig i kroppen på något sätt. Magen krånglar och jag gnagde av allt nagellack under vårt avdelningsmöte. Tur att jag hade nagellack så det inte var naglarna som rök. Antagligen är jag stressad. Jag önskar bara jag kunde veta över vad?
Äter god mat i alla fall, sedan jag flyttade till tromsö har jag varit jätteduktig och noga med maten. Nu måste jag ju pga. magen men det är skönt att äta bra mat, att laga egen mat och skippa halvfabrikat. Såklart är jag lat ibland och då kan det bli nudlar eller pastasås på påse osv. Men då tillsätter jag oftast egna saker i som färsk tomat, bönor, linser osv. Idag äter jag en fantastisk sallad, alla som tycker sallad är äckligt och tråkigt borde prova denna. Har Quinoa Tricolore, ruccola, majs, tomat, morot, fetaost och så har jag snott lite av M's Mango balsamico. Underbart gott. Otroligt mättande och rikt på bra fetter och proteiner. :)
Nu ska jag ta tag i projektskrivningen för sen kommer JK hit om 1 1/2 timme ungefär.

Sakersomgörmiglitebitter#1

När det är den 13 april och det är snöstorm utanför mitt fönster. Godmorgon Tromsö, I kinda hate you.

"Regnet faller ner och fuktar marken...

... vi är alla trygga här i arken. "
Det är från en sång jag lärde mig en sommar då jag var 13, på ett kristet musikläger i Munkviken och där vi hade tema Noas Ark. Jag tjatade som en idiot för att få åka dit, mina föräldrar är inte kristna och jag är varken döpt eller konfirmerad. Men, min allra bästa vän var där varje år och kom hem med massor av berättelser om hur kul det var. Så till slut fick jag åka, jag och min syster. Vi var där i 7 dagar om jag minns rätt och vilka 7 dagar det var! Vi gjorde alla klassiska saker som att rymma om natten (straffet blev att plocka kottar en hel förmiddag), vi badade fast vattnet var iskallt, vi hängde med ledarna som var så gamla (dem var väl typ 16-17 haha) och coola. Jag träffade en kille som blev min första pojkvän och jag fick min första kyss. Eller, man kan nog snarare säga att jag tog den. Det var en väldigt kul vecka och även om jag inte tog till mig av det kristna pratet, gudstjänsterna och allt som rörde det så träffade jag nya vänner och lärde mig en hel del. Jag är så glad att mina föräldrar ändå alltid låtit mig själv styra vägen, dem har aldrig tvingat på min sina värderingar och sin tro, jag har alltid fått finna min egen väg. Dem har aldrig dömt mig för saker jag gjort och jag vet att dem alltid accepterar mig som jag är. Det är en enorm trygghet och jag är så otroligt glad att ha så kloka och kärleksfulla föräldrar.

Nåja, det jag egentligen skulle säga är att det spöregnar här. Har gjort det sedan i lördagseftermiddag och ska tydligen göra det hela veckan. Lagom kul men det tar i alla fall bort det mesta av snön. Bor man i tromsö så vågar man ju tyvärr inte hoppas på för mycket, mest troligt kommer det mer snö snart någon gång. *suck* Ungarna på dagiset är jätteglada i alla fall, man ser glöden i ögonen på dom när vattenpölen ute på gården bara blir större och större. Trots lite förmanande tal om att det kanske inte är så kjempelurt att springa i /lägga sig i /dricka av vattnet så är det alltid det första dem gör. Hoppar, badar, springer och plaskar. Och jag tänker att om man nu kan tycka att något så simpelt som en vattenpöl är en helt fantastisk källa till lek måste dom ju få leka också. Som tur var går det att byta våta kläder mot torra när man kommer in. ;) Som kära JK sa idag "om det regnar hela veckan kommer vi ha varmt och vår i helgen". Well, man kan ju alltid hoppas, det är tur att någon är optimist.

Söndagskväll

Nyss kommit hem från lite fikamys och bio med kombon och sweet S. Inget fika dock för min del, magen har krånglat hela dagen. Illamående och ont. :/ Var på SATS en sväng också och sprang på löpbandet. Förra våren/sommaren försökte jag börja jogga utomhus, sprang väl i 3-4 veckor innan kroppen sa ifrån. Ont i knän och rygg. Tyvärr är det mestadels asfalt och annat hårt underlag att springa på här. Men, jag ska göra ett nytt försök i år, lite mindre vikt att bära och förhoppningsvis en kropp som generellt orkar mer och är starkare. Kanske det går! :)
Filmen vi såg var i alla fall I Love You Phillip Morris. En väldigt varm och fin film som jag rekommenderar. Kan inte alls förstå varför den skapat sådan uppståndelse i USA, där det var svårt att hitta någon som ville distribuera filmen. COME ON? Man kan tydligen visa någon som får sitt huvud avhugget med otroligt grafiska scener där blod flyter, inälvor sprutar och folk dödar varandra för ingenting. Det är okej. Men att visa två homosexuella män som älskar varandra, nej det är alldeles för farligt. Sådant gör mig tokig! Länkar till en artikel om just detta där en del av citaten bara gör en stum.
Klicka hääär!

Nu kanske ni måste blunda för nu kommer en jätteprovocerande bild... omg omg omg.!

Godnatt!

Pushing Daises & Tv spel

Eftermiddagen och kvällen igår samt idag på morgonen/förmiddagen spenderade jag hos JK. Vi har förutom att lyckas vakna 7 en söndagsmorgon... igen...njutit av två av våra stora gemensamma intressen: Film/Serier och Tv-Spel. Bland annat såg vi klart serien Pushing Daisies. Serien är bara två säsonger och det är tyvärr inga planer på mer. Jag gillar denna serie massor, den är så mysig och skön att se på. Varje avsnitt är i princip självständigt och det är en feel-good serie utan några större invecklingar. Serien har en helt fantastisk grafik och det är massvis av vackra färger och former. Karaktärerna är lätta att tycka om (min favorit är Olive) och serien har en hel del fantastiska one-liners som är sjukt roliga. Jag skrattar och mår bra när jag ser denna serie. Det känns ganska tråkigt att vi nu sett allt som finns att se. I'm gonna miss the gang.


Vi har också roat oss med ett nytt spel JK köpt: Resistance:Fall of Man! Jag älskar verkligen tv-spel och kan bli helt besatt. Kommer ihåg då jag var yngre och vi hade Supernintendo, jäklar vad vi spelade. Just nu har jag ingen spelkonsol men JK har Playstation 3 och lillebror har Playstation 2. Restistance: Fall of Man är i alla fall väldigt kul. En del av uppdragen känns lite sega och omständiga men de flesta är bra, lagom svårt och bra tempo. Jag gillar science fiction delen av spelet och en del av monstren man ska döda är riktigt otäcka. Ett annat riktigt bra two-player spel till PS3 som jag måste tipsa om är Army of Two! Vi har spelat igenom det på alla svårighetsgrader hehe.

Picture of Today

Jag gav The Vampire Diaries ett försök och såg väl de 10 första avsnitten ungefär men nej, det är inte en serie för mig. Känns teenie-aktig och lyckas inte frammana någon känsla för karaktärerna. Däremot var ju denna bild ganska så het...


Out of the woods

God förmiddag! Jag har varit effektiv denna lördag, redan hunnit rensa ut bland mina tidningar (vilket alltid är ett skitgöra, jag vill helst spara alla men vet ju att jag inte kommer läsa om dom så.. nu är det ordentligt rensat. Mina ELLE, Nemi och Hälsa tidningar sparar jag. :) ) Har dammsugit, varit på en dryg timmes härlig promenad med sweet M, läst lite och duschat. Nu är jag klar för att dra till JK och mysa resten av dagen. Inviger min nya fina tröja från Gina Tricot. Det är milt och slaskigt ute så det blir nog gummistövlar på. Mindre smickrande men hey, jag bor trots allt i tromsö. Längtar massor till jag kan dra på mig mina converse! <3 Har lust att köpa ett par vita till i sommar med, har klassiska svarta nu.
Så här ser jag ut idag...



Hoppas alla får en jättefin lördag. PUSS!

Bloglovin

Jag har efter påtryckningar från bland annat min kära syster ordnat mig ett account på bloglovin, inser nu hur praktiskt detta faktiskt kommer att vara! :)

Follow my blog with bloglovin

Friday Night, Hanging out with these guys...


Moments that last

Jag hade turen att få träffa och mysa med Isa massor nu när jag var hemma i påsk. Hon är en av mina allra allra bästa vänner, en sådan som vet allt om mig, som jag kan berätta vad som helst för och som jag vet alltid finns där. Som jag finns för henne. Hon är inte bara vän, hon är familj. I november fick hon och hennes Ante en underbar dotter som jag är stolt bonus-moster till. Milla heter charmtrollet och jag bara smälter varje gång jag tittar på bilderna jag tog av henne nu senast.


Kolla surläppen på denna, haha såå söt!
Måste lägga in en bild på mig & Isa med, från underbara Oslo tiden.

Sisters in Arms <3

Littlest Things

Att vakna brevid den du älskar.
Att det är fågelkvitter ute.
Att det smälter ute, hopp om vår.
Att det är fredag och snart helg.
Att jag har yoga efter jobbet idag.
Att jag har energi nog att vara i nuet och njuta av just denna stund.
Livskraft



Just say there's nothing holding you back



Våga vara lycklig!

Roses

Haft en väldigt bra dag, sol, ute hela dagen på jobbet och flera tillfällen då jag tänkt "och detta får jag faktiskt betalt för!" vilket är en ganska sweet känsla på jobbet. Var och gymmade direkt efter jobbet och det var riktigt skönt, körde ganska hårt så vi får se hur kroppen mår imorgon. Har även varit iväg på ett styrelsemöte nu på kvällen, sitter ju med i barnehagens styrelse som assistent representant. Imorgon ska jag äntligen träffa JK igen, har inte sett han nu på två veckor och saknar han massor!
Sovdags nu, ska börja i en ny bok ikväll. Om jag orkar läser jag alltid då jag ligger mina underbara 20min på spikmattan. För det mesta blir jag alltid så extremt avslappnad och trött av det dock.
Måste visa en bild på denna fantastiska kopp som mamma hade köpt. Perfekta mys-te koppen.
Natti

Trailer - No Tears For Queers


Natti

Jag har haft en jättefin dag idag, mysigt att träffa alla ungar igen och solen har verkligen strålat. Klarblå himmel och ingen vind. Kan knappt tro att det är Tromsö. Verkar bli fint imorn med men sen ska det bli regn. Jaja, det tar ju bort snön i alla fall. Dags att byta ut min tjocka vinterjacka mot min tunnare Bergans softshell. <3 Har sett två eppies Supernatural nu på kvällen, aww, har ju saknat Dean & Sam. Är dock extremt trött nu, tror det hänger kvar lite sen resan igår. Dags att sova och samla krafter för imorgon.
Natti Natti.

Bild från imorse, har mina nya solglasögon med spegelglas som jag älskar! Och mysigaste tubhalsduken som jag också är kär i.

Ny Stephenie Meyer bok!

Den 5 juni kommer Stephenie Meyer's nya book The Short Second Life of Bree Tanner: An Eclipse Novella ut! Boken är en spin-off från Eclipse och vi får följa en ung nybliven vampyr vid namn Bree. Vi möter henne även i Eclipse en kort stund. Boken kommer vara 192 sidor lång och helt enkelt handla om den sista veckan i Bree's liv, veckan innan den stora striden mellan the newbord vampires and the Cullens.
JAG LÄNGTAR!!! Måste hinna läsa boken innan Eclipse kommer som film eftersom det tydligen ska vara med en del scener från denna bok i filmen. Eclipse kommer på bio den 30 juni så det borde inte vara några problem bara jag får tag på boken.


Hemma i Tromsö igen

Efter en otroligt lång resa är vi nu hemma igen. Har packat upp, ätit lite och ska krypa ner i sängen nu. Känner att jag har en förkylning på gång, hoppas det inte bryter ut under natten. Har inte tid att vara sjuk! Resan var som vanligt omständig, jäkla cominor som har världens sämsta system. Man kan ju bli tokig. När till och med vanligtvis så lugna arbetskamraten till M blir förbannad då är det riktigt illa. Usch. Låter det rinna av mig.
Jobb imorn, peppen är inte riktigt där just nu. Blir nog bra.

Trött och sliten jag just nu.
Natti. <3

Reseångest

Inatt kl 4 går tåget hem mot Tromsö igen. Eller, tåget går till narvik och sen är det buss till tromsö. Jag har grym ångest denna gång. Vill verkligen inte tillbaka. Saknar såklart JK så jag blir knäpp men en vecka är alltför kort, blir alltför intensiv och jag har gråten i halsen konstant. Har sagt hejdå till alla utom pappa och lillebror. Pappa ska köra mig till tåget. Väskan är färdigpackad, jag ska bara göra matsäck. Ett surt sug i magen. Ångest. Ser fram emot att bästa finaste M ska kliva på tåget i Luleå så vi får prata. Ranta. Skratta och ev. gråta lite tillsammans. Hon är min klippa. <3 Förhoppningsvis är tågj*veln i tid denna gång så vi hinner med tidiga bussen från narvik. Då ska jag skynda mig att packa upp hemma och sen dra till JK på kvällen. Måste lägga mig och försöka sova om ett par timmar. Ångest. Varför är det så tungt att säga hejdå?


EDIT: Men för i helvete! Kollar sj.se nu och tåget är fan redan nästan 2 timmar sent. Jag tror jag bryter ihop. Där ryker tidiga bussen till tromsö om dom inte på något mirakulöst sätt lyckas köra in detta. Tack sj för att ni alltid gör mina resor mycket sämre än de borde vara.

MyseliMys

Efter att ha hetsätit en Magnum Gold (jag var inte ens sugen på glass men var ju tvungen att smaka den) för att hinna äta upp den innan vi började se SAW VI mår jag nu lite illa. Jag vet inte om det är Magnumens eller filmens fel iofs. Sällskapet för kvällen var Elin, Matte, Anton & Jens. Mycket trevligt. Förutom att se film surfade vi runt på den fantastiska sidan www.awkwardboners.com. IT'S GENIOUS! (förlåt jens!)
Har köpt en Ben&Jerry's glass också, någon Half baked blabla... inte smakat den i alla fall.

Räknar med en fruktansvärd träningsvärk imorgon, var på gymmet idag med mamma & lillebror och jäklar vad dom körde. Fick ju kämpa som ett djur för att hänga med och så fort jag tog en andningspaus kom det "vilken övning gör du just nu?..." Får se om jag tar mig ur sängen imorgon bitti. Dags att sova nu dock, ögonen faller ihop. Det blir lite dålig uppdatering just nu, så mycket annat att göra hela tiden. :) Natti ♥

V

Jag såg de fyra första episoderna av "V" (2009 variant) när de gick i USA i höstas. Sedan blev det säsongsuppehåll och jag har sort of glömt det. Men igår började det sändas på Canal + i Sverige så jag såg första avsnittet igen tillsammans med Catta och det är ju bra. Kollade upp serien och ser att det faktiskt börjat om igen i usa också! Eppie 5 kom i slutet på mars så när jag kommer hem till Tromsö ska jag se det med en gång. Woho! (Att streama fungerar inte så bra på pappas skitbredband)
Någon annan som ser det?


Press Pause Please

Dagar flyer iväg. Att ha semester kan vara otroligt stressig. Jag flänger mellan mamma, pappa och vänner. Vill träffa alla mest möjligt. Önskar att jag kunde pausa tiden lite ibland. Är så glad & tacksam att jag fått vara med bästa Isa och hennes underbaraste dotter i tre dagar i alla fall. Igår var det shopping och stan hela dagen, från 10-16 traskade jag runt med tappra Isa & Elin i följe. Jag provade och provade och provade. Blev en del köpt också, tydligen har jag en fetish för randigt just nu. Så fräscht ju, marint, rött, vitt och randigt. Me Like! Nu vill jag bara att det ska bli varmare så jag har en ursäkt att köpa en ljus jeansjacka.
Är hos pappa nu, ska äta go'midda ikväll med syskonen. Sen godis, chips och Almondy's glutenfri fantastiska marängkaka. Jag äter så mycket jag kan, försöker få med mig alla smaker som inte finns i norge hehe. Är illamående ganska stor del av dagarna. :S

Ska mysa ner mig med min bok nu. Hoppas allt är bra med er alla och att ni får en superfin påsk. <3

RSS 2.0